kui lasta keeli madalamaks....?

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Ouija2

kui lasta keeli madalamaks....?

Post by Ouija2 »

kummale poole pean ma neid nö mutreid keerama, et keeli alla lasta. ja loogiliselt võttes peaks keeled lõdvemaks minema, kui seda silda alla lasta? selles mõttes lõdvemaks, et tuleb uuesti häälestada.

Image
Marvin

Post by Marvin »

Neid polte tuleb ikka sisse poole (päripäeva) keerata, et madalamaks lasta. ja keeled lähevad muidugi lõdvemaks. Mul MH-1000'l on lukustatavad pingutid ja TonePros, ma olen keeled suht lõdvaks lasknud sadula kõrguse sõrmega regullimiseks, aga kruvikaga ehk saab hakkama LP puhul.
Kert

Post by Kert »

Marvin wrote:Neid polte tuleb ikka sisse poole (päripäeva) keerata
Mutreid ikka...
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
rnx

Post by rnx »

Kui see pilt konkreetselt sinu pillist oli, siis märkasin kohe üht tüüpilist viga - stopbar on vastu keret kruvitud. See on tüüpiline põhjus, miks Les Paulidel ajapikku roop kõveraks läheb, keelte nurk üle sadulate on liiga suur, keeled avaldavad liiga suurt survet ning väänavad roopi stopbari poole. Kehvemal juhul lõpeb asi roobi ning selle kinnituspoltide vahetusega.
Pillikola:

Martin 000M Mahogany Auditorium
Johnson Mahogany resonaator
Squier/Fender MIJ Strat (endakeritud pead, õlitatud puit) - 2W 6AH6 vastastaktvõimendi - pedalboard erinevast kolist - Jensen 10"+12"
Ouija2

Post by Ouija2 »

pilt on jah konkreetsest pillist. stopbar ei ole päris vastu keret kruvitud, esimeselt pildilt võis lihtsalt selline mulje jääda. külje pealt on selline:
Image

aga kui roopi madalamaks lasta, kas siis tasuks stopbari veidi ülespoole tõsta?
J.

Post by J. »

Kert wrote:
Marvin wrote:Neid polte tuleb ikka sisse poole (päripäeva) keerata
Mutreid ikka...
a äkki on seib öää

aga stopbari võiksid sa vähe tõsta küll
rnx

Post by rnx »

Selle tõstmisega on selline lugu, et pead oskama kompromissi leida. Kui nurk liiga väikeseks jääb ei kanna pill enam nii hästi, kui liiga suur on, siis teeb roobile haiget, aga kannab sigakaua. Proovi ja katseta, siis leiad selle õige asendi ka.
Pillikola:

Martin 000M Mahogany Auditorium
Johnson Mahogany resonaator
Squier/Fender MIJ Strat (endakeritud pead, õlitatud puit) - 2W 6AH6 vastastaktvõimendi - pedalboard erinevast kolist - Jensen 10"+12"
Enno

Post by Enno »

Olen kuulnud, et kui keeled näiteks üle stopbari kerida(nagu nad orginaalselt kui veel seda sillana kasutati tehti ja ka tänapäeval tehakse), siis saaks selle asja vastu kere keerata.
Locked