Mina hoian oma akustilisel suht kaua peal, ongi nii välja tulnud, et lõpuks läheb üks keel katki, siis vahetan kõik välja(ei teagi, kas see tuleb laiskusest )
Aga tore on küll, kui uud keeled alguses mõnusalt helisevad
tegelt oleneb ka sellest, mida sa mängid. kui rütmikitarri, siis saavad paksemad keeled rohkem vatti, kui soolosid, saavad jällegi peenemad keeled rohkem vatti. vanad keeled kriibivad astmetraate ehk tasuks ikka päris tihti vahetada. mul läheb umbes 3+ pakki 2 kuu peale.
Ouija2 wrote:tegelt oleneb ka sellest, mida sa mängid. kui rütmikitarri, siis saavad paksemad keeled rohkem vatti, kui soolosid, saavad jällegi peenemad keeled rohkem vatti.
mis vahet seal on? ykshaaval ikka ei vaheta ju kulunud keeli.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Kert wrote:tean kyll et myyakse. aga tead et vanadel ja uutel keeltel on natuke teine sound ka? parem korraga köik ära vahetada kui ykshaaval nokkida neid...
Õige jutt küll... aga selline näide:
Natuke aega tagasi vahetasin elektrikal keeli...ostsin mingi 170 eeguse elixiri seti..tegu on väga õhukeste (.009) keeltega ja samal päeval läks esimene keel katki...sellisel juhul ju ometi ei lähe uut setti peale ostma kohe...või sa läheksid?
Kert wrote:tean kyll et myyakse. aga tead et vanadel ja uutel keeltel on natuke teine sound ka? parem korraga köik ära vahetada kui ykshaaval nokkida neid...
Natuke aega tagasi vahetasin elektrikal keeli...ostsin mingi 170 eeguse elixiri seti..tegu on väga õhukeste (.009) keeltega ja samal päeval läks esimene keel katki...sellisel juhul ju ometi ei lähe uut setti peale ostma kohe...või sa läheksid?
enne käis jutt kulunud keeltest.
Nojah, samas katkiminemine on kah omamoodi kulumine
mul elektrikas mingi kuu aega vana ja kohe vahetan keeled ära aga jah nailon keeltega akustiline pill mis mul juba u. 3 aastat (e. kidra õpingute algusest on) ja millega ma suht tihti mängin,tollel u. 4 keelt on algusest peale peal, olen vahetanud,paar korda ülejäänud keeled katki läinud ja noid vahetanud.