Peale keelte vahetust heli plekine

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
tsaarts

Peale keelte vahetust heli plekine

Post by tsaarts »

Tere,
vahetasin siis oma western kitarril keeli ja uute keeltega on kitarr jõle ebameeldiva kõlaga. Noodid ,eriti viimaste keeltega tekitatud, kõlavad väga plekiselt ja ebameldivalt.

Kuidas siis oleks võimalik antud probleemi lahendada.
mty
Moderaator

Post by mty »

se heli kaob ära kui keeled enam nii uued pole.
beckisagod

Post by beckisagod »

Äkki mängisid nii kaua vanade keeltega, et harjusid selle häälega ära :)

Mina isiklikult naudin väga seda, kuidas uued keeled helisevad/vulisevad.
gitara

Re: Peale keelte vahetust heli plekine

Post by gitara »

tsaarts wrote:Tere,
vahetasin siis oma western kitarril keeli ja uute keeltega on kitarr jõle ebameeldiva kõlaga. Noodid ,eriti viimaste keeltega tekitatud, kõlavad väga plekiselt ja ebameldivalt.

Kuidas siis oleks võimalik antud probleemi lahendada.
Möningate stiilide juures on see plekine köla voorus - näiteks bluegrass. Sel juhul on keeled jämedamad ka, et saaks sörmitsedes tugeva, särava heli.
Kui keeli ostad, siis küsi, mis tüüpi keeltega, millise muusika mängimiseks jne, ära vaata ainult hinda. Tootjate veebilehtedel on ka tavaliselt see ära seletatud. Muidu juhtub jah, et punnitad countrymuusika mängimiseks möeldud keeltega pehmekölalist akustilist rokki mängida ja ei ole tulemusega kuidagi rahul.
Frusciante

Post by Frusciante »

beckisagod wrote: Mina isiklikult naudin väga seda, kuidas uued keeled helisevad/vulisevad.
Sama siin. :D
Tokai Silver Star '84/Epiphone G-400 Custom>EHX Big Muff>Boss DS-2/Rocktron Metal Planet>Boss DD-6>Dunlop Cry Baby 535Q>Crate Powerblock
tsaarts

Post by tsaarts »

Panin ka ise tähele et olenevalt loost on meeldiv mängida. Näiteks claptoni laylat on mõnus mängida aga metallica nothing else mattersit mulle küll änam oma kitarriga mängida ei meeldi. Eelmiste keeltega mulle aga meeldis kõike mängida. Eks inimene harjub kõigega. Uued keeled D'Addario EZ910 Light, vanad keeled olid aga Martini keeled millede mudelit ma kuskilt välja ei lugenud ,mis mulle rohkem meeldisid kuna polnud lugu mis kõlas keelte pärast halvasti. Pean aga mainima ,et uute keeltega on tänu nende pehmusele lihtsam mängida.
See oli mul esimene kord ka kui keeli ostsin.
Mängisin koguni pool aastat ühtede keeltega ligi 3 tundi päevas, kuni ühel ajal kõige peenem keel prõksti katki läks, kui kogematta häälestamise ajal valele poole pingutit keerasin :lol: .

Edit: Unustasin veel küsida ,et kas on see normaalne et uued keeled ei püsi hääles algul? Kogu aeg pean pingutitest pinget juurde keerama.
maddo

Post by maddo »

Jep, see on täitsa normaalne
triipriit

Post by triipriit »

Jep ja selle vältimiseks on soovitatav keeli alguses suhteliselt suure jõuga venitada (tõmmata ikka kõvasti eemale kõlaava koha pealt). Vähemalt akustilisel.
Image
Vintage Les Paul V100BB -> Boss GT-6
beckisagod

Post by beckisagod »

triipriit wrote: Vähemalt akustilisel.
lisaksin, et pigem klassikalisel. Westernil ja elektrikal ikka nii julmalt kakkuda ei maksa.
triipriit

Post by triipriit »

beckisagod wrote:
triipriit wrote: Vähemalt akustilisel.
lisaksin, et pigem klassikalisel. Westernil ja elektrikal ikka nii julmalt kakkuda ei maksa.
Jah, metallkeeled võivad vist kergenmini niiviisi lõhkeda.
Image
Vintage Les Paul V100BB -> Boss GT-6
tsaarts

Post by tsaarts »

Nüüdseks siis olen ma heliga pea aegu harjunud või on keeled oma tooni muutnud. Igal juhul peenemate keeltega mängides seda veidi ebameeldivat plekisust änam ei ole ja paksemate keelte rohuks avastasin lihtsalt paksema medika.
Andre
Moderaator

Post by Andre »

mis suurus on...vb on väga erinevad eelmistest?
tsaarts

Post by tsaarts »

Andre wrote:mis suurus on...vb on väga erinevad eelmistest?
Kui mõtled keelte paksust siis keelte paki peal on kirjas niimodi:
1st-.011
2nd-.015
3rd-.024
4th-.032
5th-.042
6th-.052
Mudeli nime järgi peaks need olema light pingega keeled. Arvestades seda, olid vanad keeled medium pingega ja tõenäoliselt siis sellest ka see heli vahe.
Terminaator

Post by Terminaator »

Mul sama moodi. See uute keelete värk. Oled vanadega vist ära harjunud.
rzksx

Post by rzksx »

Uued keeled pole lihtsalt veninud veel. Mul oli ka alguses samamoodi, aga kui keeled venivad, siis muutub kõla tagasi puhtaks.
Locked