Coil tap

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
k6ll
Site Admin

Coil tap

Post by k6ll »

mis asi see on, Coil on üksik helipea, sihuke nagu stratidel, aga mis asi on täpsemalt coil tap,
Taper ise on regulaator , et kas tegemist on Switchiga? helipea lülitajaga?
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

Või on tegemist klemmidega mille külge on ühendatudkogu keritud vasktraat ümber helipea?
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

või on tegemist regulaatoriga, mis jagab kas coilist koosneva duubli kaheks eraldi kasutavaks coiliks
mty
Moderaator

Post by mty »

Switch used to break up a humbucker into single coil sounds or vice versa
A coil tap is a wiring feature found on some electrical transformers, inductors and coil pickups, all of which are sets of wire coils. The coil tap(s) are points in a wire coil where a conductive patch has been exposed (usually on a loop of wire that extends out of the main coil body).
http://www.google.com/search?hl=en&q=de ... gle+Search
liivainimene

Post by liivainimene »

Kitarriasjanduses nimetatakse üldiselt coiltapiks lülitit, mis humbuckerist ainult pool tööle jätab, päris single coili soundi siiski ei saa, sest magnet on all kõvasti suurem.
Täpsemaks minna, siis tähendab see ka seda, kui helipea mähisel on mitu väljavõtet, et saab vastavalt vajadusele kas rohkem või vähem mähist töösse rakendada, mida rohkem seda tugevam signaal.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

mty sa oled ikka lahe kõik oskavad netist copyda seda teksti aga paneks eesti keelsed vasted kah, ja kirjutaks kogu lause siis oleks normaalne, liivainimene tänks
mty
Moderaator

Post by mty »

sorri, ma mõtlesin et sa mõistad ingliskeelt
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

mu kolmas oletus pidas siiski paika, halvo liivamägi teeb seda värki ju Tartus
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

okeymõistan kyll, aga mul on ühe tõlke jaoks vaja eesti keelseid vasteid, füüsikaliste terminitega, et siis oleks olnud ju normaalne kui oleks ka eesti keels kirjutanud
mty
Moderaator

Post by mty »

ei mina seda teadnud, ma mõtlesin lihtsalt et keegi polnd veel vastand nii, et mida kiiremini seda parem, ega minagi rohkem sellest tea kui google vastas
liivainimene

Post by liivainimene »

Hehe, Halvole meeldib jah seda pillidesse toppida.
Aga terminoloogiast, mina olen nii aru saanud, et nende nimetustega on nii nagu tremolo/vibratoga, et tegelikult tähendab coil tap seda, et ühe mähise tugevust saab muuta, aga kuna kõik kutsuvad nii humbuckeri poolitamist, siis on see poolametlikuks tähenduseks saanud...

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Locked