baree värk
Ma olen nõus kõigega, mida Faded kirjutas. Barree on liikuv klamber/capotriaster ja barreeakordid on põhimõtteliselt lahtised akordid vajaliku hulga pooltoonide võrra edasinihutatult. Minu arust nad nii hästi ei kõla kui lahtise keele kombinatsioonid, aga maitseasi.
Tehnikast ja õppimise valust võib olla niipalju, et elektrikitarril peaks barree ja selle õppimine kergem olema, kuna keeled on kaelale lähemal ja veidi peenemad, seega ei nõua see alguses sõrmedelt nii suurt jõudu kui country westerni jäigemate metallkeeltega mängides või klassikalise akustilise kõrgematelt keeltelt allasurumine.
Aga põhiliselt on asi siiski ainult valus kannatamises ja otsast peale tegemises.
Tehnikast ja õppimise valust võib olla niipalju, et elektrikitarril peaks barree ja selle õppimine kergem olema, kuna keeled on kaelale lähemal ja veidi peenemad, seega ei nõua see alguses sõrmedelt nii suurt jõudu kui country westerni jäigemate metallkeeltega mängides või klassikalise akustilise kõrgematelt keeltelt allasurumine.
Aga põhiliselt on asi siiski ainult valus kannatamises ja otsast peale tegemises.
astar.ee/kitarr Greatest Hits vol I: blaa blaa blaa ... füüsikal ei ole sellega mingit pistmist...
Kuidas te Bb võtate?
Näidatud on et kolmandal krihvil peaks kolme sõrme kasutama, aga mulle tundub lihtsalt võtta nagu need ainult ühe näpuga.
et siis näpru ja krihvide asetused vastavuses nii:
133311 (nii nagu mina võtan)
143211 (nii nagu on märgitud näppude asetsus)
Et siis kuidas teie võtate seda? Ja kas nii on praktiline võtta nagu mina seda teen?
Loodan et saite aru.
Näidatud on et kolmandal krihvil peaks kolme sõrme kasutama, aga mulle tundub lihtsalt võtta nagu need ainult ühe näpuga.
et siis näpru ja krihvide asetused vastavuses nii:
133311 (nii nagu mina võtan)
143211 (nii nagu on märgitud näppude asetsus)
Et siis kuidas teie võtate seda? Ja kas nii on praktiline võtta nagu mina seda teen?
Loodan et saite aru.
-
Kas sa niimoodi ülemist E keelt ära ei summuta? Mina võtan kolmega sest muidu juhtub vahel ,et see kõrgeim keel saab summutatud. Isegi powerakordi võtan 1, 3 ja 4 näpuga kuna kui 3 näpp võtab barre siis väsib see kiiremini ära ja üldse kuidagi imelik on kah niimoodi. Eraldi on ikka kindlam tunne ja puhtam tehnika ka.
edit: Faded jõudis ette ,aga ma ei hakka nüüd postitust muutma ka.
edit: Faded jõudis ette ,aga ma ei hakka nüüd postitust muutma ka.
Mis pidi see nimetisõrm kõik keeled alla vajutab. Ma suuda seda. Ning F duuri barrega võtta on mu arust veel hullem näppude venitamine kui niisama mängida.ddes3 wrote:Ühe näpuga (nimetis sõrm) vajutad alla rohkem kui 1 kitarri keele. Näiteks F: 133211Anonymous wrote:no ma mõtlen et ma olen ikka päris algaja noh. mai tea kuidas üldse sõrmi sinna panema peab. et millistele keeltele. ikka täielik võhik baree kohapealt.
Paned nimetis sõrme 1 krihvi peale, hoiad kõiki keeli all, ,
paned 2 sõrme (noo ei tule nimed meelde) 3. keele teisele krihvile,
3. sõrme, 5 keele 3 krihvile
ja pisikese sõrme neljanda keele 3 krihvile.
F:133211 <-Krihvid
...134211 <-näpud
ma ei tea...
peaksid aru saama küll, eks?
Osta mingi õpik endale palju kergem...
Kõik ütlevad, et kirjutage siia otsingusse barree sisse ning leiad kõik. Üks normaalne postitus on kuhu on kirjutatud mis barree on ja kuidas mängida.
Äkki saab keegi pildi teha kuidas ta barreega F duuri võtab?
Kui ma panen nimetisõrm kõikidele keeltele, ning peaksin panema 2.sõrme 3.keele teisele krihvile siis teine sõrm nagu jääb nimetisõrm taha kinni. Ei paindu lihtsalt, tegin küll mingied sõrmevenitus harjutusi jne.
Mul on niimoodi, et panen sõrme peale. Siis kõlab ilusti ainult 1. ning 6.keel. Sõrme nahk on liiga pehme vist.ets wrote:alguses proovi tagantpoolt, mingi 7 vahe või nii, harjuta vaikselt, ma tean sellist harjutust, (kõik akordid barreega) F F# F G F G# F A F A# F B F C jne...svennus wrote:Tänan väga!
Kuid kui te panete nimetisõrme esimese krihvi peale, ma ei suuda küll kõiki keeli allavajutada, et need korralikult kõlaks.
See on sellepärast, et hoiad esimest sõrme kõveralt, seega hoiad ainult 1 ja 6 keelt ja ülejäänud on summutatud kuna sul pole tõenäoliselt esimesel sõrmel veel piisavalt jõudu hoida kõiki keeli.
Omal oli sama lugu aga nagu eelpool öeldud harjuta altpoolt tasapisi üles ja küll keeled kõlama hakkavad.

Omal oli sama lugu aga nagu eelpool öeldud harjuta altpoolt tasapisi üles ja küll keeled kõlama hakkavad.

Last edited by tyyp1983 on 24 Jul 2006, 14:59, edited 1 time in total.
Algaja
- liivainimene
Sorry, minu viga kuna näitasin sõrmede hoidmist selle 134211 järgi ja ei süvenenud asjasse.Võtsin pildi ka maha.Paned nimetis sõrme 1 krihvi peale, hoiad kõiki keeli all, ,
paned 2 sõrme (noo ei tule nimed meelde ) 3. keele teisele krihvile,
3. sõrme, 5 keele 3 krihvile
ja pisikese sõrme neljanda keele 3 krihvile.
F:133211 <-Krihvid
...134211 <-näpud

Algaja