Esimese kitarri ost...

Erinevate firmade pillid
Locked
Rauno

Esimese kitarri ost...

Post by Rauno »

Tere!

Oleks vaja leida akustilist vasakukäelise kitarri, mille hind 2000.- krooni lähedale jääb. Ei usu, et nii odava pilli puhul on mõtet lasta kohandada paremakäelise kitarr vasakukäelise omaks..
Käisin täna neli Tartu pillipoodi läbi, kokku leidus neis 3 vasakukäeliste akustilist.

Billy poes oli Stagg SW201LHN 1790.-, kuid neilt oleks võimalik tellida Tallinnast ka üks tiba kallim.. SW203LHBK, mille hind 1990.-

Saviaugus oli üks Vintage hinnaga 2600.-, mille mudeli nime ei mäleta. Esimese pilli jaoks vist natuke kallis mulle..

Liivamäe poes oli 1990.- eest Walden'i N550l, nailonkeeltega.

Arvan, et tahan siiski metallkeeltega kitarri. Paljud soovitavad küll algajale nailonkeeli, kuid pärast oleks vaja nagunii metallile üle minna. Ja see oleks tõenäoliselt suht suur lisakulutus.. :roll:

Palun ärge hakake rääkima sellest, et targem oleks hakata õppima paremakäeliste kitarril. Mõned aastad tagasi mängisin umbes 6 kuud paremakäeliste omal, kuid see polnud see. Ebameeldiv ja kuidagi väga ebaloomulik oli mängida. Nüüd olen kindlalt otsustanud sõrmitsema hakata vasaku käega..

Kuigi Stagg'i on siin väga palju maha tehtud, arvan ise millegi pärast, et esimeseks pilliks sobiks see SW203LHBK mulle küll..

Ootan siis arvamusi ja soovitusi..
svennus

Post by svennus »

Mul endal on olemas see SW203 Staggi akustiline. Vasakukäe oma ka veel. Esimeseks pilliks kõlbab hästi, kuid originaal keeled on küll nirud, häälest ära kiiresti jne. Ja pingutid logisesid alguses. Kuid see pole üldse mingi probleem.

Esimeseks pilliks väga hea, soovitan!
Rauno

Post by Rauno »

Aitäh.. mõned küsimused siis..

Ega ei mäleta, mis hinnaga ise said selle? Huvi pärast küsin lihtsalt..

Kas hiljem siis pingutid ei logisenud või pidi need ka kuidagi välja vahetama?

Uued keeled koos vahetamisega vist väga palju üle 150 krooni ei tohiks olla? :roll:
svennus

Post by svennus »

Rauno wrote:Aitäh.. mõned küsimused siis..

Ega ei mäleta, mis hinnaga ise said selle? Huvi pärast küsin lihtsalt..

Kas hiljem siis pingutid ei logisenud või pidi need ka kuidagi välja vahetama?

Uued keeled koos vahetamisega vist väga palju üle 150 krooni ei tohiks olla? :roll:
Maksin Stanfordis 1990.krooni selle eest. Need ma keerasin kinni lihtsalt, kruvid olid natuke lahti, siis kõik korras. Uued keeled võid saada alla 100 krooni isegi, ma pakun, et kui küsid poes siis vahetatakse ka seal need sul niisama ära.
Henri

Re: Esimese kitarri ost...

Post by Henri »

Rauno wrote:
Arvan, et tahan siiski metallkeeltega kitarri. Paljud soovitavad küll algajale nailonkeeli, kuid pärast oleks vaja nagunii metallile üle minna. Ja see oleks tõenäoliselt suht suur lisakulutus.. :roll:
sa võid ju western kitarrile nailon keeled algul peale panna (kindlasti mitte vastupidi) ja hiljem ära vahetada
Terminaator

Post by Terminaator »

Miski 1300.- osta IS Musicust mõni Falcon.
martra

Post by martra »

minumeelest pole mõtet alguses nailonkeeltega jamama hakata kui tead et tahad mängida tulevikus metallidega. targem on kohe nõnda harjutada kuidas kavatsed tulevikus mängida. nailonitega mängitakse ikkagi põhiliselt klassikalist muusikat. :)

Martra
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Mulle meeldib nailonitel slaidiga mängida. Üldse vabahäälestuses väga mõnusad.

Washburn archtop > VoxAC30
Rauno

Post by Rauno »

Olen siis otsustanud metallkeelte kasuks, kuid pilli suhtes asi veel päris selge ei ole.

Hetkel arvan, et ostan siiski IS Music'ust Vintage V400 vasakukäelistele 2600 krooni eest... sest nagunii lähiajal uut pilli tõenäoliselt ei soetaks.

Tahaks teada, mis te sellest pillist arvate ja kui võrrelda Stagg SW203'ga, siis kummal on hinna ja kvaliteedi suhe parem?
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Vintage akustide hinna ja kvaliteedi suhet loetakse üheks paremaks üldse - nii palju kui proovinud olen, soovitaks küll.

Washburn archtop > VoxAC30
maddo

Post by maddo »

Mul on Vintage V400. Pilli kohta oskan ainult kiidusõnu öelda. Kael on mugav ja saund on normaalne. Vintage koostekvaliteedis on mõned kahelnud aga kuna mina sain endale müügisaalis seisnud kidra(sinna vast mingit käkki vaatamiseks ei panda) pole ühtegi defekti esinenud. Keeled on mõnusalt madalal ja kuskilt ei plärise.
Rauno

Post by Rauno »

Tänud soovituste eest!

Sai täna ostetud Vintage V400...
Locked