et nagu misvärk on selles suhtes et minu kidral on jumala selgelt näha laki ja värvi all puitu ja mingi vineeri moodi see nyyd kyll ei tundu
mida ta siis ajab
Muidu vineeri kohta on käibel ka natuke peenem väljend - lamineeritud puit.Valdav enamus poes müüdavaid akustilisi kitarre on tehtud vineerist
Huvitav, ma polegi sellist varianti näinud. Katavadki kogu kere spooniga? See tundub küll üsna mõttetu ettevõtmine, eriti kuna Fenderi pillidel on ju veel ümardatud servad ja kõhu/käsivarrekontuurid. Kokkuvõttes oleks kergem ju pill täispuidust ehitada.kolp wrote:spoonivad üleni ka ära, kui tuju on. siis ei saagi hästi aru, millega tegu. olen näind mex fendereid niimoodi tehtult.
Jah, aga üle kitarri kere, nii et igalt poolt jääb ühtlane puiduimitatsioon? Isegi üle ümardatud servade ja kontuuride? Ma tõesti ei usu, et keegi nii palju vaeva viitsib näha. On sul (või kolbal) mõnda näidet tuua ehk?voice wrote:No spooni kannatab ka üliõhukest tõmmata.
Spoon on lihtsalt õhuke puidukiht, mis tavaliselt dekoratiivsel eesmärgil vähem atraktiivse puidu peale liimitakse. See ei pruugi tingimata halb asi olla - LP-tüüpi pillidel on üsna tavaline lüke panna kaas tavalisest vahtrast, ning selle peale õhuke triibulise-lainelise vahtra spoon, selmet kogu kaas teha dekoratiivsest vahtrast (mis ilmselgelt on kallim lahendus). Samuti liimitakse headstocki peale mõnikord spoon, näiteks dekoratiivsest vahtrast või eebenipuust, kui kaela puit ei ole jälle kõige kaunim või soovitakse eksootilisemat välimust.Kirveraidur wrote:millest see spoon on või mis ime läbi üldse?
olevgolev wrote:Väike kommentaar vahele, iseasi kas sobib siia teemasse aga mu sõber ostis Novalux'i elektrika. Ta tahtis värvi maha võtta ja jätta puiduvärv. Okei, alguses nühkis värvi maha, vaatas, et puit aga hiljem lihvis ta edasi ja äkki vaatab talle vastu kahvatuvalge PLASTIK