Reverb ja chorus

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
roosakummik

Reverb ja chorus

Post by roosakummik »

Et nagu mis vahe neil veel on- saan aru, et kasut. soolode puhul ja kas neil on ikka vahet. :lol:
Vintage LP Lemon top,Omatehtud Telecaster,Ibanez Rg,Ibanez AW85ECE-RLG
HB GA 15P&Fender M80(Proovikas) Crate 15w(Kodus)
Marshall Jackhammer,Guvnor,Bluesbraker,Supervibe,Reflector,Ecohead,Regenerator,Vibratrem ,Compressor.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Täiesti eri asjad. Reverb on ruumikaja. Vt. hiljutist reverb vs. delay teemat siit.

Chorus-efekt tekitatakse nii, et võetakse algne signaal, tehakse sellest üks või mitu koopiat, moduleeritakse neid perioodiliselt veidi kõrgemaks ja madalamaks ja miksitakse algse signaaliga kokku. See tekitab mulje, nagu mängiks mitu kitarri, mis on omavahel õige natuke häälest ära.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
go dying

Post by go dying »

Chorus on nagu kakskümend musta aafriklast kirikus laulmas. Reverb on nagu seeneline metsas koduteed otsimas.
intsfanatic

Post by intsfanatic »

ma küsin siinkohal siis ära mis see compressor/sustainer teeb
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ma targutaks natuke ja räägiks sulle parem, mida see foorumi otsing teeb.

See nimelt aitab sul leida vastuseid küsimustele, mida keegi on enne sind juba küsinud. Tänu sellele ei pea teised sama asja mitu korda üle rääkima. Otsingu leiad foorumi ülevalt äärest, sealtsamast, kus on ka privaatsõnumite ning sisse/väljalogimise lingid.

Näiteks kui mina tahaks sama asja teada, mida sina praegu, siis sisestaks ma otsingusse märksõna "kompressor" ja leiaks järgmise teema:
http://kitarr.astar.ee/forums/viewtopic ... kompressor
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
intsfanatic

Post by intsfanatic »

Faded wrote:Ma targutaks natuke ja räägiks sulle parem, mida see foorumi otsing teeb.

See nimelt aitab sul leida vastuseid küsimustele, mida keegi on enne sind juba küsinud. Tänu sellele ei pea teised sama asja mitu korda üle rääkima. Otsingu leiad foorumi ülevalt äärest, sealtsamast, kus on ka privaatsõnumite ning sisse/väljalogimise lingid.

Näiteks kui mina tahaks sama asja teada, mida sina praegu, siis sisestaks ma otsingusse märksõna "kompressor" ja leiaks järgmise teema:
http://kitarr.astar.ee/forums/viewtopic ... kompressor
selge, seda ma arvasingi :D
Locked