Kitarri komplektid kokkupanemiseks

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
indy123

Post by indy123 »

kui värvid siis ikka mitu kihti peale( 3 - 4 kihti ) :D ... rohkem ma õelda ei oska :(
Squier Affinity Strat
BC RICH WARLOCK BK BRONCE II
HARLEY BENTON GA15
BEHERINGER TO100
FENDER CD-60
SAKURA AKUST
HB STRAT
ja veel 1 hb võim
Enno

Post by Enno »

Mingi tüüp mäletamist mööda lasi autotöökojas ülejääkvärviga oma kitarri üle värvida.
indy123

Post by indy123 »

aga kas need auto värvid ei hakka puittu sööbima vms. ?
Squier Affinity Strat
BC RICH WARLOCK BK BRONCE II
HARLEY BENTON GA15
BEHERINGER TO100
FENDER CD-60
SAKURA AKUST
HB STRAT
ja veel 1 hb võim
voice

Post by voice »

Autovärvid on vana klassikaline võte. Kui hakata uurima, siis 50-ndate Fenderite kõik värvitoonid on võetud autovärvide kataloogist. Leo ei olnud pillimees, vaid insener ja bisnismän - lahendused pidid olema lihtsad, kergesti kättesaadavad ja piisavalt odavad.
Aa, ja rosewood-sõrmlauda ei värvita-lakita. Selle töötlemise jaoks on kõikvõimalikud õlid.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kas Rickenbacker muidu ei lakkinud oma pillidel roosipuust sõrmlaudu?

Ehkki üldiselt jah, roosipuu (palisander) ja eeben õlitatakse, vaher lakitakse.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
külamees

Post by külamees »

Ma olen värvinud autovärvidega kolm pilli.Päris normaalse tulemuse olen saanud.Kõige alla panin kõvendiga akrüül krundi (väga kerge lihvida), siis värvi(väga õhukesed kihid) ja peale 3-7 kihti kõvendiga
autolakki (DuPoint toode). Autolakk on väga elastne,
kergelt lihvitav ,poleeritav ja ülihea läikega. Löögi puhul ei võta eriti kergesti pragusi sisse.Need materjalid on autopoodides ka spray kujul saadaval kuid
värvipüstoliga on seda tööd palju mõnusam teha. Spray
värvid on kõvendita ja paksemad kihid tahavad kauem kuivada.Minu pillide pilte saab näha aadressil http://album.ee/fritz
taco

Post by taco »

Hmmm mõtlesin, kitarri värvimise peale ja siis äkki mõtlesin, et ei värvigi nagu mitte midagi ei paneks peale, nn. nii naturaalne kitarrivärv kui vähegi veel olla saab.
Keegi oskab öelda millised mured mind võivad vaevama hakata kui sellise tembuga hakkama saan? Ise arvan, et igasugused suured temperatuuri muutused ja niiskus oleksid kõige suuremad vaenlased. Aga mis täpsemalt veel ehk? Ja mis mõju nendel on kitarrile/helile, kuigi ega sellele Layla komplektile ei anna vist enam midagi teha :)
taco

Post by taco »

:cry:
keegi ei oskagi vist midagi arvata selle kohta :P
või midagi...Eks siis peab tegudeni jõudma ja nägema
Ilves01

Post by Ilves01 »

Mul sai yks Kitarr lakitud lihtsalt naturaalse nitro lakiga ja jäi päris ilus puidu enda toon. Kui aga pilli ära ei laki siis jah puit kogub endasse niiskust sisse ja eks ta mõjutab ju pilli heli ka.. Kitarrid mis on värvitud on tavaliselt odavamast või kehvema välimusega puidust. Tavaliselt, aga see pole alati nii:D Mina ise ei soovita värvida . lakki saab ka lihtsalt toonida ja saavutada vajalik tulemus.
served

Post by served »

Märt. ära unusta et ka kõrgema kvaliteediga pille värvitakse, isegi kui puit on väga kvaliteetne. See oleneb pigem sellest mis tulemust soovitakse. Kui soovid sellist mahedat pilli siis laki ja peitsi, kui tahad surnumetallist olla ja palju pealuid ja konte peale maalida, ei piisa toonimisest. Seega maitseasi.

Ilma lakita pill läheb mustaks. Puidu poorid võtavad kõiksugu rasve ja muud jama sisse, paari nädalaga läheb see väga koledaks, ja siis pead pealmise kihi puidult maha nühkima et mustust maha saada. Parem kata see millegagi.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Ilves01

Post by Ilves01 »

Loe minu öeldu ilusti lõpuni :D saad aru ,et ma ei väitnud ,et alati on lakitud puit kvaliteetsem.
served

Post by served »

Ilves01 wrote:Loe minu öeldu ilusti lõpuni :D saad aru ,et ma ei väitnud ,et alati on lakitud puit kvaliteetsem.
no jah ma tõenäoliselt lugesin rõhuastet valesti vms. Tundus nagu sa rõhutaksid sellele faktile, et värvi all on pakk. - my bad.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
taco

Post by taco »

Sai siis eile kokkupandud oma uus basskitarr. Noh teate küll see Layla komplekt. Tegin siis lõpuks nii, et kaela lakkisin ära ja kere jätsin töötlemata nii, et täiesti puhas puit(ei tea kui kauaks). Käisin isegi proovimas seda ja mõneti tundus see isegi parem kui Yamaha rbx270 millel peal DR-i roosad keeled:P Aga kindlasti ei anna ta selle pilli kvaliteeti välja. Krihvid on kohati imelikud ja ega see sõrmlaud ka kõige viisakam ei tundu. Kael on veits kõver...vaatab vb tõmbab pingeall vähe sirgemaks. Huvitaval kombel pole pillil erilist varjestust, juhtmed on kõik ühte värvi isolatsiooniga, mis kindlasti ei vihja kvaliteedile aga ikkagi tundub oleval pill suhteliselt hästi maandatud. Yamaha näiteks suriseb veits rohkem aga see maandusjuhe, mis tagumise silla alla läheb see vist veits ära ka vajunud...
Peaks siis ütlema, et pilli küll selle raha eest. Täiesti algajale peaks sobima täiesti ja pealegi saab selgeks mis pillisees, kuidas pill kokku käib jne. Igati kasulik raha kulutamis viis :) Ja proovidesse sobib ideaalselt(yamahal kuluvad muidu keeltel roosa kate maha!) Kunagi lähitulevikus üritan ehk piltegi ülesse panna kuskile.
Kert

Post by Kert »

täiesti puhtaks ei tasu puitu jätta kuna ta määrdub sul suht kiiresti ära ja siis pead lihvima hakkama ei puhtaks saada. Kui tahad puidu värvi jätta siis tasuks see ära lakkida vöi ölitada.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
taco

Post by taco »

noh sellega ma olen arvestanud juba...mul üks selline mõte ka mida teha. Mitte määrdumise vastu aga lihtsalt värviga või lakiga seda teha ei saaks eriti hästi. Et hakkan kitarri peale koguma mingitmoodi, veel ei tea kuidas, esinemiskohtade nimesid :P
Locked