Lukustuv sadul

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Sander.S

Lukustuv sadul

Post by Sander.S »

Kuigi mul isiklikult veel ühtegi strat-tüüpi kidra ei ole, siis kavatsen ma endale ühe lähitulevikus kindlasti muretseda.
Mulle hakkas huvi pakkuma, et kas, ütleme tavalisele Fender Mexican Fat Stratile on võimalik paigutada lukustuvat ülemist sadulat, nagu on Floyd Rose'iga kitarridel. Kas selle jaoks on vaja spetsiaalselt sellist kidra, millel oleks üleval natuke ruumi, nagu siin näha:Image

Või võib selle ükskõik millisele headstock'ile kinnitada? Näiteks sellele, millel eriti locking nut'i ruumi pole: Image

Huvi pakub ka see, et kas lukustuva sadula paigutamisel on vaja headstock'ile ka seda spetsiaalset string retainer'it, mis tavaliselt FR-iga pillidele kinnitatud on.

NB: minu kavatsuseks on kinnitada pillile ainult locking nut, mitte kogu Floyd Rose'i süsteem!
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
RockaRolla

Post by RockaRolla »

On ka olemas sellised spets lukustatavad tuunerid, mille keerad kinni ja siis peaks tulemus sama olema, mis lukustataval sadulal.

Mind ennast huvitaks see, et mille jaoks need retainerid on? (Keegi äkki valgustab?)
Throw the Jew Down the Well
Sander.S

Post by Sander.S »

RockaRolla wrote:On ka olemas sellised spets lukustatavad tuunerid, mille keerad kinni ja siis peaks tulemus sama olema, mis lukustataval sadulal.

Mind ennast huvitaks see, et mille jaoks need retainerid on? (Keegi äkki valgustab?)
Einoh, lukustuvaid pinguiteid ma ikka tean, aga ma just mõtlesin, et kui ma tremolot kangutan, siis jääb ju keel sadula taha pidama, et jube tore oleks kui saaks kuidagi sadula enda ära lukustada.

Aga string retainer on vaata see metallist julla, mis keeled madalamale tõmbab:
Image
Ma lissalt mõtlen, et kas seda on üldse tarvis, sest stratidel on sarnased asjad juba olemas.
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Counterwise

Post by Counterwise »

Retainereid uusi pole vaja, kuid ma ei näe locking nuti paigaldamisel(palju jamamaist jne.). Aga sa võid groveri locking tunerid küll panna(neid kasutatakse isegi kahleri tremolo süsteemiga).
"Miks see kuradi võim viliseb, mul on kõik nupud ju põhjas!"
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!
liivainimene

Post by liivainimene »

Umbes sama efekti peaksid andma lukustatavad pingutid ja näiteks GraphTechi Tremnut vms neil see on, kus on mingid libiained sees, nii et keel ei jää kangivägistamisel toppama.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Ma teadsin mismoodi see retainer välja näeb aga mis ta funktsiion nagu on? Tõmbad keeled ühtlaselt alla aga mis mõttega?

Aga stratile saab ju idee poolest selle floydi asja panna küll. Lõikad kuni õige kohane paljaks. Selle eespool olema puu-osa maha, sadul ka ja peaks nagu ära mahtuma küll, kui jääbki natuke üle serva upitama siis ei tohiks sellest probleemi tulla.
liivainimene

Post by liivainimene »

Retaineri üks funktsioon on rohkem keelte pinget sadulale anda. Teiseks lähevad siis keeled pingutitele otsemini peale, kuigi ma ei oska täpselt öelda, mis sellest kasu on. Ehk libisevad vähem ja on parem mähkida?

Stratil on küsimus, kas seal vanast sadulast tagapool on piisavalt ruumi selle FR sadula jaoks.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
RockaRolla

Post by RockaRolla »

liivainimene wrote:Retaineri üks funktsioon on rohkem keelte pinget sadulale anda. Teiseks lähevad siis keeled pingutitele otsemini peale, kuigi ma ei oska täpselt öelda, mis sellest kasu on. Ehk libisevad vähem ja on parem mähkida?

Stratil on küsimus, kas seal vanast sadulast tagapool on piisavalt ruumi selle FR sadula jaoks.
Mõnele stratile on jumal rohke lisaruumi andnud, mõnele vähem. Mul kunagi oli Encore, sellele oleks küll saanud panna.
EmM9

Post by EmM9 »

See lukustuv ülasadul pole vist kõige parem idee... Aga see on siiski sinu otsus.
Näiteks toon oma Fenderid: mõlemal on Schalleri lukustuvad pingutid, Standartil luust sadul ja Vintagel Fenderi roller nut.
Mingeid probleeme pole keelte ja tremolotamisega.
Rolleriga on muidugi sama, mis lukustuva sadulaga -- tuleb lõigatata. Aga mahub kõikidele Stratidele.
- EmM9 -
Locked