plaanis osta esimene elektrikitarr

Erinevate firmade pillid
Stephan

Post by Stephan »

ei hakka uut teemat tegema. Veidi võimudest ka siis.
Kvaliteedi määrab nimi või hind või mis?
Mida näiteks arvate sellisest: http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... id=2507693

esialgu sobiks? milliseid kaubamärke vaadata. No näiteks Fender ja Roland on tuttavad nimed ka täielikule muusikavõhikule, aga näiteks vox? http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... 96&sid=Vox

või crate?
http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... &sid=Crate
rnx

Post by rnx »

VOX AD30 on täitsa asjalik tükk oma hinna kohta.

Kui aga mingeid kilinaid-kolinaid väga vaja pole, siis sobib ideaalselt Epiphone Valve Junior.
Pillikola:

Martin 000M Mahogany Auditorium
Johnson Mahogany resonaator
Squier/Fender MIJ Strat (endakeritud pead, õlitatud puit) - 2W 6AH6 vastastaktvõimendi - pedalboard erinevast kolist - Jensen 10"+12"
J.

Post by J. »

ValveKing Royal 8
tundub huvitav olevat. iseasi mis häält ta välja ajab
šhuubiduubi
TnX

Post by TnX »

Aga osta rnx'i lampvõim ära :)

Sinu stiilis muusika juurde peaks küll lampvõim kordades paremini sobima...

J. poolt väljapakutud asi on kah kindlasti põnev.

Lampvõim siis on kuidagi täidlasema saundiga, pehmema saundiga ja väga magusa moonutusega. Transse on tark kasutada ainult ülicleani(jazzumehed eelistavat Roland JC120't) ja väga-väga hullu distortioni jaoks enamasti (Pantera, Eestist Horricane näiteks).
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Marvin

Post by Marvin »

Jazz Chorus 120 on küll kõige puhtamalt kõlav võim, mis iial minu näppudevahele sattunud.
Motu

Post by Motu »

Teema küll vana, aga sobib siia küll.
Endal on sama lugu, tahaks varsti osta oma esimest elektrikitarri ja samuti Fender Stratocasterit, eelistatavalt. Probleem on selles, et Eestis neid ilmselt eriti palju ei ole ning pillipoest ma kohe kindlasti ei hakka neid tellima, sest ega ma proovimata küll midagi ei julge osta.
Põhiline küsimus siis: kas keegi teab, kuskohas müüakse Eestis(Tartus oleks parem) Stratocastereid?
Marvin

Post by Marvin »

Pärnu muusikust võib leida, viimati oli neil küll vist vaid kaks tele sees, aga sinna satub strategi.
J.

Post by J. »

tartus liivamäe poes ikka eksib vahel igasugu huvitavaid elukaid ära. mine vaata
šhuubiduubi
goofie

Post by goofie »

suhteliselt võhik, nagu ma olen, ei tea mis vahe on stratil ja les paulil. Palun seletage lahti
liivainimene

Post by liivainimene »

Kaks pilti räägivad rohkem kui tuhat kolmsada viiskümmend kaks sõna:
Les Paul:
Image
Strat
Image

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Motu

Post by Motu »

Pakun, et ta mõtleb ka muud peale välimuse ja kuna ta väidab, et on võhik, siis ma ei usu, et ta pildilt midagi välja loeb. Strati helipeadeks on kolm single-coil'i(v.a. Fat Strat), mis sobib väga hästi bluusi ja puhtama tooni mängimiseks. Les Paulil on tavaliselt Humbuckerid, ehk siis sellise raskema, käreda muusika mängimiseks head. See on väga räme üldistus, sest mõlemad sobivad tegelikult kõige mängimiseks. Lisaks sellele on Les Paulid kõvemast ja raskemast puust tehtud, mis aitab jällegi käredama tooni saamisel kaasa. Need on siis vist kaks põhilist erinevust.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Tegelikult peaks vaher isegi kõvem puit olema, kui mahagon.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
liivainimene

Post by liivainimene »

Faded wrote:Tegelikult peaks vaher isegi kõvem puit olema, kui mahagon.
Ongi, aga stratid on lepast, ainult kael on vaher.

Ja kuna ta on võhik, ei hakanud mina just meelega helipeadest jsm. seletama.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Motu

Post by Motu »

Nooh, jah, üks on lihtsalt käredama hääle tegemisel parem.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

liivainimene wrote:Ongi, aga stratid on lepast, ainult kael on vaher.
Jah, õigus, ise ajasin sassi.

Mis käredusse puutub, siis see sõltub helipeadest ja elektroonikast suuremal määral. Puit ise annab tooni küll, aga ka stratiga annaks metalli mängida, eriti kui humbuckerid peale panna.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Locked