Hädas arpedžodega

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
Locked
schizo

Hädas arpedžodega

Post by schizo »

Küsimus siis selline, et kuidas te mängite sellist arpedžot:

Code: Select all

e|-----------------8-12-8-----------------|
B|--------------10--------10--------------|
G|------------9--------------9------------|
A|-------7-10------------------10-7-------|
D|-----7----------------------------7-----|
E|-5-8--------------------------------8-5-|
Probleem selles, et hetkel ma mängin seda ilma vigadeta umbes tempo 120 peal ära 1/16 nootidega, kuid on vaja kiiremini ning tean, et on võimalik. Kuidas oleks õige viis seda mängida?
Hetkel mängin niimodi sweep pickinguga (all on vasaku käe sõrmed):

e|-----------------8-12p8-----------------|
D|-------7h10------------------10p7-------|
A|-----7----------------------------7-----|
E|-5h8--------------------------------8p5-|

|--1-4-1-1-3--2-3--1-4--1-3--2-3--1-2-4-1-|
Sellise mängimise juures on see viga, et kui üles lähen, siis kolmas noot (7 A keele peal) jääb kõlama, kuid ta ei tohiks. Kõik noodid peaksid olma üksikud ning harmooniat ei tohi tekkida. Kui ma läheksin neljandale noodile (7 D keele peal) nr 2 sõrmega, et vältida harmooniat, siis ma peaksin viiendale noodile minema väikse sõrmega ning peaksin siis võtma ülejärgmise noodi samuti väikse sõrmega ning see langetab tempot, kuna väike sõrm on aeglasem võrreldes teiste sõrmedega.
Kui ma tõmbaksin nimetissõrme kolmanda noodi pealt lihtsalt alla, siis tekitab see kiirema tempo peal A keele võnkumist lahtiselt.

Niiet kas kellelgi on paremat viisi, kuidas seda arpedžot mängida?

Ja veel üks teine probleem: Kas ma kirjutan ikka sõna arpedžo õigelt? :P
progressiivne böö!
assassin

Post by assassin »

schizo

Post by schizo »

Äitüma, asjast oli kasu.
progressiivne böö!
beckisagod

Post by beckisagod »

Sweepimise mõte ongi, nagu sa juba aru oled saanud, et need noodid ei kõlaks korraga vaid ükshaaval sujuva liigutuse läbi. Et vältida lahtiste keelte/valede nootide kõlamist tuleb kasutada summutamist. Võta nüüd oma tempo kohe vääääga aeglaseks ja harjuta keskendunult summutamist. See peab toimime nii, et kui sa sweepid madalamate keelte juurest peenemate juurde, siis su peopesa on täpselt õige koha peal, et kui sa mängid medikaga ühe noodi ära ja jõuad järgmise juurde, siis on peopesa eelmise noodi juba summutanud. Ja pane ühtlasi ka tähele, et ei tekiks palm mute efekti, kuna sweep peaks ikka ilusti välja kõlama. Kui aga tulla peenemate keelte poolt madalamate, siis vähemalt mina summutan vasaku käega. See peaks käima umbes nii, et sa lased nimetissõrmel õrnalt juba ära mängitud keeltel "puhata", et nad vait jääksid. Pikk ja unise peaga jutt, aga ehk said abi.
schizo

Post by schizo »

beckisagod wrote:Sweepimise mõte ongi, nagu sa juba aru oled saanud, et need noodid ei kõlaks korraga vaid ükshaaval sujuva liigutuse läbi. Et vältida lahtiste keelte/valede nootide kõlamist tuleb kasutada summutamist. Võta nüüd oma tempo kohe vääääga aeglaseks ja harjuta keskendunult summutamist. See peab toimime nii, et kui sa sweepid madalamate keelte juurest peenemate juurde, siis su peopesa on täpselt õige koha peal, et kui sa mängid medikaga ühe noodi ära ja jõuad järgmise juurde, siis on peopesa eelmise noodi juba summutanud. Ja pane ühtlasi ka tähele, et ei tekiks palm mute efekti, kuna sweep peaks ikka ilusti välja kõlama. Kui aga tulla peenemate keelte poolt madalamate, siis vähemalt mina summutan vasaku käega. See peaks käima umbes nii, et sa lased nimetissõrmel õrnalt juba ära mängitud keeltel "puhata", et nad vait jääksid. Pikk ja unise peaga jutt, aga ehk said abi.
Ma tean ammu juba, misasi see sweepimine on, ma ei ole algaja. Mul oli ainult kahe noodiga raskusi seal.
progressiivne böö!
tyyp1983

Post by tyyp1983 »

Ma tean ammu juba, misasi see sweepimine on, ma ei ole algaja. Mul oli ainult kahe noodiga raskusi seal.
Mis nootidega raskusi oli?
Algaja
Goldec

Post by Goldec »

tyyp1983 wrote:

Mis nootidega raskusi oli?
7 vahe A keele peal
tyyp1983

Re: Hädas arpedžodega

Post by tyyp1983 »

schizo wrote:Küsimus siis selline, et kuidas te mängite sellist arpedžot:

e|-----------------8-12-8-----------------|
A|-------7-10------------------10-7-------|
D|-----7----------------------------7-----|
Probleem selles, et hetkel ma mängin seda ilma vigadeta umbes tempo 120 peal ära 1/16 nootidega, kuid on vaja kiiremini ning tean, et on võimalik. Kuidas oleks õige viis seda mängida?
Hetkel mängin niimodi sweep pickinguga (all on vasaku käe sõrmed):

D|-------7h10------------------10p7-------|
E|-5h8--------------------------------8p5-|

|--1-4-1-1-3--2-3--1-4--1-3--2-3--1-2-4-1-|
Sellise mängimise juures on see viga, et kui üles lähen, siis kolmas noot (7 A keele peal) jääb kõlama, kuid ta ei tohiks. Kõik noodid peaksid olma üksikud ning harmooniat ei tohi tekkida. Kui ma läheksin neljandale noodile (7 D keele peal) nr 2 sõrmega, et vältida harmooniat, siis ma peaksin viiendale noodile minema väikse sõrmega ning peaksin siis võtma ülejärgmise noodi samuti väikse sõrmega ning see langetab tempot, kuna väike sõrm on aeglasem võrreldes teiste sõrmedega.
Kui ma tõmbaksin nimetissõrme kolmanda noodi pealt lihtsalt alla, siis tekitab see kiirema tempo peal A keele võnkumist lahtiselt.

Niiet kas kellelgi on paremat viisi, kuidas seda arpedžot mängida?

Ja veel üks teine probleem: Kas ma kirjutan ikka sõna arpedžo õigelt? :P
Proovi nii mägida.Muutus ainult üks sõrm 4 asemel 3.Tunduvalt lihtsam mu meelest.

D|-------7-10------------------10-7-------|

|--1-3-1-1-3--2-3--1-4--1-3--2-3--1-2-3-1-|
Kuigi ma ei saa aru mis mõttes sa hädas oled 7 vahe A keelega.Teine lihtne moodus seda mägida on ka nii.

D|---------10------------------10--------|
A|-----7-12----------------------12-7----|

|--1-3-1-4-2--1-3--1-4--1-2--1-2--4-1-3-1-|
Algaja
schizo

Post by schizo »

Mai sain juba ammu probleemile lahenduse sealt videost.
progressiivne böö!
Locked