Sooviks nõu...

Erinevate firmade pillid
Locked
HankyDoodle

Sooviks nõu...

Post by HankyDoodle »

Pmst olen suht algaja, ja akust ei pakkunud väga lõbu. Sooviks osta elektrikat... Tahaks mängid rocki ja ainult rocki (natuke vanemt) pmst :wink: .
Väga meeldivad Hendrix, Zeppelin ja Ac/Dc, nii palju kui uurinud olen siis kõik vennad kasutasid eri pille... Endale muidu meeldiks strato ja midagi sellist hakkas silma kah - http://www.thomann.de/gb/fender_60s_cla ... _rw3sb.htm . Rääkige pillist või soovitage midagi - maximum mis välja pigistan on umb 10000 eeku...
Motu

Post by Motu »

Mmh...puhast single-coil Strati ei soovita sul võtta, Page ja Young mängisid Gibsonitega, näiteks, millel on Humbuckerid. Vaata parem mingit Fat Strat-i(üks humbucker ja 2 single-coili)

oot, tead ikka, mis on single-coil helipea ja mis humbucker?
Terminaator

Post by Terminaator »

Soovitakas ka mingit Stratocasterit :)
martra

Post by martra »

vaata parem ibanezi kitarride poole. neil on kõigil peaaegu kõik humbuckerid ja paljud strati lähedase kujuga.
Motu

Post by Motu »

Ja miks Ibanez, kui ta tahab vanemat rokki mängida? + Just on tähtis, et EI oleks kõik humbuckerid või kõik single-coilid. Mõlemad võiksid olla.
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Ei tasu vast seda asja ajada nii stiilikastil põhinevaks - ehk on asjaosalisel targem lihtsalt igasuguseid pillitüüpe proovida ja leida see heli, mis meeldib kõrval, mitte selline, mida "60ndatel Jimmy Page tegi".

Washburn archtop > VoxAC30
Motu

Post by Motu »

Kirveraidur wrote:Ei tasu vast seda asja ajada nii stiilikastil põhinevaks - ehk on asjaosalisel targem lihtsalt igasuguseid pillitüüpe proovida ja leida see heli, mis meeldib kõrval, mitte selline, mida "60ndatel Jimmy Page tegi".
Miks siis seda foorumit üldse vaja on? Paneme hoopis esilehele suurelt kirja " mine poodi ja proovi"?
Motu

Post by Motu »

Ma lihtsalt pakkusin antud andmete põhjal enda arust parima variandi.
HankyDoodle

Post by HankyDoodle »

:P Kuna jah olen algaja siis küsiks, et mis vahe on single coilil ja humbuckeril - kuidas see heli muudab vms?
Motu

Post by Motu »

Single coil helipea(3 tükki):
Image
Teeb sellist ergast ja puhast häält, väga hea puhta muusika mängimiseks. Ei ole nii distortionisõbralik kui humbucker, aga näiteks Jimi Hendrix mängis enamasti single-coilidega varustatud Stratidega ja tegi vägagi käredat häält.

Humbucker:
Image

Teeb "paksemat ja soojemat" häält, väga distortionisõbralik, aga saab ka puhast kraami väga edukalt mängida.

Need on siis põhilised erinevused.
HankyDoodle

Post by HankyDoodle »

Mnjamh seda ma isegi et pmst teadsin ise kah :P, aga tänud soovituste eest hetkel jääb ikkagi arvamus kalduma strato heaks.
- harjutan igastahes sellega ja kui olen piisavalt osavaks saanud(vaevalt et see juhtub :P ) siis ostan endale uue pilli kah millel buckerid peal :D
martra

Post by martra »

no miks mitte kohe sellist osta. ega neil hinna vahet ei peaks eriti olema.
liivainimene

Post by liivainimene »

Äkki vahelduse jaoks?
Humbucker pole singlist parem, et singlitega pill vajaks tingimata vahetust humbuckeritega pilli vastu, ta on lihtsalt teistsugune.
Minu esimene pill oli ka ainult singlitega, teise ostsin humbuckeritega, aga mängin ikka mõlemaga. Sõltub sellest, mida.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Motu

Post by Motu »

liivainimene wrote:Äkki vahelduse jaoks?
Humbucker pole singlist parem, et singlitega pill vajaks tingimata vahetust humbuckeritega pilli vastu, ta on lihtsalt teistsugune.
Minu esimene pill oli ka ainult singlitega, teise ostsin humbuckeritega, aga mängin ikka mõlemaga. Sõltub sellest, mida.
Ta vist mõtles, et ostab sellise, millel mõlemad peal. BTW, Fat Strat on ikkagi Stratocaster, lihtsalt sillahumbuckeriga.
Locked