Millise kitarri ma siis ostma peaks??

Erinevate firmade pillid
Enno

Post by Enno »

Goldec wrote:
leibleib wrote:minu klassikalisel on raskem vajutada kui elektrikal. Ega kui ma alustasin mõtlesin ma et nii peabki olema ma ei tuld selle pealegi et seda timmida saab mängisin vaid sellepärast et meeldis. Mul ei old mingi pilli pealt võtta kui kõrgel need keeled olema peavad ja pill on aastast 76. mina seda timmima ei hakka ka las jääda nii kuis on.
Klassikalisel peavadki tõesti olema kõrgemal keeled.
See on mulle küll uudis, aga noh küsimus on ka selles mida kõrgeks pidada. Üldiselt on küll nii liiga madalal asuvad keeled mingil põhjusel vist ei teinud kõlale head, aga ma julgkes öelda, et enamusi odavaid westerne ja klassikaliseid kitarre ei panda kunagi korralikusee seadesse.
Andre
Moderaator

Post by Andre »

Enno wrote:
Goldec wrote:
leibleib wrote:minu klassikalisel on raskem vajutada kui elektrikal. Ega kui ma alustasin mõtlesin ma et nii peabki olema ma ei tuld selle pealegi et seda timmida saab mängisin vaid sellepärast et meeldis. Mul ei old mingi pilli pealt võtta kui kõrgel need keeled olema peavad ja pill on aastast 76. mina seda timmima ei hakka ka las jääda nii kuis on.
Klassikalisel peavadki tõesti olema kõrgemal keeled.
See on mulle küll uudis, aga noh küsimus on ka selles mida kõrgeks pidada. Üldiselt on küll nii liiga madalal asuvad keeled mingil põhjusel vist ei teinud kõlale head, aga ma julgkes öelda, et enamusi odavaid westerne ja klassikaliseid kitarre ei panda kunagi korralikusee seadesse.
Mida kõrgemal on keeled seda kõveram on kael või on halvem heli jne.. Kui keeled on kenasti kaelest mõne mm kõrgusel ja ei käi vastu kaela mängides siis on õige värk!
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Andre wrote:Mida kõrgemal on keeled seda kõveram on kael või on halvem heli jne..
Jama. Keelte kõrgus ei sõltu ainult kaela profiilist. Keelte kõrgust annab ka kaela näppimata muuta. Samuti ei muuda suurem keelte kõrgus heli halvemaks. Tõsi, kui keeled on liiga kõrged, võib tekkida probleeme häälestusega, kuna keelte allavajutamine venitab neid mingil määral.

Klassikalistel kitarridel on traditsiooniliselt olnud keelte kõrgus suurem, kuna nailonkeeled on pehmemad ja vibreerivad suuremas ulatuses, kui metallkeeled.

Optimaalne keelte kõrgus sõltub isiklikest eelistest ja mängutehnikast.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Enno

Post by Enno »

Üks räägib rattast ja teine räägib kuubikust, kolmas peksab üldse segast. :lol:
Andre
Moderaator

Post by Andre »

Faded wrote:
Andre wrote:Mida kõrgemal on keeled seda kõveram on kael või on halvem heli jne..
Jama. Keelte kõrgus ei sõltu ainult kaela profiilist. Keelte kõrgust annab ka kaela näppimata muuta. Samuti ei muuda suurem keelte kõrgus heli halvemaks. Tõsi, kui keeled on liiga kõrged, võib tekkida probleeme häälestusega, kuna keelte allavajutamine venitab neid mingil määral.

Klassikalistel kitarridel on traditsiooniliselt olnud keelte kõrgus suurem, kuna nailonkeeled on pehmemad ja vibreerivad suuremas ulatuses, kui metallkeeled.

Optimaalne keelte kõrgus sõltub isiklikest eelistest ja mängutehnikast.
Mis moodi sa siis mängid kui sul akustil on keeled 2 cm kõrgusel..see pole ju hea!!!? või on?
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ma polegi väitnud, et see hea oleks.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

mida k6rgemal on keeled seda parema soundi saad, kui kee3led on l'hedal on selline mahe ja pehme h22l, kui keelede kaugemal on k6vem t2mber ja j6ulisem
Andre
Moderaator

Post by Andre »

k6ll wrote:mida k6rgemal on keeled seda parema soundi saad, kui kee3led on l'hedal on selline mahe ja pehme h22l, kui keelede kaugemal on k6vem t2mber ja j6ulisem
aga mingi kõrguse pealt peaks ju piisama ka , muidu ei saa enam üldse mängida?
Kert

Post by Kert »

"vibuga" ei ole jah eriti hea, olgu see sound yksköik kui jöuline ja hea
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
gitara

Post by gitara »

k6ll wrote:mida k6rgemal on keeled seda parema soundi saad, kui kee3led on l'hedal on selline mahe ja pehme h22l, kui keelede kaugemal on k6vem t2mber ja j6ulisem
Körgemaid keeli kasutataksegi rohkem sellistes stiilides, kus vaja näppimisel tugevat selget heli, näiteks bluegrassis.
martinza

Post by martinza »

gitara wrote:
Körgemaid keeli kasutataksegi rohkem sellistes stiilides, kus vaja näppimisel tugevat selget heli, näiteks bluegrassis.

Ja kõik mida selle teema püstitaja teada tahtis oli see millist kitarri te temale soovitatakse. Minu meelest pekstakse selles foorumis nagu suht palju segast ja aetakse asi mõttetult keeruliseks. Võiks nagu rohkem asjast rääkida. Kindlasti on see jutt ka õige aga see ei olnud ju küsimus. Mina lähen sellest foorumist minema ja ei tule enam kunagi tagasi. vot nii
Enno

Post by Enno »

martinza wrote:
gitara wrote:

Ja kõik mida selle teema püstitaja teada tahtis oli see millist kitarri te temale soovitatakse. Minu meelest pekstakse selles foorumis nagu suht palju segast ja aetakse asi mõttetult keeruliseks. Võiks nagu rohkem asjast rääkida. Kindlasti on see jutt ka õige aga see ei olnud ju küsimus. Mina lähen sellest foorumist minema ja ei tule enam kunagi tagasi. vot nii
15 päeva pärast viimast postitust teemas kirjutad sa oma seitsmenda postituse selles foorumis siia teemasse, et teatada oma lahkumisest siit foorumist?

Kes nüüd peksab segast ja OT juttu räägib? :lol: :lol: :lol: :lol:
R-PiiT

Post by R-PiiT »

martinza wrote:
gitara wrote:

Ma olen kindel, et kõik jäävad sind taga igatsema...
Alen

Post by Alen »

siin forumis kidratest küsida - lihtsalt aja raiskamine.
uim

Post by uim »

Alen wrote:siin forumis kidratest küsida - lihtsalt aja raiskamine.
minumeelest oled sa igas teemas küsinud sadu kordi,et mis pill on hea.
sulle on vastatud.
kui sa siiamaani pole aru saanud siis mine kontrolli ennast haiglas.
Vintage V100GT -> Boss ME-20 -> Roland Microcube
Yamaha FX370C
Hohner Special 20 Harmonica
Locked