Üks veider küsimus

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Sander.S

Üks veider küsimus

Post by Sander.S »

Et siis lihtsalt tekkis huvi, et mis üldse põhjustab elektrikitarri vilesse minekut? Ma ei mõtle seda, et mul on ebakvaliteetsemad helipead vms. Küsimus on suht füüsikaalane et kuidas see konkreetselt tekib. Ja miks väga tugeva heli juures kitarr vilesse isegi siis läheb, kui ma keeled kinni katan?
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
sguitar

Post by sguitar »

Mul hakkab siis vilisema kui ma lasen väiksest amp'ist suurde amp'i liiga palju signaali, vahel võib juhe ka mäkra mängida .
Washburn & Randall
TnX

Post by TnX »

Ta läheb genereerima.

Heli on õhu võnkumine. Ja kui helitugevus on suur, siis liigub ka suur õhumass. See õhumass paneb aga keeled vibreerima ja helipead korjavad vibratsiooni üles. Siis see hakkab iseennast uuesti edasi võimendama, mida suurem helitugevus seda suurem võnkumine ja rohkem vilet.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Sander.S

Post by Sander.S »

TnX wrote:Ta läheb genereerima.

Heli on õhu võnkumine. Ja kui helitugevus on suur, siis liigub ka suur õhumass. See õhumass paneb aga keeled vibreerima ja helipead korjavad vibratsiooni üles. Siis see hakkab iseennast uuesti edasi võimendama, mida suurem helitugevus seda suurem võnkumine ja rohkem vilet.
ühesõnaga kui ma keeli ei tõmba, siis keeled ikkagi võnguvad :?:
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Kert

Post by Kert »

Jah, öhu vönkumine paneb ka keeled vönkuma..
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Sander.S

Post by Sander.S »

niiet õhk paneb keeled võnkuma ja vilesse minek on siis nagu sama mis keele tõmbamine ainult et kuna seal on väga rohkelt harmoonilisi võnkeid, siis tunduvad need võnked vastikult kiledana

aga siit kysimus et kuidas näiteks Boss'i Noise suppressor töötab? kas see siis eemaldab nagu need kõrged sagedused või :?:

Counterwise on sigahale
Kert

Post by Kert »

öhuvönked panevad keele vönkuma-->heli käib läbi vöimu ja kölarist tulev heli paneb uuesti keele vönkuma--->see käib jälle läbi vöimu ja kölarite jne jne...
Sama efekt nagu paneksid mikrofoni kölari lähedusse.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Sander.S

Post by Sander.S »

järelikult vilesse minek oleneb ka sellest kui kaugel ma võimust olen :idea:
aga miks igasugused kõrvalhelid ja vilesse minemised suurenevad, kui ma näiteks drive'i juurde lisan?

Counterwise on sigahale
hannesp

Post by hannesp »

Sander.S wrote:aga järelikult vilesse minek oleneb ka sellest kui kaugel ma võimust olen :idea:
See on ju elementaarne, et pole vaja kidraga võimu vahetusse lähedusse minna. Millegipärast oma Epi G400 võimu lähedusse minnes vilet ei õnnestunud tekitada, ka kõva volumega mitte. Praegune LTD suudab seda tsipake paremini. Enne helipeade vahetamist vilistas igas asendis.
Sander.S

Post by Sander.S »

hannesp wrote:See on ju elementaarne, et pole vaja kidraga võimu vahetusse lähedusse minna.
on, on aga ma sain alles nyyd põhjuse teada :lol:

Counterwise on sigahale
TnX

Post by TnX »

Noise Supressorid peaksid toimima nii, et nad konkreetselt lõikavad ära teatud signaalitugevuse. Ehk siis, kui signaal pole piisavalt tugev selle jaoks, siis ta ei lase seda läbi lihtsalt.

Sander, drive lisab ju müra. Selleks, et pill feedbacki läheks pole ju vaja veel heli, ta läheb heli võnkumise peale, mis võib olla tekitatud kas mingist mürast, võimu krabisemisest või millest iganes. Edasine oleneb juba helipeade ehitusest jms kolast...
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Drive iseenesest ei lisa müra, draivipedaalid lihtsalt võimendavad kõike, mis neisse jõuab, ja see võimendustegur võib olla mitmekümnekordne. Seetõttu mida rohkem draivi signaaliahelas, seda vähem peavad keeled liikuma, et tekiks kuuldav signaal, mis keeled omakorda veel rohkem võnkuma paneb.

Noise Suppressorid feedbacki vastu üldiselt ei aita, kuna feedback-signaal on sama tugev või tugevamgi, kui kitarri enda signaal (kui sa ise pilli mängid).
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Sander.S

Post by Sander.S »

kui mu Line 6 on insane'i peal, ehk siis drive on põhjas, ei toimu absoluutselt mingitgi feedbacki. kui ma aga MT-2 ära yhendan, on feedback tappev :lol: , olgugi et draiv jääb MT-2'ga pigem lahjemaks. millest see siis põhjustatud on :?:

Counterwise on sigahale
Terminaator

Post by Terminaator »

Sander.S wrote:kui mu Line 6 on insane'i peal, ehk siis drive on põhjas, ei toimu absoluutselt mingitgi feedbacki. kui ma aga MT-2 ära yhendan, on feedback tappev :lol: , olgugi et draiv jääb MT-2'ga pigem lahjemaks. millest see siis põhjustatud on :?:
Mina ei saanud oma Line 6 ültse lisa effektidega mängida. Täiesti masendavalt sitt sound tuli. Mina sain ainult Crunch kanalil drive maha keerates korralikult mängida ja nii, et vilesse ei tõmbaks.
liivainimene

Post by liivainimene »

Sander.S wrote:kui mu Line 6 on insane'i peal, ehk siis drive on põhjas, ei toimu absoluutselt mingitgi feedbacki. kui ma aga MT-2 ära yhendan, on feedback tappev :lol: , olgugi et draiv jääb MT-2'ga pigem lahjemaks. millest see siis põhjustatud on :?:
Pakuks, et draivi tugevus, mida sina kõrvaga tajud, ei ole sama, mis võimendustegur.

Teine teooria on see, et ju siis su MT-2 võimendab neid kindlaid vilesse minevaid sagedusi rohkem ja võimu draiv vähem..

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Locked