See on mulle küll uudis, aga noh küsimus on ka selles mida kõrgeks pidada. Üldiselt on küll nii liiga madalal asuvad keeled mingil põhjusel vist ei teinud kõlale head, aga ma julgkes öelda, et enamusi odavaid westerne ja klassikaliseid kitarre ei panda kunagi korralikusee seadesse.Goldec wrote:Klassikalisel peavadki tõesti olema kõrgemal keeled.leibleib wrote:minu klassikalisel on raskem vajutada kui elektrikal. Ega kui ma alustasin mõtlesin ma et nii peabki olema ma ei tuld selle pealegi et seda timmida saab mängisin vaid sellepärast et meeldis. Mul ei old mingi pilli pealt võtta kui kõrgel need keeled olema peavad ja pill on aastast 76. mina seda timmima ei hakka ka las jääda nii kuis on.
Millise kitarri ma siis ostma peaks??
Mida kõrgemal on keeled seda kõveram on kael või on halvem heli jne.. Kui keeled on kenasti kaelest mõne mm kõrgusel ja ei käi vastu kaela mängides siis on õige värk!Enno wrote:See on mulle küll uudis, aga noh küsimus on ka selles mida kõrgeks pidada. Üldiselt on küll nii liiga madalal asuvad keeled mingil põhjusel vist ei teinud kõlale head, aga ma julgkes öelda, et enamusi odavaid westerne ja klassikaliseid kitarre ei panda kunagi korralikusee seadesse.Goldec wrote:Klassikalisel peavadki tõesti olema kõrgemal keeled.leibleib wrote:minu klassikalisel on raskem vajutada kui elektrikal. Ega kui ma alustasin mõtlesin ma et nii peabki olema ma ei tuld selle pealegi et seda timmida saab mängisin vaid sellepärast et meeldis. Mul ei old mingi pilli pealt võtta kui kõrgel need keeled olema peavad ja pill on aastast 76. mina seda timmima ei hakka ka las jääda nii kuis on.
Jama. Keelte kõrgus ei sõltu ainult kaela profiilist. Keelte kõrgust annab ka kaela näppimata muuta. Samuti ei muuda suurem keelte kõrgus heli halvemaks. Tõsi, kui keeled on liiga kõrged, võib tekkida probleeme häälestusega, kuna keelte allavajutamine venitab neid mingil määral.Andre wrote:Mida kõrgemal on keeled seda kõveram on kael või on halvem heli jne..
Klassikalistel kitarridel on traditsiooniliselt olnud keelte kõrgus suurem, kuna nailonkeeled on pehmemad ja vibreerivad suuremas ulatuses, kui metallkeeled.
Optimaalne keelte kõrgus sõltub isiklikest eelistest ja mängutehnikast.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Mis moodi sa siis mängid kui sul akustil on keeled 2 cm kõrgusel..see pole ju hea!!!? või on?Faded wrote:Jama. Keelte kõrgus ei sõltu ainult kaela profiilist. Keelte kõrgust annab ka kaela näppimata muuta. Samuti ei muuda suurem keelte kõrgus heli halvemaks. Tõsi, kui keeled on liiga kõrged, võib tekkida probleeme häälestusega, kuna keelte allavajutamine venitab neid mingil määral.Andre wrote:Mida kõrgemal on keeled seda kõveram on kael või on halvem heli jne..
Klassikalistel kitarridel on traditsiooniliselt olnud keelte kõrgus suurem, kuna nailonkeeled on pehmemad ja vibreerivad suuremas ulatuses, kui metallkeeled.
Optimaalne keelte kõrgus sõltub isiklikest eelistest ja mängutehnikast.
gitara wrote:Körgemaid keeli kasutataksegi rohkem sellistes stiilides, kus vaja näppimisel tugevat selget heli, näiteks bluegrassis.k6ll wrote:mida k6rgemal on keeled seda parema soundi saad, kui kee3led on l'hedal on selline mahe ja pehme h22l, kui keelede kaugemal on k6vem t2mber ja j6ulisem
Ja kõik mida selle teema püstitaja teada tahtis oli see millist kitarri te temale soovitatakse. Minu meelest pekstakse selles foorumis nagu suht palju segast ja aetakse asi mõttetult keeruliseks. Võiks nagu rohkem asjast rääkida. Kindlasti on see jutt ka õige aga see ei olnud ju küsimus. Mina lähen sellest foorumist minema ja ei tule enam kunagi tagasi. vot nii
15 päeva pärast viimast postitust teemas kirjutad sa oma seitsmenda postituse selles foorumis siia teemasse, et teatada oma lahkumisest siit foorumist?martinza wrote:gitara wrote:Körgemaid keeli kasutataksegi rohkem sellistes stiilides, kus vaja näppimisel tugevat selget heli, näiteks bluegrassis.k6ll wrote:mida k6rgemal on keeled seda parema soundi saad, kui kee3led on l'hedal on selline mahe ja pehme h22l, kui keelede kaugemal on k6vem t2mber ja j6ulisem
Ja kõik mida selle teema püstitaja teada tahtis oli see millist kitarri te temale soovitatakse. Minu meelest pekstakse selles foorumis nagu suht palju segast ja aetakse asi mõttetult keeruliseks. Võiks nagu rohkem asjast rääkida. Kindlasti on see jutt ka õige aga see ei olnud ju küsimus. Mina lähen sellest foorumist minema ja ei tule enam kunagi tagasi. vot nii
Kes nüüd peksab segast ja OT juttu räägib?

Ma olen kindel, et kõik jäävad sind taga igatsema...martinza wrote:gitara wrote:Körgemaid keeli kasutataksegi rohkem sellistes stiilides, kus vaja näppimisel tugevat selget heli, näiteks bluegrassis.k6ll wrote:mida k6rgemal on keeled seda parema soundi saad, kui kee3led on l'hedal on selline mahe ja pehme h22l, kui keelede kaugemal on k6vem t2mber ja j6ulisem
minumeelest oled sa igas teemas küsinud sadu kordi,et mis pill on hea.Alen wrote:siin forumis kidratest küsida - lihtsalt aja raiskamine.
sulle on vastatud.
kui sa siiamaani pole aru saanud siis mine kontrolli ennast haiglas.
Vintage V100GT -> Boss ME-20 -> Roland Microcube
Yamaha FX370C
Hohner Special 20 Harmonica
Yamaha FX370C
Hohner Special 20 Harmonica