vat nüüd on küll vaja vaielda-
katete materjal "messing vs saksahõbe(nickel silver) - pole vahet" ei saa ma küll kuidagi nõustuda.
Esiteks peame vase ja tsingi sulamit siiski messingiks (mitte nikcelsilveriks, kui sa selle all melhiorit mõtled) . (test - viilides pronksine tolm)
Teiseks, nickelsilver aga tõesti on jah "libahõbe" - tsink ja nikkel ( ausalt öeldes mulle kah veidi üllatus, just harisin ennast , aga samas loogiline - kes see ikka 10-12K telel päris hõbedat helkukatetesse "hinna sees" raatsib vermida). (test - viilides hõbedane tolm)
Esimesest materjalist ehk messingist katted suudavad helipäid minu iskilikul kogemusel ikka TUNDUVALt mudasemaks keerata (samas ei ole ju teada mida paneb messingi sisse veel lisaks tavakomponentidele nt ameeriklane, mehhiklane, jaapanlane, sakslane, hiinlane...)
Nickelsilverist ehk saksa hõbedast katte "läbipaistvuse" koha pealt vaidleb sinu väitele vastu umbes 1234 telekasterihaiget ( mina nende seas)
aga henride jms koha pealt ei julge küll pisematki kui sõna võtta
rnx wrote:Eelkõige määrab saundi õige mähise induktiivsus. Humbuckerite puhul olen avastanud, et selline kuldne paremik on sinna 3 henri kanti jäänud.
Induktiivsust mõjutab keerdude arv, mähisetraadi jämedus ning isolatsiooni paksus, magnetite tüüp ja tugevus ning magnetitega kokkupuutes oleva magneetuva materjali hulk. Alnico II on lihtsalt nõrgem, aga ka alnico 5 annab samale tasemele "järgi lasta". Vaha korjab ära puidu resonantside üles korjamise võime - loksuv mähis toimib päris hästi ka mikrofonina. Reeglina ma humbuckereid ise eelistan mitte vahatada - nagu ka originaalsed PAF-id olid vahatamata.
Messingi ja melhiori vahel näen mina pigem psühholoogilist efekti - rauda sisaldava sulami ja messingi/melhiori vahel suudan leida ka konkreetse ja loogilisel seletuse, raud magneetub ning varjestab pead magneetiliselt, lisaks, kui see puutub kokku magnettega, siis tõstab ka pisut pea induktiivsust. Muuseas, melhior on vase ja tsingi sulam - see "saksa hõbe" või "uushõbe" on ainult hüüdnimi, tegelikult pole sulamil hõbedaga kübetki pistmist.
Seda takistuse vahet ei oska niimoodi öelda, vahest 400-500 oomi, kõik oleneb ikkagi konkreetsest pillist ning sellest, kui palju peade induktiivsus erineb.