baree värk
noh siin esimesel pildil kus F akordi võetakse on näidatud et nimetissõrm (mis bareed võtab) ja keskmine sõrm kokku ei puutu. aga mul puutuvad nad kokku. panen ka pildi siia endast...http://www.filmiveeb.ee/janek87/
Kus??Anonymous wrote:tahtsin ka barree pilte näha, a nüüd on seal mingi tšiki pildid
Endal sihuke värk et barrega mängin ilusti, kõikides positsioonies saan hakkama, piisavalt kiired vahetused ja Eb(kolmandal krihvil) saan hakkama.
Aga probleem on selles et kui ma mängin 5.nda keele barreed(nt Bb või C) siis ma lasen 5nda keele plärisema

Kui üritan selle vastu võidelada, tähendab vajutan kõvemini siis on jõle valus.
Mis teha? Pillis ei tohiks asi olla(akust).
http://www.filmiveeb.ee/janek87/ <- siinddes3 wrote:Kus??Anonymous wrote:tahtsin ka barree pilte näha, a nüüd on seal mingi tšiki pildid
Onx65343 (Eb,G,Bb,Eb,G) On küll jah. Kurat mul pole praegu pilli võimalik kätte võtta, aga kas sellist üldse on võimalik võtta? No ju siis on. My Bad!

esimese s6rmega k6igepeale x33333
teine s6rm juurde x33343
kolmas x35343
ja neljandaga x65343
Edit by zomps:
Kurja vale nupp sai, quote asemel sai edit
vabandan et post kaduma läks
Mitte tingimata kõik keeled, aga põhimõtteliselt on barre jah nagu liikuv capo.
Aga nagu ma ütlesin, barre ette ei pea sa tingimata võtma A- või E-duuri sõrmestust. Nt. F-duur on E-duuri sõrmestus, barre abil 1 krihvi (e. poole tooni) võrra ülespoole viidud, eksole? C# on A-duuri sõrmestus 4 krihvi ülespoole.
Samas võid sa viia ka muude duuride sõrmestusi ülespoole - C, G, D jne. pluss minoorid, sept-, noon- jne. akordid ja palju muud.
Nii et näiteks F-duuri saad võtta nii:
133211 (E-duur 1 krihv ülespoole)
xx3565 (D-duur 3 krihvi ülespoole)
x87565 (C-duur 5 krihvi ülespoole)
jne...
Aga nagu ma ütlesin, barre ette ei pea sa tingimata võtma A- või E-duuri sõrmestust. Nt. F-duur on E-duuri sõrmestus, barre abil 1 krihvi (e. poole tooni) võrra ülespoole viidud, eksole? C# on A-duuri sõrmestus 4 krihvi ülespoole.
Samas võid sa viia ka muude duuride sõrmestusi ülespoole - C, G, D jne. pluss minoorid, sept-, noon- jne. akordid ja palju muud.
Nii et näiteks F-duuri saad võtta nii:
133211 (E-duur 1 krihv ülespoole)
xx3565 (D-duur 3 krihvi ülespoole)
x87565 (C-duur 5 krihvi ülespoole)
jne...
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Näiteks G'd üles poole viia on ikka minu jaoks väga raske.
Eb läks mul vaja Coldplay - God put a smile upon your face .
Väga hea laul aga muidu tahaks kitarri ümber häälestamist. Mina kui laisk inimene leidsin selle.
Aga 5. keel pläriseb mul ikka
üks mitte barre küsimus:
Kuidas Em7 mängitakse?
Ma olen kahte moodi mänginud 022030 (kõlab ilusti) ning 020000(??).
Kumb õige?
Eb läks mul vaja Coldplay - God put a smile upon your face .
Väga hea laul aga muidu tahaks kitarri ümber häälestamist. Mina kui laisk inimene leidsin selle.
Aga 5. keel pläriseb mul ikka

üks mitte barre küsimus:
Kuidas Em7 mängitakse?
Ma olen kahte moodi mänginud 022030 (kõlab ilusti) ning 020000(??).
Kumb õige?
Mõlemad on õiged. Igat akordi saab võtta mitut moodi.
Em7 puhul on sul vaja järgmisi noote: E, G, B (E-minoori kolmkõla) ning D (madaldatud 7. aste). Mõlemas sõrmestuses saad sa need noodid kätte:
022030 - E-B-E-G-D-E
020000 - E-B-D-G-B-E
Vahe on kõlas ainult. Vaata ise, kumb rohkem meeldib, ja kasuta seda.
Esimene variant kõlab võib-olla paremini, kuna seal on D-noot kõrgemal ning tuleb paremini esile.
Em7 puhul on sul vaja järgmisi noote: E, G, B (E-minoori kolmkõla) ning D (madaldatud 7. aste). Mõlemas sõrmestuses saad sa need noodid kätte:
022030 - E-B-E-G-D-E
020000 - E-B-D-G-B-E
Vahe on kõlas ainult. Vaata ise, kumb rohkem meeldib, ja kasuta seda.
Esimene variant kõlab võib-olla paremini, kuna seal on D-noot kõrgemal ning tuleb paremini esile.
Eratunde ei võta. Raha ei ole, viitsimist ka mitte.
Natuke olen saanud teooriatunde paaris folkmuusikalaagris, mingi kahe nädala jagu vist. See andis põhja alla, edasi uurisin netist ise, kui vajadust oli.
Mänginud olen 6 aastat.
Natuke olen saanud teooriatunde paaris folkmuusikalaagris, mingi kahe nädala jagu vist. See andis põhja alla, edasi uurisin netist ise, kui vajadust oli.
Mänginud olen 6 aastat.