Kitarrikeeled.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Neophyte

Kitarrikeeled.

Post by Neophyte »

Vabandust, kui see teema on olnud.
Aga, tahaks teada, millal oleks õige aeg vahetada keeli ? :oops:
Kert

Post by Kert »

maitseasi. möni vahetab iga nädal ja möni mängib pool aastat ja vahetab alles siis kui katki lähevad...
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
orion

Post by orion »

Mina hoian oma akustilisel suht kaua peal, ongi nii välja tulnud, et lõpuks läheb üks keel katki, siis vahetan kõik välja(ei teagi, kas see tuleb laiskusest :oops: )
Aga tore on küll, kui uud keeled alguses mõnusalt helisevad
madis

Post by madis »

noh, kui Sa eriti aktiivselt livesid ei anna ega midagi, siis elektril kord kahe-kolme kuu jooksul oleks OK.

iseasi muidugi, kui palju Sa harjutad.
J.

Post by J. »

pideva mängu puhul üle kuu ma peal ei hoiaks,
muidu max 2 kuud ehk.
šhuubiduubi
Ouija2

Post by Ouija2 »

tegelt oleneb ka sellest, mida sa mängid. kui rütmikitarri, siis saavad paksemad keeled rohkem vatti, kui soolosid, saavad jällegi peenemad keeled rohkem vatti. vanad keeled kriibivad astmetraate ehk tasuks ikka päris tihti vahetada. mul läheb umbes 3+ pakki 2 kuu peale.
Kert

Post by Kert »

Ouija2 wrote:tegelt oleneb ka sellest, mida sa mängid. kui rütmikitarri, siis saavad paksemad keeled rohkem vatti, kui soolosid, saavad jällegi peenemad keeled rohkem vatti.
mis vahet seal on? :lol: ykshaaval ikka ei vaheta ju kulunud keeli.
Image Image
Ouija2

Post by Ouija2 »

Kert wrote:mis vahet seal on? :lol: ykshaaval ikka ei vaheta ju kulunud keeli.
kas sa ei tea, et üksikuid keeli müüakse ka? :D

peenemad mähiseta keeled kuluvad mul näiteks kiiremini ja mõttetu on ju veel kasutuskõlblikke paksemaid keeli ära visata
Kert

Post by Kert »

tean kyll et myyakse. aga tead et vanadel ja uutel keeltel on natuke teine sound ka? parem korraga köik ära vahetada kui ykshaaval nokkida neid...
Image Image
donkey

Post by donkey »

Kert wrote:tean kyll et myyakse. aga tead et vanadel ja uutel keeltel on natuke teine sound ka? parem korraga köik ära vahetada kui ykshaaval nokkida neid...
Õige jutt küll... aga selline näide:
Natuke aega tagasi vahetasin elektrikal keeli...ostsin mingi 170 eeguse elixiri seti..tegu on väga õhukeste (.009) keeltega ja samal päeval läks esimene keel katki...sellisel juhul ju ometi ei lähe uut setti peale ostma kohe...või sa läheksid?
J.

Post by J. »

donkey wrote:
Kert wrote:tean kyll et myyakse. aga tead et vanadel ja uutel keeltel on natuke teine sound ka? parem korraga köik ära vahetada kui ykshaaval nokkida neid...
Natuke aega tagasi vahetasin elektrikal keeli...ostsin mingi 170 eeguse elixiri seti..tegu on väga õhukeste (.009) keeltega ja samal päeval läks esimene keel katki...sellisel juhul ju ometi ei lähe uut setti peale ostma kohe...või sa läheksid?
enne käis jutt kulunud keeltest.
šhuubiduubi
donkey

Post by donkey »

J. wrote:
donkey wrote:
enne käis jutt kulunud keeltest.
Nojah, samas katkiminemine on kah omamoodi kulumine :)
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Päris paljudel settidel on E ja B keeled topelt kaasas.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Ouija2

Post by Ouija2 »

mul on üks uus 10 13 17 26 36 46 ernie balli elektrikate komplekt üle, tahab keegi osta? :lol:
Sokk

Post by Sokk »

mul elektrikas mingi kuu aega vana ja kohe vahetan keeled ära aga jah nailon keeltega akustiline pill mis mul juba u. 3 aastat (e. kidra õpingute algusest on) ja millega ma suht tihti mängin,tollel u. 4 keelt on algusest peale peal, olen vahetanud,paar korda ülejäänud keeled katki läinud ja noid vahetanud. :D
Locked