Peale keelte vahetust heli plekine
Peale keelte vahetust heli plekine
Tere,
vahetasin siis oma western kitarril keeli ja uute keeltega on kitarr jõle ebameeldiva kõlaga. Noodid ,eriti viimaste keeltega tekitatud, kõlavad väga plekiselt ja ebameldivalt.
Kuidas siis oleks võimalik antud probleemi lahendada.
vahetasin siis oma western kitarril keeli ja uute keeltega on kitarr jõle ebameeldiva kõlaga. Noodid ,eriti viimaste keeltega tekitatud, kõlavad väga plekiselt ja ebameldivalt.
-
Re: Peale keelte vahetust heli plekine
Möningate stiilide juures on see plekine köla voorus - näiteks bluegrass. Sel juhul on keeled jämedamad ka, et saaks sörmitsedes tugeva, särava heli.tsaarts wrote:Tere,
Kui keeli ostad, siis küsi, mis tüüpi keeltega, millise muusika mängimiseks jne, ära vaata ainult hinda. Tootjate veebilehtedel on ka tavaliselt see ära seletatud. Muidu juhtub jah, et punnitad countrymuusika mängimiseks möeldud keeltega pehmekölalist akustilist rokki mängida ja ei ole tulemusega kuidagi rahul.
- Frusciante
Panin ka ise tähele et olenevalt loost on meeldiv mängida. Näiteks claptoni laylat on mõnus mängida aga metallica nothing else mattersit mulle küll änam oma kitarriga mängida ei meeldi. Eelmiste keeltega mulle aga meeldis kõike mängida. Eks inimene harjub kõigega. Uued keeled D'Addario EZ910 Light, vanad keeled olid aga Martini keeled millede mudelit ma kuskilt välja ei lugenud ,mis mulle rohkem meeldisid kuna polnud lugu mis kõlas keelte pärast halvasti. Pean aga mainima ,et uute keeltega on tänu nende pehmusele lihtsam mängida.
See oli mul esimene kord ka kui keeli ostsin.
Mängisin koguni pool aastat ühtede keeltega ligi 3 tundi päevas, kuni ühel ajal kõige peenem keel prõksti katki läks, kui kogematta häälestamise ajal valele poole pingutit keerasin .
Edit: Unustasin veel küsida ,et kas on see normaalne et uued keeled ei püsi hääles algul? Kogu aeg pean pingutitest pinget juurde keerama.
See oli mul esimene kord ka kui keeli ostsin.
Mängisin koguni pool aastat ühtede keeltega ligi 3 tundi päevas, kuni ühel ajal kõige peenem keel prõksti katki läks, kui kogematta häälestamise ajal valele poole pingutit keerasin .
Edit: Unustasin veel küsida ,et kas on see normaalne et uued keeled ei püsi hääles algul? Kogu aeg pean pingutitest pinget juurde keerama.
-
Kui mõtled keelte paksust siis keelte paki peal on kirjas niimodi:Andre wrote:mis suurus on...vb on väga erinevad eelmistest?
1st-.011
2nd-.015
3rd-.024
4th-.032
5th-.042
6th-.052
Mudeli nime järgi peaks need olema light pingega keeled. Arvestades seda, olid vanad keeled medium pingega ja tõenäoliselt siis sellest ka see heli vahe.
- Terminaator