Sooviks osta elektrikitarri.

Erinevate firmade pillid
Uku

Post by Uku »

Epiphone Les Paul Special II Ebony - 3307 kr.

Epiphone LPSPEB Les Paul Special II electric guitar -alder/maple body, mahogany neck, 2x open coil humbucker pick-ups, dot inlays, chrome hardware, the ultimate beginner's instrument. Colour: Ebony.

Epiphone'i kvaliteeti kiidetakse siin foorumis, hind on ka väga mõistlik. Gibsoni tütarfirma ka veel.

Kuidas on Fender Squire kitarrid ? Ning missugust mudelit te soovitaksite ?
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Uku wrote:Epiphone Les Paul Special II Ebony - 3307 kr.

Epiphone LPSPEB Les Paul Special II electric guitar -alder/maple body, mahogany neck, 2x open coil humbucker pick-ups, dot inlays, chrome hardware, the ultimate beginner's instrument. Colour: Ebony.

Epiphone'i kvaliteeti kiidetakse siin foorumis, hind on ka väga mõistlik. Gibsoni tütarfirma ka veel.

Kui Epi ostad siis ära Specialit küll osta. Pane mõnisada-1000 juurde parem ja osta mittespecial.
Muidu Epidel pole häda midagi.
Throw the Jew Down the Well
morius

Post by morius »

Epiphone on õnne peale minek. Mõni mudel on vaat parem kui mõni Gibson (Helipeade vahetusega). Mõni samas on ikka siuke saast. Pead ise näppima ja tunnetama. Sain aru, et kitarri sa oskad mängida? Muusikakool ja puha. Kui oskused on käes, siis parem palu oma rokisõbrast isa, et ta su ostu finantseeriks ja osta endale mõni kvaliteetne pill.
Uku

Post by Uku »

morius wrote:Epiphone on õnne peale minek. Mõni mudel on vaat parem kui mõni Gibson (Helipeade vahetusega). Mõni samas on ikka siuke saast. Pead ise näppima ja tunnetama. Sain aru, et kitarri sa oskad mängida? Muusikakool ja puha. Kui oskused on käes, siis parem palu oma rokisõbrast isa, et ta su ostu finantseeriks ja osta endale mõni kvaliteetne pill.
Mis mudelit sa saasta all mõtled?
Ma tahan ikka oma raha eest selle kitarri osta, viimastel aastatel olengi seda teinud oma asjadega - harjutab iseseisvust :) Ma tahaks ikka kuni 5000 kr eest pilli saada. Suvel lähen ma tööle küll, kuid see raha läheb mul uunikumi :lol: Sellepärast tahangi müüa oma Yamaha ning järgmine kuu peaksin saama oma palga kätte ning siis olen valmis kitarri võimuga ära ostma.
Uku

Post by Uku »

RockaRolla wrote:
Uku wrote:Epiphone Les Paul Special II Ebony - 3307 kr.

Kui Epi ostad siis ära Specialit küll osta. Pane mõnisada-1000 juurde parem ja osta mittespecial.
Muidu Epidel pole häda midagi.
Mille poolest Special kehv on ?
karlapoiss

Post by karlapoiss »

palju kott maksab?:)
Uku

Post by Uku »

karlapoiss wrote:palju kott maksab?:)
Ma ootan veel selle müügiga natuke. Sondeerin nats pinda, et mis pillidel hakata silma peal hoidma.
Tinistan nats aega selle akustilisega, järgmine kuu müün siis kogu krempli. Siis ütlen ka täpse hinna 8)
Uku

Post by Uku »

Mis te Fender Squierist arvate, mis mudel sobiks minu stiiliga ning oleks kvaliteetne ja hea heliga ?
liivainimene

Post by liivainimene »

Squier ei ole minu meelest kõige parem rokipill. Kui, siis sobiks mõni fat strat ehk (neil on silla juures humbucker), aga kered on ikka agathisest. Sinu hinnaklassis (saan aru, et 5000 on ainult pilli raha) võiksid mõnusa klassikalise roki käristamiseks juba midagi mahagonkerega otsida.
Stratiga saab rokkida küll, aga sound pole lihtsalt päris see.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Uku wrote: Mille poolest Special kehv on ?
Ta pole just kehv aga ta on see kõige madalam Epi, mis pole sugugi parem muudest kahtlase väärtusega kitarridest ja pealegi Specialid näevad koleded välja, Pickguardid ja värgid puha puudu. Samas ise tead ;)
Throw the Jew Down the Well
Uku

Post by Uku »

Mis on siis see firma ja mis on see mudel, mis
- sobiks hard/heavy rockiks
- oleks kvaliteetne ja mugav
- töökindel

Mul on jäänud selline mulje, et alla 5000 kr ei saa kvaliteetpilli (kvaliteet kõigub, heli pole päris see jne), kuid mis mudelid oleksid siis head ? Kui koguda paar tuhat rohkem ning osta kallim pill, siis pole vajadust ka niipea välja vahetada...
Mis te arvate ? Ehk siis midagi 6000-7000 kr eest, kui odavamalt ei saa.

EDIT. Schecterist me pole rääkinud...
morius

Post by morius »

Kui sa arvad, et sul hea õnn on, siis proovi Epiphone les paul standardit. Kui Thomannist tellida, siis saab täitsa pandava hinnaga. See on see loteriipill. Samuti mine vaata IS musicust Vintage les pauli koopiaid. Olen ise käinud uuristamas ja tunnistan, et 4.5 tuhande krooni eest on pilli küllaga ja heli on hea, Vintagitel kipuvad olema sellised lohaka pilli vead. Potekad kriibivad jne. Keelte kõrgus on tihti ebamugav. Neid vigu õnneks saab parandada ja üsna lihtsalt.Kui tahad eriti odavalt, siis hiljuti oli V100 buum, kus paljud paiskasid oma vintage les paulid turgu. Kasutatud pillid on ka alati variant ja tihtipeale ka väga hea viis omandada kvaliteetpilli odava hinnaga. Üks soovitus muidugi. Kui lähed Vintageid proovima, siis võta alati taskurätt kaasa ja pühi kitarrikael ja sõrmlaud puhtaks. Seal mingid rasvakäed käivad näperdamas neid ja pill on sellise rõveda korraga kaetud.
d4v3

Post by d4v3 »

Squieri kohta niipalju, et ma ei ole kokku puutunud eriti paljudega aga endale julgesin nüüd Jagmasteri soetada. See pill on oma hinda ikka julgelt väärt minuarust. Väga hea heli on pillil. Massiivne madal ots ja head puhtad kõrged helid. Pluss kärinaga ja summutatult on see pill siiamaani minu pillidest kõige parem olnud, kuigi omasin vahepeal ka (sellest)kallimat Ibanezi, mis jäi aga heli suhtes ootustele alla-väga steriilne ja ühekülgne heli.Samas Epiphoned on ka väga muhedad pillid, kuigi heli kipub olema üpiski bassine.
Uku

Post by Uku »

morius wrote:Kui sa arvad, et sul hea õnn on, siis proovi Epiphone les paul standardit. Kui Thomannist tellida, siis saab täitsa pandava hinnaga. See on see loteriipill. Samuti mine vaata IS musicust Vintage les pauli koopiaid. Olen ise käinud uuristamas ja tunnistan, et 4.5 tuhande krooni eest on pilli küllaga ja heli on hea, Vintagitel kipuvad olema sellised lohaka pilli vead. Potekad kriibivad jne. Keelte kõrgus on tihti ebamugav. Neid vigu õnneks saab parandada ja üsna lihtsalt.Kui tahad eriti odavalt, siis hiljuti oli V100 buum, kus paljud paiskasid oma vintage les paulid turgu. Kasutatud pillid on ka alati variant ja tihtipeale ka väga hea viis omandada kvaliteetpilli odava hinnaga. Üks soovitus muidugi. Kui lähed Vintageid proovima, siis võta alati taskurätt kaasa ja pühi kitarrikael ja sõrmlaud puhtaks. Seal mingid rasvakäed käivad näperdamas neid ja pill on sellise rõveda korraga kaetud.
Huvitav, et Epiphone Standard ka veel loteriipill on...
Kuid mis pill võtta, kui ei aja loteriid taga ning millel mingeid lohakuse märke ei ole ?
hannesp

Post by hannesp »

Loteriipill on see, mille sa netist tellid. Ise poes valides on sul lootust leida pill, millel pole frettide plärinat ja muud odavale pillile iseloomulikke hädasid küljes.
Schecter Hellraiser Tempest (EMG 81/60A)
Locked