Sooviks osta elektrikitarri.

Erinevate firmade pillid
Uku

Sooviks osta elektrikitarri.

Post by Uku »

Tervist, kitarrihuvilised !

Olen juba väiksest saadik kuulanud rockmuusikat, tänu isale, kellega ma võimalikult palju kaasas jõlkusin. Tänu sellele ajale ongi minu lemmikuteks saanud bändid nagu Black Sabbath, Led Zeppelin, Uriah Heep, Kiss, Queen jms. Kuulan meelsasti ka Django Reinhardti. Page, Blackmore, Iommi jt panid mind kitarrimängust huvituma ning seepärast astusin muusikakooli. Sealt sain endale põhja ning peale sealt äratulekut olen tahtnud oma lemmikbändide lugudega tegelema hakata, sellest ka elektrikitarri soov.

Hetkel on mu pilliks akustiline Yamaha CG-101 MS.
Olen uurinud siin ka pillipoodide pakutut. Mis on kõige parema hinna-kvaliteedi suhtega firma, hinnaskaalal kuni 5000 kr? Sellest rahast peaks alustuseks vast piisama ? Sinna juurde veel lisaseadmed.

Ette tänades,
Uku
Last edited by Uku on 25 Apr 2008, 23:38, edited 1 time in total.
arch0

Post by arch0 »

No näiteks Vintage, Yamaha ja Tanglewood on päris hea hinna kvaliteedi suhtega
Uku

Post by Uku »

Kuidas suhtuda Fenderi ja Gibsoni odavamatesse mudelitesse, hinnaga 10-15 tuhat krooni ? Kas nad on ainult nime pärast nii kallid või on nad seda raha ka väärt, võrreldes teiste firmade toodanguga samas hinnaklassis ?
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Uku wrote:Kuidas suhtuda Fenderi ja Gibsoni odavamatesse mudelitesse, hinnaga 10-15 tuhat krooni ? Kas nad on ainult nime pärast nii kallid või on nad seda raha ka väärt, võrreldes teiste firmade toodanguga samas hinnaklassis ?
Kuskil seal 10 kandis peaks suureks hinna kujundajaks olema rohkem nimi, kui kitarr ise aga mine sa tea.
Throw the Jew Down the Well
liivainimene

Post by liivainimene »

Pigem on just nii, et kui sul on 10-15 tuhat, võid poest osta uue odava Gibsoni (neid on küll vähem) või Fenderi, mis on kindlasti hea kitarr, aga kui veidi otsid ja uurid, saad sama raha eest sellise kasutatud kitarri, mis on kõvasti parem kui need Fenderid-Gibsonid.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Uku

Post by Uku »

Hentsik wrote:Sry, aga mina sain aru, et su hinnaklass on seal 5000 ringis. :?:
On küll, kuid ma lihtsalt tundsin huvi. 8)
Uku

Post by Uku »

Olen lugenud, et kui sihiks on hard rock ja heavy rock, siis on hea algaja pill Vintage (Jackson ning Ibanez samuti). Kuidas te nendesse suhtute ?
hannesp

Post by hannesp »

Kui hard rock ja heavy, siis mine IS Musicusse ja näpi Schectereid. Väga hea hinna/kvaliteedi suhe. Iba-netse ja Yama-hasid kõik kohad täis. Muuhulgas saad seal Vintaget ka näppida.
Schecter Hellraiser Tempest (EMG 81/60A)
Uku

Post by Uku »

Tänud vastuste eest.
Kuna Yamaha järgi varsti enam vajadust pole, siis müüks ta maha. Kui palju on väärt üks heas seisukorras, vähe kasutatud Yamaha CG-101 MS ?
Olen pilli teine omanik.

Elektrikitarri kohta on kellelgi veel miskit juurde lisada ? 8)

Uku
hannesp

Post by hannesp »

Mismõttes vajadust ei ole? Kui elektrika ostad, siis akusti pole enam vaja mängida? Ma just plaanin varsti akusti lisaks osta.
Schecter Hellraiser Tempest (EMG 81/60A)
Uku

Post by Uku »

hannesp wrote:Mismõttes vajadust ei ole? Kui elektrika ostad, siis akusti pole enam vaja mängida? Ma just plaanin varsti akusti lisaks osta.
Mitte et pole enam mõtet mängida, vaid et selle pilli müügist ma saaks raha, et elektrikitarri ostu finantseerida, ka võim on vaja osta. Akustilist olen ma mängida saanud küll :)
liivainimene

Post by liivainimene »

Kui vaadata, et uus Yamaha CG-101 maksab Thomannis ligikaudu 2650, siis kasutatult pakuks reaalseks müügihinnaks kuskil 2000.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
sguitar

Post by sguitar »

Uku wrote:Olen lugenud, et kui sihiks on hard rock ja heavy rock, siis on hea algaja pill Vintage (Jackson ning Ibanez samuti). Kuidas te nendesse suhtute ?
Äkki proovid ka ESP/LTD'si, Deane, Washburne ja muud sellist karmimat pillivärki.
Uku

Post by Uku »

liivainimene wrote:Kui vaadata, et uus Yamaha CG-101 maksab Thomannis ligikaudu 2650, siis kasutatult pakuks reaalseks müügihinnaks kuskil 2000.
Mida see MS seal pillinime lõpus tähendab ?
Unustasin öelda, et uhke kott on ka võimalik osta, peal on valgelt kirjas "Fender" :lol:
liivainimene

Post by liivainimene »

MS peaks olema mattlakiga versioon.
Pillikoti eest saad ehk paarsada, kuigi neid antakse päris tihti niisama pilliga kaasa.

EDIT: sain teada, et MS mudelil on erinevalt tavalisest veel täispuidust kaas (solid top). Selle pealt saad veidi hinda üles ajada.

Locked