Otsin tarvikuid stuudio jaoks

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Küllaltki nii ta peaks välja nägema jah.
Aga mis sellise projekti eelarve üldse sul on? Ruum peab ka olema sellisteks asjadeks ettevalmistatud. Lihtsad kiviseinad kuskil keldris või kus iganes ei ole kohe mitte õige.
Throw the Jew Down the Well
iiihaa

Post by iiihaa »

Faded wrote:Basskitarri võib ka otse võtta, nagu ma mainisin. Ja trummide jaoks pole tingimata eraldi pulti vaja, kui üldpuldil piisavalt kanaleid ja eelvõime jagub.

Sa klahvpille ei oota oma stuudiosse?
jah, ma juba uurin DI-ga pulte. trummi omaga vaatame. äkki leiab 16 sisendilise hea puldi.

tegelt see sünt. värk täitsa mõeldav. et siis veel rohkem kanaleid vaja.

1. asi. sooviks mingit puldisoovitust.

what about http://www.thomann.de/gb/behringer_sl32 ... lmixer.htm

vot selle eelarvega on nii, et ma pean väikese projekti tegema, et üldse eelarve suurust teada saada. ruumi suhtes on nii, et ausalt öeldes seda veel pole. aga asjaga tegeletakse. öelge nüüd, mis on hea mõte ruumiks. nimelt valgas ? ja ega need kohad odavad pole, võimis .
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Ruum olgu mis on, ruum tuleb ümber ehitada. Viimistelda ütleks siis.

See behringer on behringer. Kindlasti on sellest paremaid pulte aga ehk kõlbab. Las teadjamad räägivad.
Last edited by RockaRolla on 18 Jan 2008, 18:22, edited 1 time in total.
iiihaa

Post by iiihaa »

munarestid on vanast ajast ? ja kuidas on selle heliisolatsiooniga. sest ruume oleks võtta, aga tähtis on ka see, et see mingeid inimesi poolemeetrise seina taga ei segaks.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

iiihaa wrote:jah, ma juba uurin DI-ga pulte. trummi omaga vaatame. äkki leiab 16 sisendilise hea puldi.
Jällegi, pea meeles, et kanalite arv ei pruugi võrduda mikri eelvõimude arvuga. Kuna stuudios sa lindistad instrumendid eeldatavasti eraldi, ja proovis väga mikreid ei kasuta (ainult vox ja akustilised pillid), siis piisab kaheksast mikri eelvõimust, sellega võtad trummikomplekti vabalt üles. Lihtsalt muude instrumentide jaoks pead vahepeal mikreid ja/või kaableid vahetama.

Kui sa tahad täisbändi korraga lindistada, siis arvesta 12-16 mikriga. Nii mitme eelvõimuga puldid on ka juba üsna kallid.
1. asi. sooviks mingit puldisoovitust.
http://www.thomann.de/gb/behringer_xenyx_2442_fx.htm

Teine võimalus:
http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audio_ep84.htm
+
suvaline 8 kanaliga pult

Edit: too Eurodesk tundub kena küll. AGA. Tal ei paista mingit võimalust otse arvutiga ühendamiseks. Seega sa pead hankima eraldi helikaardi ning puldi väljundid sinna ühendama, et signaal digitaalkujule saada.
Ja 32 kanalit ning 24 pre-d tundub kerge overkill.
Last edited by Faded on 18 Jan 2008, 18:27, edited 1 time in total.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
iiihaa

Post by iiihaa »

http://www.thomann.de/gb/behringer_xenyx_2442_fx.htm

sellel siis kõik eelvõimuga ? või enamus eelvõimuga ?

ja veel. mitu mikrit trummikomplekile läheb ?
Faded
Moderaator

Post by Faded »

iiihaa wrote:http://www.thomann.de/gb/behringer_xenyx_2442_fx.htm

sellel siis kõik eelvõimuga ? või enamus eelvõimuga ?
Mitte isegi enamus. Loe kirjeldust (10 mic inputs), või loe pildi pealt need suured XLR-pistikud kokku.
24 kanalit, 10 mikri eelvõimu.

Edit: pealegi, see mikser tuleb koos mingi hädise USB-adapteriga. Ma ei usu, et tolle A/D konverterid eriti head on.
ja veel. mitu mikrit trummikomplekile läheb ?
Palju tahad. Saab kahe-kolmega ka hakkama (kaks overhead mikrit, üks basstrummile), võib ka kõik võimalikud ja võimatud kohad mikreid täis toppida, ja lisaks veel paar kondekat toa nurkadesse ruumikaja üles korjama.
Üldiselt 6-7 on piisav. Basstrumm, solnik, 3 x tom, 2 x overhead.

Ahjaa, arvesta veel sellega, et kui sul muusikud on kuskil teises toa otsas või koguni teises ruumis, siis on vaja veel eraldi mikreid ja kõrvaklappe nendega suhtlemiseks. Osadel pultidel on talkback-süsteem sisse ehitatud, heliinseneri jaoks, aga muusikutele on oma mikreid-klappe vaja.
Last edited by Faded on 18 Jan 2008, 18:31, edited 1 time in total.
iiihaa

Post by iiihaa »

trummi omad (6) + 2 vox

läbi

ja edasi siis lähevad need

http://www.thomann.de/gb/alesis_multimix_16fxdusb.htm

sellesse. siis jääb 8 inputi veel kitarride ja klavpillide jms jaoks.

on nii ?
Last edited by iiihaa on 18 Jan 2008, 18:51, edited 1 time in total.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

iiihaa wrote:aga. kui panna trummi omad (6) + 2 vox

läbi

siis kas nad peavad minema ka edasi läbi põhipuldi ? või otse antud juhul arvutisse ?
See on eelvõimendi mitte mixer. Ma ei ole kindel aga kas sellel üldse firewire või USB out on?
TnX

Post by TnX »

Oot oot, mina nüüd ei mõista. Kas tahtmine teha helisalvestusstuudiot ehk siis kohta, kus tõesti mängitakse pillid sisse ja tehakse plaadimaterjali? Või kas on soov luua tavaline prooviruum, kus on veel lisafunktsioon - proovi ülesvõtmine?

Kui päris stuudio kohe, siis ei leia mina, et üle ühe ässa (ei, see odav Fender ei ole eriti äss) kidravõimu vaja oleks. Korralikul stuudiol pole seda ühtegi väga vaja, selleks võtavad pillimehed oma või laenatud kola kaasa. Kuid ma siiski eeldan, et päris proffesionaalse stuudio tegemine plaanis polnud...

Ei tahaks ka hakkaja tuju rikkuda, kuid korraliku heliisolatsiooniga ruumi ehitamine võib vabalt maksta sadu tuhandeid. Seda on arutatud korduvalt erinevates foorumites...phmt on vaja nö ujuvaid põrandaid, pakse seinu, nende peal helisolatsiooni, mitte heli peegeldavaid katteid jne jne jne.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

RockaRolla wrote:See on eelvõimendi mitte mixer. Ma ei ole kindel aga kas sellel üldse firewire või USB out on?
Tal on ADAT väljund olemas. Kui helikaardil on ADAT-sisend olemas (nt. E-MU 1212m), saad ilusti 8 rada audiot otse sekventserisse lindistada, ja edasi saad seal miksida.

Pealegi on need eelvõimud odava Behringeri puldi omast kindlasti paremad.
Last edited by Faded on 18 Jan 2008, 18:58, edited 1 time in total.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Faded wrote:Tal on ADAT väljund olemas. Kui helikaardil on ADAT-sisend olemas (nt. E-MU 1212m), saad ilusti 8 rada audiot otse sekventserisse lindistada, ja edasi saad seal miksida.

Pealegi on need eelvõimud odava Behringeri puldi omast kindlasti paremad.
No kuna on ikka soov ka prooviruum teha siis oleks mixerit ikka vaja.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Mikserit? Kahe vokaalimikri jaoks?
Mida sa proovis ikka niiväga miksid?
iiihaa

Post by iiihaa »

soov on teha prooviruum kus saab lugusid ka üles võtta.

kurat ma nüüd ei tea. teget oleks suht soov ikka nii et saaks kõik 8 eelvõimu vajavad mikrid otse mikserpulti ja siis 2 el. kitarri mikrofoni otse mikerpulti ja basskitarr DI-ga otse mikserpulti. + akusti jaoks koht.

8+2+1+1 = 12. pmst need 16-sed oleks head. a neil on 8 eelvõimuga auku üldiselt ja ülejäänud 8 on tehtud stereodeks ja seega ainult 4 konkreetset sisendit ju, või olen ma valesti aru saanud ?

a mulle ikka meeldib see -
http://www.thomann.de/gb/behringer_sl24 ... lmixer.htm

pmst hea, palju kanaleid, enamus eelvõimuga. faded rääkis, et sellel mingi otsene võimalus arvutiga ühendamiseks puudub. äkki on mingi kaudne olemas + :D

mis helikaardid jms ?

sest see 400 euri mis odavam tuleb, võib panna ka korralikule helikaardile alla.
Last edited by iiihaa on 18 Jan 2008, 19:45, edited 2 times in total.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Faded wrote:Mikserit? Kahe vokaalimikri jaoks?
Mida sa proovis ikka niiväga miksid?
Minu kogemused näitavad, et alati võiks selline asi olemas olla.
Kuidas siis muidu see peaks väla näegma? Mikkrid sinna eelvõimu ja sealt edasi aktiividesse?

Vabandus teemaalgatajale: Kas on üldse mõtet selline projekt käsile võtta, kus antud vallas suht tume oled? Poolikult ei ole mõtet neid stuudioid ja asju üldse teha. Tsiteerin ACE Delicate reklaami, " Kui üks asi kõlbab kõigeks ei kõlba ta millekski "
Locked