baree värk

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
Risto

baree värk

Post by Risto »

ma algaja ja tahax omandada natuke teadmisi bareega mängimiseks. :roll:
mingeid pilte vms.
sorry kui teema on vales kohas või kordub :wink:
Costa

Post by Costa »

harjutamine harjutamine harjutamine :P

rohkem polegi midagi

lõpuks kasvab nimetisõrme küljele piisavalt paks nahk ja võid kõike vabalt võtta:P
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

õige tehnika on pigem see asi, mille taha barree jäeb, kui pöial on valesti siis ei tulegi õigesti, vaid on käsi krambis jne.
Selles suht et kui ma võtan mõne pilli teistpidi kätte oskan ma ka barred võtta, võid ise ka proovida, et võta pill teistpidi kätte ja vaata kas sul tuleb barre välja
Guest

Post by Guest »

no ma mõtlen et ma olen ikka päris algaja noh. mai tea kuidas üldse sõrmi sinna panema peab. et millistele keeltele. ikka täielik võhik baree kohapealt.
mty
Moderaator

Post by mty »

mina sain nii barreedega hakkama (õigemini "innustust" õppimaks) kui ma väänasin oma näpu mis võtab barreed nurga alla, nii et ta paremini keeli all hoiaks, point on nagu et näpp paindub enamvähem ühes suunas, seega jääb nagu kumerus sisse, aga ma kalllutasin näppu nii et see oleks umbes küljega, siis saab ta edasi tagasi painduda aga mitte kaelast eemale, ja sealtmaalt saingi ilusti barreed õppida kuna olin korra ära teinud
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Anonymous wrote:no ma mõtlen et ma olen ikka päris algaja noh. mai tea kuidas üldse sõrmi sinna panema peab. et millistele keeltele. ikka täielik võhik baree kohapealt.
Ühe näpuga (nimetis sõrm) vajutad alla rohkem kui 1 kitarri keele. Näiteks F: 133211

Paned nimetis sõrme 1 krihvi peale, hoiad kõiki keeli all, ,
paned 2 sõrme (noo ei tule nimed meelde :D) 3. keele teisele krihvile,
3. sõrme, 5 keele 3 krihvile
ja pisikese sõrme neljanda keele 3 krihvile.
F:133211 <-Krihvid
...134211 <-näpud

ma ei tea...
peaksid aru saama küll, eks? :D
Osta mingi õpik endale palju kergem...
Risto

Post by Risto »

näpud vähe krampi ei lähe vä? :D
aga nüüd umbes sain aru :wink:
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Näpud lähevad krampi küll, ja nii et vähe pole. Aga pole viga, küll nad harjuvad ;)
Nagu kõige muuga, mis pillimängu puutub, on barre ka lihtsalt harjutamise asi.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
mati

Post by mati »

minul oli barreega selline jama, et sain ilusti selgeks küll selle, aga kui siis ühekorra püsti seistes proovisin siis oli nagu nullist alustamine põhimõtteliselt
Costa

Post by Costa »

see peaks rihma õige pikkuse asi olema siis, mul oli ka alguses sama jama, a leidsin õige asendi
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

kui rannet hoida õigesti ja pöial on sõrme taga toetudes sirge ( st. ei ole ühestki liigest kõrverdunud) siis ei tohiks probleemi olla
Vidric

Post by Vidric »

Nagu enne öeldud - harjutamise asi. Algul ma ei saanud üldse aru kuidas on võimalik barreega mängida. Aga harjub üsna kiiresti.
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

mina tegin loli vead, et ei hakanud kohe kui kitarri õppima hakkasin, barreed harjutama. siis kuu aega hiljem võtsin kätte ja veel kuu hiljem oli barree värk üpris selge.

tähendab: barreed on vaja kohe algusest harjutada! :P
haandi
Moderaator

Post by haandi »

hmm.. mina sain alles aasta peale kidra mängimist barree selgeks ega sellest ei olenend muu et algul lihtsalt mängisin lihtsate duuridega lugusid ja hiljem lisandusid siis barreedega lood
mty
Moderaator

Post by mty »

heh, mind tüütasid umbes kuu aja pärast need lihtsate akordidega lood ära, siis pidigi barree käsile võtma
Locked