baree värk

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
Iwan Suli

Post by Iwan Suli »

Ma olen nõus kõigega, mida Faded kirjutas. Barree on liikuv klamber/capotriaster ja barreeakordid on põhimõtteliselt lahtised akordid vajaliku hulga pooltoonide võrra edasinihutatult. Minu arust nad nii hästi ei kõla kui lahtise keele kombinatsioonid, aga maitseasi.

Tehnikast ja õppimise valust võib olla niipalju, et elektrikitarril peaks barree ja selle õppimine kergem olema, kuna keeled on kaelale lähemal ja veidi peenemad, seega ei nõua see alguses sõrmedelt nii suurt jõudu kui country westerni jäigemate metallkeeltega mängides või klassikalise akustilise kõrgematelt keeltelt allasurumine.

Aga põhiliselt on asi siiski ainult valus kannatamises ja otsast peale tegemises.
astar.ee/kitarr Greatest Hits vol I: blaa blaa blaa ... füüsikal ei ole sellega mingit pistmist...
sft

Post by sft »

Kuidas te Bb võtate?
Näidatud on et kolmandal krihvil peaks kolme sõrme kasutama, aga mulle tundub lihtsalt võtta nagu need ainult ühe näpuga.

et siis näpru ja krihvide asetused vastavuses nii:

133311 (nii nagu mina võtan)
143211 (nii nagu on märgitud näppude asetsus)

Et siis kuidas teie võtate seda? Ja kas nii on praktiline võtta nagu mina seda teen?

Loodan et saite aru.
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Bb on ikka 113331.
Ma võtan kolme näpuga. Suht nõme, aga ühega lihtsalt ei saa hakkama.

Loomulikult on ühega ka ju mõtekas - peaks kergem olema.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ei tea... mul kipub see üks sõrm pidevalt ka ülemise e-keele ära summutama.

sft: eks sa proovi mõlemat moodi, vaata kumb endal mugavam on. Ja siis nii mängigi.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Kas sa niimoodi ülemist E keelt ära ei summuta? Mina võtan kolmega sest muidu juhtub vahel ,et see kõrgeim keel saab summutatud. Isegi powerakordi võtan 1, 3 ja 4 näpuga kuna kui 3 näpp võtab barre siis väsib see kiiremini ära ja üldse kuidagi imelik on kah niimoodi. Eraldi on ikka kindlam tunne ja puhtam tehnika ka.

edit: Faded jõudis ette ,aga ma ei hakka nüüd postitust muutma ka.
sft

Post by sft »

Eks ma siis uurin ja vaatan kuidas parem, MI tegelikult ikka vahepeal tükib ära kaduma kah aga no eks seda viga saab harjutades parandada.
Mugavam tundub lihtsalt :)
Tänan infi eest!
sft

Post by sft »

Ühe näpuga kattes ei pea nagu nimetissõrme eriti keerama ja asi toimub kiiremini, kuid jah kolme näpuga on asi puhtam. Samas kõrgematel astmete jaoks on näpud liiga suured ja krihvivahed liiga väikesed, et kolmega võtta.
[/img]
svennus

Post by svennus »

ddes3 wrote:
Anonymous wrote:no ma mõtlen et ma olen ikka päris algaja noh. mai tea kuidas üldse sõrmi sinna panema peab. et millistele keeltele. ikka täielik võhik baree kohapealt.
Ühe näpuga (nimetis sõrm) vajutad alla rohkem kui 1 kitarri keele. Näiteks F: 133211

Paned nimetis sõrme 1 krihvi peale, hoiad kõiki keeli all, ,
paned 2 sõrme (noo ei tule nimed meelde :D) 3. keele teisele krihvile,
3. sõrme, 5 keele 3 krihvile
ja pisikese sõrme neljanda keele 3 krihvile.
F:133211 <-Krihvid
...134211 <-näpud

ma ei tea...
peaksid aru saama küll, eks? :D
Osta mingi õpik endale palju kergem...
Mis pidi see nimetisõrm kõik keeled alla vajutab. Ma suuda seda. Ning F duuri barrega võtta on mu arust veel hullem näppude venitamine kui niisama mängida.

Kõik ütlevad, et kirjutage siia otsingusse barree sisse ning leiad kõik. Üks normaalne postitus on kuhu on kirjutatud mis barree on ja kuidas mängida.

Äkki saab keegi pildi teha kuidas ta barreega F duuri võtab?

Kui ma panen nimetisõrm kõikidele keeltele, ning peaksin panema 2.sõrme 3.keele teisele krihvile siis teine sõrm nagu jääb nimetisõrm taha kinni. Ei paindu lihtsalt, tegin küll mingied sõrmevenitus harjutusi jne.
tyyp1983

Post by tyyp1983 »

Panen sulle siis pildid:

Image
Last edited by tyyp1983 on 24 Jul 2006, 19:54, edited 1 time in total.
Algaja
svennus

Post by svennus »

Tänan väga!

Kuid kui te panete nimetisõrme esimese krihvi peale, ma ei suuda küll kõiki keeli allavajutada, et need korralikult kõlaks.
svennus

Post by svennus »

ets wrote:
svennus wrote:Tänan väga!

Kuid kui te panete nimetisõrme esimese krihvi peale, ma ei suuda küll kõiki keeli allavajutada, et need korralikult kõlaks.
alguses proovi tagantpoolt, mingi 7 vahe või nii, harjuta vaikselt, ma tean sellist harjutust, (kõik akordid barreega) F F# F G F G# F A F A# F B F C jne...
Mul on niimoodi, et panen sõrme peale. Siis kõlab ilusti ainult 1. ning 6.keel. Sõrme nahk on liiga pehme vist.
tyyp1983

Post by tyyp1983 »

See on sellepärast, et hoiad esimest sõrme kõveralt, seega hoiad ainult 1 ja 6 keelt ja ülejäänud on summutatud kuna sul pole tõenäoliselt esimesel sõrmel veel piisavalt jõudu hoida kõiki keeli.

Omal oli sama lugu aga nagu eelpool öeldud harjuta altpoolt tasapisi üles ja küll keeled kõlama hakkavad. :) :) :)
Last edited by tyyp1983 on 24 Jul 2006, 14:59, edited 1 time in total.
Algaja
liivainimene

Post by liivainimene »

Kuule, tyyp1983, see sinu esimene pilt ongi ju F barree.
Teisel pildil ei ole üldse mingi F, sest väikese sõrme all on noot F#, mis ei kuulu F akordi.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
tyyp1983

Post by tyyp1983 »

Paned nimetis sõrme 1 krihvi peale, hoiad kõiki keeli all, ,
paned 2 sõrme (noo ei tule nimed meelde ) 3. keele teisele krihvile,
3. sõrme, 5 keele 3 krihvile
ja pisikese sõrme neljanda keele 3 krihvile.
F:133211 <-Krihvid
...134211 <-näpud
Sorry, minu viga kuna näitasin sõrmede hoidmist selle 134211 järgi ja ei süvenenud asjasse.Võtsin pildi ka maha. :oops: :)
Algaja
Locked