Oleksin nagu kusagil Blues Juniorit puudutavat teemat näinud ka, aga ei leia täna enam kuidagi üles.
....Ehk et kas kellelgi selle threadi lugejal säherdune võim endal olemas? Kas ta on oma hinda väärt (ma mõtlen eelkõige, omaduste ja kvaliteedi, mitte niivõrd Fenderi sildi tõttu)?
Saund paistab tal küll selline päris mõnus bluesine olema (suht uduste, õhust võetud netiklippide põhjal). ja user review´d on soojad. Lampkasti saund ja 15W võimsus on ilmselt küll midagi paremat ja enamat kui transistor-unitil samaarvse markeeringu puhul, aga kas sellega ikka kannatab peale magamistoa ka vahel "aia peal tõmmata" ? või jääb nõrgukeseks?
Kas tal mingi väljavõtt ka on (kui peaks tekkima vajadus/võimalus juurde võimendada, või ka kõrvaklapiga põristada) ?
äkki oskab keegi ka nt vähemalt sama head võimu odavama raha eest soovitada?
Oleks tore kui keegi teadja midagi kostaks, saaksin ehk nii mina kui ka teisedki targemaks ....
Võimsusest nii palju, et 15w lamp on magamistoa jaoks pigem liiga vali kui liiga väike.
Juurde võimendamise kõige parem moodus on ikkagi mikriga võimu eest, nii et need väljundid pole olulised (ja usun, et neid ei ole ka, sellistel väikestel lampidel tavaliselt pole).
liivainimene wrote:Võimsusest nii palju, et 15w lamp on magamistoa jaoks pigem liiga vali kui liiga väike.
Juurde võimendamise kõige parem moodus on ikkagi mikriga võimu eest, nii et need väljundid pole olulised (ja usun, et neid ei ole ka, sellistel väikestel lampidel tavaliselt pole).
nõustun! Minu 5w lampvõim on minu kuulmist juba natuke tuhmistanud tema crankimise tõttu, nii et 15w lampvõimu sa kodus ilmselt üle tüürima lasta ei saa eriti pikalt kui kuulmine sulle armas on
nii palju kui ma kuulnud olen on ta rohkem kergema tooni jaoks mõeldud, aga lampvõimid teevad ka seda väga mõnusa ja orgaanilise tooniga nii et ma arvan et hea ost
Ibanez SA120(Seymour Duncan Alnico Pro II Bridge, Ibanez AH5 Neck)
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)
There aint no rock and roll without glowin' glass!
Mul on taoline isend olnud, küll vanem ja tweed-kattega, aga sel pole erilist tähtsust...
Saund on 'magus', kui korralikult lahti keerata. Bluusi jaoks (või üldse clean-i jaoks) väga hea. Muidugi mitte maailma parim, aga siiski väga hea.
Mis mulle isiklikult ei meeldinud:
1. effect loop-i puudumine, mis on täiesti tavaline lahjemate lampvõimude puhul
2. see nn FAT-gain -lihtsalt maitse küsimus, mulle ei meeldinud
Mis tal veel võib olla on see, et millegipärast osadel Fender Custom Eminence Speakeritel käib mingi krõps (ei ole päris õige sõna) kui keskmisi palju peale keerata. Ei tea täpselt, aga osad on kurtnud. Mul pole olnud. Aga kui sellele isendile truuks kavatsed jääda, siis pikas perspektiivis soovitan selle stock-valjuka vahetada parema vastu.
Võim on hea väiksemate lavade puhul, saab mõnuga lahti keerata nii, et võib teised ära matta. Samas päris suurel laval jääb pigem hätta, kuna lõpus hakkab moonutama. Samas muidugi sõltub kui kõrva juurest sa mängid... Üldiselt Eesti lavadel enamikel juhtudel peaks ära toitma ja samas sobib hästi ka proovikasse...
Võimsamaks põhimõtteliselt ei saa, aga suvalise 8-ohmise kabineti saab taha panna küll: võtad stock-valjuka juhtme välja ja samasse auku ühendad soovitud kabineti.
Line/phones out-i pole..
Kokkuvõtteks väga kuningas võim, eriti kui valjukas ja lambid veel paremate vastu vahetada..
Kõik paistab tal üsna hea olema, ehe fender pealegi, kuid mõnede asjade puudumise tõttu veidi kallis tundub. Kõrvaklapivarianti tal vist ka ei ole.
(Põhjus miks ma siin jahun ja tutkin, on lihtsalt selles, et tahaks endale soetama hakata sellist parajat lampvõimu, hinnaklassis 5K ... 8.5K , millega saaks korralikult tinistada, nii toas kui ka vahel ehk aia peal või väiksema lava peal (ja vahel ka headphonida, ümberkaudseid vajadusel säästa), ehk et siis ikka jah mingi 15-50W all tube, mis reverbiks ka ja annaks pealekeeratult ikka veidi crunchimat saundi ka.
Nüüd olen avastanud, et BJ-ga samas hinnaklassis on tegelikult võimsam asi olemas - kuigi küll vist "hiinlane", aga mitte just laidetud Peavey Valve King 112.
Äkki on selle kohta kellelgi reaalseid kogemusi?
Last edited by telepoiss on 05 Nov 2008, 16:47, edited 1 time in total.
EmM9 wrote:Mul on taoline isend olnud, küll vanem ja tweed-kattega, aga sel pole erilist tähtsust...
Kusjuures on miskipärast vahe sees.
Mina olen Fender-saundi austajatele soovitanud Carvini Vintage-seeria võime proovida. Vintage 16... oehh... parem kui Fender ise. Effect loop'i küll pole, see-eest on võimalus 16 ja 5 vati vahel võimsust valida. Draiv algab "soak" nuppu kruttides kuskil 6-7 vahelt, nii et on võimalus olla cleanis, magusas piirkonnas draivi piiril balansseerida või siis kogu aeg ragistada. Reverb on suurepärane, valjukaks Celestion jne. Ainus miinus - miskipärast on IS Musicus nende hinnad kosmiliseks läinud.
telepoiss wrote:
...parajat lampvõimu, hinnaklassis 5K ... 8.5K , millega saaks korralikult tinistada, nii toas kui ka vahel ehk aia peal või väiksema lava peal (ja vahel ka headphonida, ümberkaudseid vajadusel säästa), ehk et siis ikka jah mingi 15-50W all tube
Sellise Piiviga ei ole, aga ma pole ka Piivide sõber..
Anyway, sõltub muidugi toast, aga kas 50W toas liiga valjuks ei lähe? Selliste eesmärkide korral usun, et 15W piisab täiega...
Ma pole küll lambikate kõrvaklapitamise proff, kuid kaldun arvama, et juba ka 15W lahti keeratud lambika puhul ei pea need kõrvaklapid vastu. Rääkimata kõrvadest.. Aga mine sa tea....
Nende võimsamatega on see jama et selle mõnusa lõppvõimu ületüürimissaundi saaamiseks peab helitugevus täiesti monster olema
tegelikult piisab ka 5w lambikast kodus ja aias kütmiseks kui on hea kõll taga (üle 100dB tundlikkusega), ja müristab trummidest ka üle, ainult cleane ei saa sellise helitugevuse juures.
muidugi suuremate võimudega saab cleane kõrgemate helitugevuste juures kui madalamtega nii et kõik sõltub sellest millist saundi taga ajada
laney'l on lc15 ja vc15 ka hea hinnaga lambikad. MA ise ei oska kahjuks neid kommenteerida, pole proovinud, aga tasub lugeda näiteks harmony-central.com'i ülevaateid, seal on paljude võimude kohta neid kümnetes või üle saja nii et saab päris hea ülevaate.
Ibanez SA120(Seymour Duncan Alnico Pro II Bridge, Ibanez AH5 Neck)
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)
There aint no rock and roll without glowin' glass!
Kohe kindlasti ei tasu harmony-centrali revüüsid sulatõena võtta.. See ju peaaegu Teleturg..
OK, sealt küll võib mõnikord ka kasulikku infi saada, ent rohkem ollakse ikka marketingi peal.. Kuigi mingisuguse algse ülevaate saamiseks võiks lugeda, kui asja üldse ei tunne. Aga lõppotsus peaks ikka asja reaalse proovimise käigus sündima...
Aga Laney on hea, eriti arvestades hinna-kvaliteedi suhet. Kaldun arvama, et samas hinnaklassis Eestimaalt paremat kombot saada on raske. Aga siiski mitte võimatu....
Krt hakkasin ka mõtlema , et mis siin ikka liiga võimsat taga ajada, pole ju mõtet osta , kui ei saa valjuks keerata ja seda korralikult "kränkida" . Sestap on hakanud sülg tilkumagi tagasi 15W all tube pakutavate maailma, ja nüüd vaatan et kae kae! - Laney LC 15 jah! ja R versioon ju veel reverbiga ka (reverbi tahaks ikka kindlasti)!
No Laney LC15(R) ikka kellelgi siise foorumi paganiinidest käest onläbi käinud - kuidas see on? Odavam kui Vhenderi bluus juunior ja vist ka mingi out-pistik on lisaks (kõrvaklapi jaoks nt)?
Kõrvaklappidest ära lambika puhul unista. Aga Laney LC15R'i omanik olen ise juba 5 aastat, nii et sellest võin küll rohkem rääkida.
End on too 15 vatti igal pool kenasti ära toitnud ja kui minek suurele lavale... hei, seal mikitakse ju isegi suured stäkid ära! Tubastes esinemistingimustes pole veel võimsusest puudu tulnud, seda isegi siis, kui võtta võimust ainult clean-saund (drive maksimum 3 peal) ja kärinad teha stompidega - mikri ettepanemiseks polnud vajadust, kuigi trummar oli üsna kõva käega. Laney reverbi väga ei kiida (võrreldes Fenderiga) - on kuidagi... külm.
No mõtle ise - lambikal peab ju lõputrafol õige takistusega kõlar järel olema ja kui klapid järgi panna nii, et kõlar vait oleks, siis... Muidugi saaks kautada midagi sellist: https://taweber.powweb.com/weber/hpa50.htm