Floyd Rose

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Kert

Post by Kert »

kas just arenenum, aga lihtsalt teistmoodi disainiga...
pöhimöte mölemal sama jah :wink:
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
leho

Post by leho »

nonii, oman ka nüüd siis esimest floyd rose'ga pilli. RG350EX nimelt ja teate kuradi kahtlane tundub see tremolo värk. alguses oli täielik hämming miks häälge ei jää. panin keeled peale, passisin aga häälestajat ja muudkui keerasin vaikselt. järsku avastasin et FR on täitsa püstijalul juba :D.

pärast mõningat uurimist sain sotti, ok, tremolo kruvisid pingutada, sain paika asja. kõik on hääles, kõik on kerega tasapinnas. lock-nutid kinni keeratud (muide, vaheküsimus, kas nende kruvisid ka pillipoed müüvad? mul kuuskandid ära kulunud) ja mängin ja värki särki. aga see tremolo nüüd küll hääles ei paista asja hoidvat. kuna ma eriline tremolo vend ka pole siis mõtlesin, et hääkene küll, ei näpi, ei lähe ka häälest. aga ikka juhtub, et lähed käega vastu ja nii. ja no iga millimeetergi, mis see liigub loeb väga palju. tundub väga kahtlane, et need lihtlabased vedrud suudavad selle tagasi pingutada TÄPSELT sinna kuhu on vaja :? ei teagi nüüd kui julgelt mängida, äkki ongi selline pull, et lähed rohkem hoogu, hüppad/kargad ja kui vastu lähed pisut kõvemini on korras, häälestaja välja ja häälestama...?!

E: ja veel see värk, et kui keerata lahti nood vidinad kuhu keeled ühendad sadulal ja liigutada neid helipeade poole ühe kruviaugu võrra, ei liigu tremolo üldse ja põhimõtselt FR süsteem on välja lülitatud. kas see ongi selle mõte? ja kas see on ok, et kõik nood vidinad asuvad ühel joonel?
Terminaator

Post by Terminaator »

Soovitus, keera tremolo kruvid nii kinni kui annab ja siis pane pill häälde :) Mul töötab kang ka nii ideaalselt ja ei kurda midagi. Pilliks samuti Rg 350 ex
sirver

Post by sirver »

leho wrote:kuna ma eriline tremolo vend ka pole siis mõtlesin, et hääkene küll, ei näpi, ei lähe ka häälest. aga ikka juhtub, et lähed käega vastu ja nii.
kui suurem asi tremolo vend pole. siis keera küljest ära see ;) ei lähe käega pihta ka enam

Epiphone LP Special II - Boss DS-2 - HB ga5
Ibanez V70CE
Sakura akust / ülevärvitud ning nokitud
Kert

Post by Kert »

Minu FR-ga pill seisab nädalaid hääles kuigi olen suht aktiivne kangimees kah... Miskit on sul ikkagi valesti siis vist seal.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
hannesp

Post by hannesp »

Tasakaalustamine nõuab hoolt ja püsivust. Mul läks tükk aega enne, kui LTD floydi tasakaalustatud sain. See on ilmselt see koht, kus originaal ja litsentsi alusel toodetud floydi vahe kõige eredamalt välja tuleb.
Schecter Hellraiser Tempest (EMG 81/60A)
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Kodanik, kellel FR-iga probleeme oli, kas sul ikka "nut" on kinni keeratud? Kaela peal olev asi siis? Kui see on kinni, on praktiliselt võimatu, et sul pill häälest ära läheb, kui ta ennem hääles oli. (eriti kui räägime mingitest pihtaminemistest)
Throw the Jew Down the Well
Terminaator

Post by Terminaator »

RockaRolla wrote:Kodanik, kellel FR-iga probleeme oli, kas sul ikka "nut" on kinni keeratud? Kaela peal olev asi siis? Kui see on kinni, on praktiliselt võimatu, et sul pill häälest ära läheb, kui ta ennem hääles oli. (eriti kui räägime mingitest pihtaminemistest)
Usu mind läheb. Mul oli ka ennem RG350ex selline viga, et kui läksin FR vastu läks see häälest ära.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Siis ei ole sul ikka kõik korralikult ära pingutatud, mingid asjad on lihtsalt lahti. Või olid siis uued, venimata keeled. See ei ole ju võimalik, et keel liigub läbi lukustatud sadula.
Terminaator

Post by Terminaator »

RockaRolla wrote:Siis ei ole sul ikka kõik korralikult ära pingutatud, mingid asjad on lihtsalt lahti. Või olid siis uued, venimata keeled. See ei ole ju võimalik, et keel liigub läbi lukustatud sadula.
Aga näed läks häälest ära.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Väga veider.
Mul oli ka odav LTD junn millel mingi FR ja väga eeskujulikult püsis hääles ja seda väga suure kangivägistamise juures.
leho57

Post by leho57 »

ega läbi luku ei libisegi keel, pigem nagu need vedrud ei tõmba FR'i tagasi samasse asendisse kuis peaks. ja kui käega näiteks juurde aitan, et vajutan peale, siis läheb j'lle teisepoole üle :D
Terminaator

Post by Terminaator »

Mina keerasin tremolo vedru kruvid nii kinni kui andis. Kõrgemaks küll venitada ei saa, kuid madalamaks saab väga hästi ja pill püsib ideaalselt ka hääles :)
served

Post by served »

Terminaator wrote:Mina keerasin tremolo vedru kruvid nii kinni kui andis. Kõrgemaks küll venitada ei saa, kuid madalamaks saab väga hästi ja pill püsib ideaalselt ka hääles :)
Haha, mis pont siis selle FR-i ostmisel üldse on kui kõrgemaks ei saa venitada...
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
RockaRolla

Post by RockaRolla »

No siis tuleb mingid vähe stabiilsemad vedrud hankida.
Locked