Elektrikitarri ostul abi Yamaha, Ibanez või Fender 500EUR

Erinevate firmade pillid
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Coil-tap piass asja nimi olema. Mu Gordon Smithil on ka. Leidsin selle tapitud heli väljendamiseks ütelungi "kastreeritud humbucker." :D

Washburn archtop > VoxAC30
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Coil tap tähendab seda, et sa saad helipea mähisest osa välja lülitada ja niiviisi saada nõrgema-selgema heli.

Coil split on see, kui sa saad kahe mähisega helipeast ühe mähise täiesti välja lülitada, mistõttu helipea muutub põhimõtteliselt single coiliks, koos kõigi tema rõõmude (tore clean sound) ja muredega (suurem vastuvõtlikkus välisele mürale).

Need on kaks eri asja, ning too Ibanezi süsteem kasutab mõlemat. Kui te liivainimese eespool postitatud joonist vaatate, siis ühes mähises on rohkem keerde, kui teises. Humbuckeri režiimis on tollest mähisest osad keerud välja lülitatud (coil tap), samas kui single coil režiimis on terve teine mähis välja lülitatud (split coil). Tulemus on tõenäoliselt see, et helitugevuse erinevus mõlema režiimi vahel on väiksem, kuna keerdude arv on samas suurusjärgus.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
liivainimene

Post by liivainimene »

Samas kui humbucker kasutab üht suurt magnetit mõlema mähise jaoks, siis coil split täiesti singliheli ei anna.
Teine variant on nt Swinesheadi A.M.P., kus magnetiteks on need helipea pulgad (pole pieces), sellest saab ehtsa singli teha.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

liivainimene wrote:coil split täiesti singliheli ei anna.
Kusjuures ei ole tõesti singliheli - pole küll väga katsetanud, aga singliga on vahet küll.

Washburn archtop > VoxAC30
inimloom

Post by inimloom »

Sander.S wrote: 60-80 Metal ei ole tänapäeva omaga võrreldav. Led Zeppelin ja Deep Purple tegid ka ju omal ajal heavy metal'it. Nii sc-sid kui Humbuckereid kasutati, mistõttu oleks Fat Strat üks parimaid.
mina kyll pole yhtegi korda Jimmy Page'i või Steve Morse'i näinud single coilitud pillidega
Page kasutas/kasutab ikka les paule või siis kahekaelalisi SG'sid[/quote]

Jimmy pillidest saab lähema ülevaate siit http://www.led-zeppelin.org/reference/g ... d-zeppelin imelikul kombel ei leidnud ma sealt ühte tele, millega ta Led Zeppelini 2003 aastta DVD-l liveis Communication Breakdowni mängis... lisaks ka klipp, kus Jimmy Zeppis single coiligsa mängib http://www.youtube.com/watch?v=iGzxmUz_PqE seda klippi peaks enamvähem kõik teadma...

Üldiselt need pillid, mis teevad humbuckerist single coili, ei kõla just väga puhta single coilina,kui singleiks tehtud on (võttes siis võrdlusmomendiks fenderi coilid)... vähemalt need pillid mida proovinud olen (vintage advanced, schecter). samas jälle zepi since ive been loving you peaks olema mängitud 1959 Gibson Les Paul Standard iga, millel on coilsplit võimalus... maitse ja hinna vahe siis järelikult :P

Ma ei tea miks, aga ibanetsud ja yamaha-ha-ha-ha-had ei ole mulle kunagi eriti meeldinud...

(ise üritan endale fender telecasterit otsida)
Faded
Moderaator

Post by Faded »

inimloom wrote:Üldiselt need pillid, mis teevad humbuckerist single coili, ei kõla just väga puhta single coilina,kui singleiks tehtud on (võttes siis võrdlusmomendiks fenderi coilid)...
Fenderi coilide all mõtled stratocasterit ja telecasterit? Loomulikult ei saa sa nt. mahagonkerega LP-st coil spliti abil klassikalist tele twangi või strati quacki. Siin mängib lisaks helipeale rolli ka kere, kaela ja sõrmlaua puit ja konstruktsioon, helipea asetus (strati ja tele sillapoolne helipea on nurga all) ja veel muust. Aga coil spliti mõte polegi see, et sa saaksid LP-ga strati või telet imiteerida. Kui seda tahad teha, osta parem Variax. Coil spliti mõte on lihtsalt sulle üks veidi erinev sound juurde anda. Kui sul seda vaja pole, väga tore, ära kasuta. Kui aga leiad, et on, siis pole seda eriti raske teha. Mina ehitasin oma Samickule coil split lüliti sillahelipeale, ja olen selle juurde saadud lisavõimalusega igati rahul.

Aga igal juhul, kommenteerida, et "see pole ikka õige singli sound", on suht mõttetu, kuna single coili sound ise on juba väga lai ja paljudest teistest faktoritest sõltuv mõiste.

Muuseas, lihtne coil split annab sulle ka single coilile omase müra. Natuke parem variant oleks ühendada helipea mähised paralleelselt - see peaks andma ikka single coili meenutava heli, aga müravabalt.
kolp

Post by kolp »

Kui mähised paralleelselt ja ühtepidi keritult ühendada, on asi sama mürarikas, kui lihtne single coil pea. Muide korraliku strati singlitel on keskmine pea teistpidi keritud mähisega(reverse wounded) ja seega lülitades sisse silla ja keskmise v kaela ja keskmise, moodustub pmst humbucker, mis on ka suhteliselt müravaba distiga. Mõnedel odavatel copydel on see võimalus ära jäetud just tänu ühtepidi keritud singlitele.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

kolp wrote:Kui mähised paralleelselt ja ühtepidi keritult ühendada, on asi sama mürarikas, kui lihtne single coil pea.
Humbuckeritel, millest jutt käib, on mähised enamasti niikuinii vastupidise suunaga keritud.
Muide korraliku strati singlitel on keskmine pea teistpidi keritud mähisega(reverse wounded) ja seega lülitades sisse silla ja keskmise v kaela ja keskmise, moodustub pmst humbucker, mis on ka suhteliselt müravaba distiga.
Mitte ainult vastupidi keritud (reverse wound), vaid ka vastupidise polaarsusega (reverse polarity).
inimloom

Post by inimloom »

Faded wrote: Aga coil spliti mõte polegi see, et sa saaksid LP-ga strati või telet imiteerida. Kui seda tahad teha, osta parem Variax. Coil spliti mõte on lihtsalt sulle üks veidi erinev sound juurde anda.
Ega siis imiteerida polegi vaja. Üks asi on see, kui üksik järele jäänud coil kasutab humbuckeri ühist magnetit, teine see kui mõlemal on eraldi magnetid. ja loomulikult on soundi loomisel pillil oma faktor. Sai vist lause valesti sõnastatud ennist, et närima hakati... siiani pole suurem osal pillidest, mida proovinud olen see variant vist päris hästi välja kukkunud, kahtlustan. Vintage AV2H ei sobinud suurt kuhugi. Näiteks võib ka tuua AV2S i, millel on ühel pillil nii singlecoil, kui coilsplitiga humbucker. Humbuckerist lõpuks ikka puhast singlecoili ei saanud.

Pidage ometi meeles... See on ainult minu arvamus. See ei pruugi olla puhas kuld. Seda ei pea arvestama, kui see Teie vaadetega vastuollu läheb. Lisaks püüan end ka harida...
Locked