HELIPEAD AKTIIVSED/PASIIVSED?

Erinevate firmade pillid
Kirk-Hammett

HELIPEAD AKTIIVSED/PASIIVSED?

Post by Kirk-Hammett »

KEEGI SELETAKS MULLE AKTIIVSETE JA PASIIVSETE HELIPEADE VAHE?
Laiskus kontides
liivainimene

Post by liivainimene »

Passiivne helipea on traat keritud ümber magneti, keele võnkumine tekitab traadis elektrivoolu ja see ongi väljundsignaal. Magnet samas häirib natuke keelte liikumist, sest see tõmbab neid ligi.

Aktiiv on sarnane, kuid magnet on nõrgem. Nii häirib see keeli vähem ja noot kestab kauem. Signaal on sellepärast aga ka nõrk, seega on aktiivil sisse ehitatud tilluke võimendi (aktiivsüsteem), mis töötab patareiga. See tõstab tegelikut väljundsignaali passiivide tasemele või kõrgemalegi.

Nii ei ole aktiivide puhtad soundid kuigi head, aga distortion tuleb sealt parem just kõrgema väljundi tõttu.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Kert

Post by Kert »

aktiividel pidi vist natuke puhtam heli ka olema, nagu ma olen aru saanud. igast taustamyra vähem, tänu paremale outputile...
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
skateweb

Post by skateweb »

Ma olen kah kuulnud et puhtaM heli, Ja igalpool soovitatakse helipea vahetuse puhul aktiive rohkem kui passiive. aktiivid nats kallimad kah
liivainimene

Post by liivainimene »

skateweb wrote:...Ja igalpool soovitatakse helipea vahetuse puhul aktiive rohkem kui passiive. aktiivid nats kallimad kah
See on selles mõttes jama, et olen kuulnud isegi EMG aktiivide kohta hinnangut, et puhtad toonid praktiliselt puuduvad. Mitte internetist suvalt, vaid otse proovinult. Need on ikkagi erineva eesmärgiga, st. kui vahetama hakata, siis pole mingi eesmärk omaette, et tingimata aktiiv oleks. See soovitus ei loe tegelikult midagi, kui ei ole teada, mille jaoks neid soovitatakse.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Kert

Post by Kert »

seda et, clean sound on natsa kehva jah nendel.. aga mötlen seda et heli on yldiselt puhtam. taustamyrasi pole nii palju kui passiividel.
samas passiividel natukse mahedam ja loomulikum heli, aktiivide heli on siuke "steriilsem".
aga jah, see suht maitse asi ja oleneb mida kellegil vaja. mölematel omad eelised.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
skateweb

Post by skateweb »

metali jaoks ma arvan et aktiivid sobivad:P Ise kavatsen emg lähitulevikus osta
Enno

Post by Enno »

Mul tekib siit küsimus, et kas siis aktiivide "steriilne" heli on selle sisse ehitatud võimendi või nõrga magneti viga?
J.

Post by J. »

skateweb wrote:aktiivid nats kallimad kah
korralik passiiv on tublisti kallim... tah
šhuubiduubi
skateweb

Post by skateweb »

aga korralikud aktiivid pole?
J.

Post by J. »

skateweb wrote:aga korralikud aktiivid pole?
no mis on korralik aktiiv? EMG aktiivid peaks vist nagu korralikud olema... võta nüüd võrdluseks mõned SD või Gibsoni passiivid kõrvale... kena vahe.
pealegi saab EMG 81/85seti kasutatuna tublisti alla 3k kätte

aga see selleks.
šhuubiduubi
Kirk-Hammett

Post by Kirk-Hammett »

liivainimene wrote:Passiivne helipea on traat keritud ümber magneti, keele võnkumine tekitab traadis elektrivoolu ja see ongi väljundsignaal. Magnet samas häirib natuke keelte liikumist, sest see tõmbab neid ligi.

Aktiiv on sarnane, kuid magnet on nõrgem. Nii häirib see keeli vähem ja noot kestab kauem. Signaal on sellepärast aga ka nõrk, seega on aktiivil sisse ehitatud tilluke võimendi (aktiivsüsteem), mis töötab patareiga. See tõstab tegelikut väljundsignaali passiivide tasemele või kõrgemalegi.

Nii ei ole aktiivide puhtad soundid kuigi head, aga distortion tuleb sealt parem just kõrgema väljundi tõttu.
KUI OSTAN AKTIIVSED HELIPEAD MIS PEAN HAKKAMA PATAKAID VAHETAMA VE:D:D
Laiskus kontides
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Patakaid vast mitte aga patareisid küll.

Ja palun, lõpeta caps lock'i kasutamine. See on nagu karjumine.
kolp

Post by kolp »

aktiivhelipea patarei kestab mingi 4000 tundi. samas vahetatakse ka jack in ära stereovariandi vastu, kusjuures patarei miinus jookseb läbi alumiste klemmide ja juhtmepulga väljatõmbel katkestatakse vooluahel. seega kui pill seisab ja juhet järgi ei ole, ei kulu ka patarei. Isiklikult eelistam passiive, aga korralikke.
skateweb

Post by skateweb »

tekkis küsimus et kumba soovitate. et ma ise ei tea mis on hea helipea. kuna pole olnud võimalust nii proovida et siis kas need ibanezi INF3 ja INF4 Või EMG81 ja 85
Locked