õige tehnika on pigem see asi, mille taha barree jäeb, kui pöial on valesti siis ei tulegi õigesti, vaid on käsi krambis jne.
Selles suht et kui ma võtan mõne pilli teistpidi kätte oskan ma ka barred võtta, võid ise ka proovida, et võta pill teistpidi kätte ja vaata kas sul tuleb barre välja
no ma mõtlen et ma olen ikka päris algaja noh. mai tea kuidas üldse sõrmi sinna panema peab. et millistele keeltele. ikka täielik võhik baree kohapealt.
mina sain nii barreedega hakkama (õigemini "innustust" õppimaks) kui ma väänasin oma näpu mis võtab barreed nurga alla, nii et ta paremini keeli all hoiaks, point on nagu et näpp paindub enamvähem ühes suunas, seega jääb nagu kumerus sisse, aga ma kalllutasin näppu nii et see oleks umbes küljega, siis saab ta edasi tagasi painduda aga mitte kaelast eemale, ja sealtmaalt saingi ilusti barreed õppida kuna olin korra ära teinud
Anonymous wrote:no ma mõtlen et ma olen ikka päris algaja noh. mai tea kuidas üldse sõrmi sinna panema peab. et millistele keeltele. ikka täielik võhik baree kohapealt.
Ühe näpuga (nimetis sõrm) vajutad alla rohkem kui 1 kitarri keele. Näiteks F: 133211
Paned nimetis sõrme 1 krihvi peale, hoiad kõiki keeli all, ,
paned 2 sõrme (noo ei tule nimed meelde ) 3. keele teisele krihvile,
3. sõrme, 5 keele 3 krihvile
ja pisikese sõrme neljanda keele 3 krihvile.
F:133211 <-Krihvid
...134211 <-näpud
ma ei tea...
peaksid aru saama küll, eks?
Osta mingi õpik endale palju kergem...
Näpud lähevad krampi küll, ja nii et vähe pole. Aga pole viga, küll nad harjuvad
Nagu kõige muuga, mis pillimängu puutub, on barre ka lihtsalt harjutamise asi.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
minul oli barreega selline jama, et sain ilusti selgeks küll selle, aga kui siis ühekorra püsti seistes proovisin siis oli nagu nullist alustamine põhimõtteliselt
mina tegin loli vead, et ei hakanud kohe kui kitarri õppima hakkasin, barreed harjutama. siis kuu aega hiljem võtsin kätte ja veel kuu hiljem oli barree värk üpris selge.
tähendab: barreed on vaja kohe algusest harjutada!
hmm.. mina sain alles aasta peale kidra mängimist barree selgeks ega sellest ei olenend muu et algul lihtsalt mängisin lihtsate duuridega lugusid ja hiljem lisandusid siis barreedega lood