plaanis osta esimene elektrikitarr

Erinevate firmade pillid
Stephan

plaanis osta esimene elektrikitarr

Post by Stephan »

mnjah, mis ma siis ikka kosta oskan. Plaanis osta esimene elektrikitarr siis. Muidu ise olen vaadanud pillipood.ee pealt neid kitarre aga kas sealt ka tellin, ei oska öelda. Nimelt pole ju võimalus pilli enne proovida vaid tellid ja saadetakse siis kohe koju. Aga selle hinnaklassi ja valiku osas pole sellel saidil viga. Vaatan muidu fendereid, raha kulutaks kuskil 10 000 kanti pillile, võib vähem ka muidugi :)

Muidu stiilist rääkides, meeldib näiteks dire straits & red hot chili peppers

Kuna olen täielik võhik elektrikate osas siis vajaks soovitusi.
Seda pole vaja soovitada, et kuna esimene "vasikas" siis osta midagi odavamat, et äkki tüdined ära vms. Raha kulutan omast taskust :wink:

Näitena tooks siis ära ka mõne:
Image

Fender 60s Classic Player Strat RW3SB
Fender 60s Classic Player Stratocaster RW 3 Tone Sunburst E-Guitar, Classic Series, Alder Body, Maple Neck, Soft “V” Shape, Rosewood Fretboard with 21 Medium Jumbo Frets, 3 Custom ‘69 Single-Coil Strat® Pickups, Vintage Style 2-Point Synchronized Tremolo, Pickguard 3-Ply Mint Green, Scale 25.5” (648 mm), Nut width 1.650” (42 mm), incl. Deluxe Gig Bag, Color 2 Tone Sunburst
hind:10433-
--------------
Image
Fender 70 Classic Strat MN BK
FENDER 70 Classic Strat MN BK, E-Gitarre, Made in Mexico, esh body, vintage tremolo, Maple Neck, Maple Fretboard, 3 vintage Strat PU`s, color black
hind:11299

Rohkem esialgu ei lisa. (ei viitsinud :oops: :mrgreen: )
Andre
Moderaator

Post by Andre »

Mõlemad on head RHCP-si mängimiseks :) Fender on hea firma ja teeb häid pille ning soovitan mõlemaid :)
Aga algajana nii kallist pilli ei soovitaks osta :)
Stephan

Post by Stephan »

tänan vastuse eest.

Endale tundub see hind ok arvestades kuhu need hinnad küündivad. Ja pole nagu plaanis iga aasta uut kitarri osta :P (mitte et odavam katki läheks)
Üks põhjus miks veidi kallimat pilli vaatan on ka kvaliteedi küsimus. Nii palju võin veel lisada, et hetkel oman klassikalist kitarri ja mänginud seda umbes aasta ja mitte nö endamisi vaid käin ka õpetaja juures iga nädal. (ta on aga just klassikalisele pühendunud seega selles vallas ta mulle nõu anda ei saa).
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Fenderi tremologa suurt jama ei ole, vähemalt võrreldes Floyd Rose'ga.

Nendest kahest võtaks ma esimese pilli, kahel põhjusel.
Esiteks, ta on lepast kerega (teine on saarest), mis peaks olema ilusama ja selgema kõlaga, kui saar.

Teiseks seostuvad 70ndad mulle Fenderi pillide kvaliteedi madalseisuga (sel perioodil oli Fender CBS-i omanduses). Ma ei tea täpselt, kui üks-ühele koopia antud pill on, aga netist ostes ma ei hakkaks riskima. Paari näitena mainiks kaela kinnituse (kolm kruvi nelja asemel, pluss kaela nurga sättimissüsteem, tulemuseks kehvem sustain), raudvara (sild, pingutid), mis tehti valatud metallist (jällegi kehvem sustain), raskem puit (mille kohta arvati ekslikult, et see parandab sustaini), ja nii edasi. Võimalik küll, et nendel reissue mudelitel on need vead parandatud.

Samas, kui sa hoolega vaatad, siis sellel esimesel pillil ei käi trussrodi sättimine mitte headstocki poolt, vaid kere poolt, ning selleks tuleb kael küljest ära võtta. Kui sa just pidevalt erineva paksusega keeli ei kasuta, ei tohiks see väga segada (paned ühe korra paika ja valmis), aga igaks juhuks mainin ära.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Stephan

Post by Stephan »

tänan info eest.
lisaks siis veel mõned:

Image

Fender Highway One Strat RW 3TSB
Fender Highway One Stratocaster RW 3 Tone Sunburst, E-Guitar, Alder Body, Satin Nitrocellulose Lacquer Finish, Maple Neck, Modern “C” Shape, 70tie Headstock, Rosewood Fretboard, 22 Jumbo Frets, 3 x Hot Single-Coil Strat® Pickups with Alnico 3 Magnets and Reverse Wound/Reverse Polarity Middle Pickup, 5 way Switch, Vintage Style Synchronized Tremolo, Scale 25.5” (648 mm), Nut width 1.6875” (43 mm), Color 3 Tone Sunburst, incl. Deluxe Gig Bag
hind: 10345-

----

Image

Fender 50s Classic Player Strat MN2SB Sunburst E-Guitar, Classic Series, Alder Body, 1pc. Maple Neck, Soft “V” Shape, Maple Fretboard with 21 Medium Jumbo Frets, 3 American Vintage Strat® Single-Coil Pickups Staggered Pickups, Vintage Style 2-Point Synchronized Tremolo, Pickguard 1-Ply White, Scale 25.5” (648 mm), Nut width 1.650” (42 mm), incl. Deluxe Gig Bag, Color 2 Tone Sunburst

-----

Image

Fender 50 Stratocaster Classic MN DB
Fender 50 Stratocaster Classic MN DB, E-Guitar, Body Alder, 1pc. Maple Neck, V-Type, 21 Frets, 3 Vintage Style Single-Coil, Vintage Style Synchronized Tremolo, Pickguard white, Color Daphne Blue, incl. Deluxe Gig Bag

----

mida oskate öelda fender mexico kitarride kohta?
nende hinnad seal 8000 kanti, no näiteks:

Image

Fender MEX STD STRAT MN EB Upgrade
Fender Mexico Standard Strat MN EB, E-Guitar, Alder Body, Maple Neck with Modern "C" Shape, 21 Vintage Style Frets, 3 Standard Single-Coil Strat® Pickups (Ceramic Magnets), 5-Position Blade, Vintage Style Synchronized Tremolo, Fender®/Ping® Standard Cast/Sealed Tuning Machines, Chrome Hardware, 3-Ply White Pickguard, 25.5" (648 mm) Scale Lenght, 1.650" (42 mm) Width at Nut, Color: Electron Blue, incl. Gig Bag

või:

Image

Fender MEX STD STRAT RW CR UpgradeFender Mexico Standard Strat RW CR, E-Guitar, Alder Body, Maple Neck with Modern "C" Shape, Rosewood Fretboard, 21 Vintage Style Frets, 3 Standard Single-Coil Strat® Pickups (Ceramic Magnets), 5-Position Blade, Vintage Style Synchronized Tremolo, Fender®/Ping® Standard Cast/Sealed Tuning Machines, Chrome Hardware, 3-Ply White Pickguard, 25.5" (648 mm) Scale Lenght, 1.650" (42 mm) Width at Nut, Color: Chrome Red, incl. Gig Bag
[/img]
tikut6mme

Post by tikut6mme »

pillide kohta ei oska midagi öelda, aga seda ütlen küll, et ära mitte mingil juhul pillipoest osta!
osta pigem thomannist!
pillipood tellib ka sealt! sa sealt saad odavamalt ja tuleb ka tutem koju :wink:
Laney lc15 -> digitech rp80 -> ESP LTD m-50
liivainimene

Post by liivainimene »

Mehhiko Fenderitel kasutatakse üldiselt odavamaid juppe kui USA omadel, teatav kvaliteedilang ikkagi on.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Odavama otsa tehastes (Mehhiko, Korea) ei olda ilmselt puidu suhtes ka nii valivad. Seega võib juhtuda, et mängid poes ühte Mehhiko strati ja vaatad, et oh kui hea kõlaga. Siis tellid Thomannist, sest sealt tuleb odavam, ja see pill kõlab hoopis teistmoodi.

Selles hinnaklassis ma ei soovitaks üldse kuskilt netist tellida, olgu siis Thomann või Pillipood. Tartus on Fenderi pille näiteks Liivamäe poes (Tallinna kohta ei oska öelda), ja seal osatakse sulle kindlasti palju targemat nõu anda, kui keegi siin foorumis.

Muidu Highway One strati on välismaa foorumites kiidetud - olevat oma hinnaklassis üks paremaid.

Aga oled sa 100% kindel, et Strati tahad? Või üldse Fenderi pilli? Selle raha eest võiks ju ka näiteks Schecteri või Ibanezi poole vaadata.
TnX

Post by TnX »

tikut6mme wrote:pillide kohta ei oska midagi öelda, aga seda ütlen küll, et ära mitte mingil juhul pillipoest osta!
osta pigem thomannist!
pillipood tellib ka sealt! sa sealt saad odavamalt ja tuleb ka tutem koju :wink:
Ja kui midagi viltu läheb, siis hakkad ka Thomanniga garantiiga mässama. Esimese asjana saata pill tagasi, siis uuesti saadavad nemad(muidugi sinu kulul) jne. Mugavus maksab siiski...

Aga teemaalgatajale soovitaksin vaadata ka kasutatud pille. Väga häid koopiaid liigub 70datest ja 80datest(Kasutajate juttude järgi palju paremad, kui tänapäevased ja nendel pillidel on oma FIILING juures!). Ibanez niiöelda "lawsuit" ajastu pillid, ehk siis toodetud Ibanezi poolt, kuid kvaliteet lähenes kõigile originaalpillidele, mille koopiaid toodeti. Ameeriklased said vihaseks selle peale, et poole odavamalt müüdi samuhäid ja vahel ka parema kvaliteediga pille...
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Stephan

Post by Stephan »

Faded wrote:Odavama otsa tehastes (Mehhiko, Korea) ei olda ilmselt puidu suhtes ka nii valivad. Seega võib juhtuda, et mängid poes ühte Mehhiko strati ja vaatad, et oh kui hea kõlaga. Siis tellid Thomannist, sest sealt tuleb odavam, ja see pill kõlab hoopis teistmoodi.

Selles hinnaklassis ma ei soovitaks üldse kuskilt netist tellida, olgu siis Thomann või Pillipood. Tartus on Fenderi pille näiteks Liivamäe poes (Tallinna kohta ei oska öelda), ja seal osatakse sulle kindlasti palju targemat nõu anda, kui keegi siin foorumis.

Muidu Highway One strati on välismaa foorumites kiidetud - olevat oma hinnaklassis üks paremaid.

Aga oled sa 100% kindel, et Strati tahad? Või üldse Fenderi pilli? Selle raha eest võiks ju ka näiteks Schecteri või Ibanezi poole vaadata.
No kuna tegu esimese elektrikaga siis ega ma eriti midagi sellest ei jagagi.
Mis oleksid need põhjused vaatamaks Ibanezi näiteks?
Nii palju kui ma lugenud olen siis strat on nö üks legendaarsemaid ja tuntumaid kitarre.
Ärge nüüd valesti aru saage, ma ei osta seda mingi imago eesmärgil :)
Ja no kuna mu lemmikuid dire straits kes just fenderitel omal ajal mängisid siis kah nagu kisub sinna poole.

Eks ma sellesse tellimisse suhtun tegelt ise ka skeptiliselt kuna ju ei saa pilli proovida. Aga kvaliteetset kaupa müüvatest pillipoodidest eriti ei tea midagi, kuna klassikalise kitarri muretses õpetaja (et algajana ise rämpsu ohvriks ei satuks).
Üldse ainus koht kus käinud olen on kaubamaja muusika osakond :oops: aga see pole koht kust elektrikat osta.

Netist leidsin veel: http://www.musiccenter.ee/

ja

http://www.stanfordmusic.ee/index.php?l ... =5,315,799

(mis ei hiilga eriti kauba info poolest kodulehel :x )

ja veel
http://www.muusikariistad.ee/kitarrid.htm

aga pean ütlema et tahaks enne internetist valikuga tutvuda ja pillipoe puhul on see kõige normaalsemini teostatud leheküljel.

ootan jätkuvalt soovitusi.
liivainimene

Post by liivainimene »

Pillipoega on see lugu, et internet on ka ainuke võimalus üldse kaubaga tutvumiseks...
Stanfordis on kõik kirjas mis tarvis, mudeli järgi saad ju ametlikult lehelt kogu info kätte. Mudel ja hind, rohkem polegi vaja.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
TnX

Post by TnX »

Pronksi tänaval asuvad 2 pillipoodi. Billypood ehk siis endise nimega Saviauk, mis asub Stanfordi vastas, maja seinal on suur klaviatuur. Ja Stanford Musicu peaks küll nüüd mööda jalutades ära tundma(trellitatud suured aknad, mingi klaveriosakonnaga kõrvuti). Is Music asub Rävala puiesteel Kaubamaja vahetus läheduses(mööda Rävalat Estonia poole pisut). Vaata kindlasti nendesse kõikidesse poodidesse ja ära otsusta liiga kiirelt esimest pilli ostes.
Muide, Knoplfer mängib ka Les Pauliga(peale oma signatuurstrati) ehk siis humbucker tüüpi helipeadega. Kuigi, tema mängustiil on hoopis midagi muud tavalisest ja seeläbi kõlab Knopfler läbi iga pilli nagu...Knopfler.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
rnx

Post by rnx »

Faded wrote: Teiseks seostuvad 70ndad mulle Fenderi pillide kvaliteedi madalseisuga (sel perioodil oli Fender CBS-i omanduses). Ma ei tea täpselt, kui üks-ühele koopia antud pill on, aga netist ostes ma ei hakkaks riskima. Paari näitena mainiks kaela kinnituse (kolm kruvi nelja asemel, pluss kaela nurga sättimissüsteem, tulemuseks kehvem sustain), raudvara (sild, pingutid), mis tehti valatud metallist (jällegi kehvem sustain), raskem puit (mille kohta arvati ekslikult, et see parandab sustaini), ja nii edasi. Võimalik küll, et nendel reissue mudelitel on need vead parandatud.
Ainsad kaks viga, mis 70-te Strattidel olid oli polüesterlakk, mida oli liiga paks kiht ning sellest tulenes kohe ka teine häda, kere ja kaela sobituse küsimus.

Nimelt tänu kaelataskus olevale paksule lakikihile ei kippunud enam kere ja kael tihedalt sobituma. Tööline aga leidis sellele reeglina üpris lihtsa lahenduse - võeti käsifrees (pole just kõige täpsem tööriist selle töö jaoks) ning freesiti taskut lihtsalt laiemaks, selle asemel, et ettevaatlikult üleliigne lakk eemaldada. Kael muidugi istus nüüd taskusse, aga jäi loperdama. Sellest tulenevalt kannatasid need pillid igat masti hädade all, küll ei jooksnud keeled enam kaelaga paralleelselt, küll kadus ära kandvus.

MicroTilt nurgasedamine ning kolme kruviga kinnitus pole kusjuures CBSi leiutis, sellele on patent võetud Leo Fenderi poolt veel enne firma müüki. Sellisel kujul, nagu see planeeritud oli, oleks asi ka töötanud.

Muud probleemid, millele vihjasid, kipuvad pigem müütide valdkonda lahterduma...

Ahjaa, see sobitumise teema on kaasaegsetel reissuetel parandatud.
Pillikola:

Martin 000M Mahogany Auditorium
Johnson Mahogany resonaator
Squier/Fender MIJ Strat (endakeritud pead, õlitatud puit) - 2W 6AH6 vastastaktvõimendi - pedalboard erinevast kolist - Jensen 10"+12"
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ma ei väitnudki, et MicroTilt CBSi leiutis oli, vaid et sel perioodil tekkis üldine kvaliteedilangus, kuna suur korporatsioon üritas igalt poolt tootmiskulusid kärpida. Kolme kruviga kaelakinnitus on üks näide sellest. Kere süvendite vähendamine samuti. Puidu valikule ei pööratud niipalju tähelepanu.
Kindlasti leiab sellest perioodist pille, millel see MicroTilt süsteem töötas, ja mille kvaliteedi üle ka muidu nuriseda ei saanud, aga see on palju suuremal määral õnnemäng, kui CBSi perioodile eelnevate või järgnevate kitarride puhul.

Aga misiganes, see kaldub juba teemast veidi kõrvale.
Stephan wrote:Mis oleksid need põhjused vaatamaks Ibanezi näiteks?
Nii palju kui ma lugenud olen siis strat on nö üks legendaarsemaid ja tuntumaid kitarre.
Ärge nüüd valesti aru saage, ma ei osta seda mingi imago eesmärgil
Ja no kuna mu lemmikuid dire straits kes just fenderitel omal ajal mängisid siis kah nagu kisub sinna poole.
Ibanezi ma pakkusin lihtsalt näitena. Samas neil on enamus, kui mitte kõik pillid, humbuckeritega. Dire Straitsi stiilis soundi jaoks oleks strat ilmselt jah parem.

Konkreetselt ma soovitaks näiteks Fender Classic 50s Stratocasterit (Pillipoe link). Arvustuste järgi on see puhta soundi jaoks nagu valatud, ehkki karmima kärina puhul muutub üsna mürarikkaks. Peaks olema üsna täpne 50-ndate Stratocasterite koopia, välja arvatud 5-positsiooniline helipeade lüliti (originaalidel oli tol ajal ainult 3 asendit) ja kaela otsa poolt seadistatav trussrod. Mõlemad muudatused on ainult positiivsed.
rnx

Post by rnx »

50's reissuel pole kael pea poolt seadistatav. Nagu ka originaalil. Suurim erinevus originaalidest on lakk - originaalid olid lakitud nitrolakiga, uued on polüesterlakiga.

Mina vaataks pigem Jaapani Fendri poole, heal juhul saad pisut odavamalt kätte, kui mehhiklase, aga kvaliteet on tunduvalt parem.
Pillikola:

Martin 000M Mahogany Auditorium
Johnson Mahogany resonaator
Squier/Fender MIJ Strat (endakeritud pead, õlitatud puit) - 2W 6AH6 vastastaktvõimendi - pedalboard erinevast kolist - Jensen 10"+12"
Locked