Kas tavaline helivõimendi sobib?
Kas tavaline helivõimendi sobib?
Ma kavatsen omale lähiajal elektrikitarri osta,aga kas tavalise võimendiga tuleb üldse sellist kärisevat häält?
kärinat teevad köik vöimud kui nendele sööta sisse vöimsamat signaali kui mida nad on vöimelised läbi laskma.
lampvöimul on see kärin meeldiva ja pehme kölaga.
lampvöimudel on veel GAIN nupp, millega saab muuta seda vöimsust mida eelvöimendi löppvöimule edasi annab. raske seletada... yhesönaga mida rohkem gaini, seda tugevamat signaali löppvöim saab ja seda rohkem kärinat. (see gain nupp vöib mingi teise nimega ka olla olenevalt vöimust)
ja siis kasutatakse veel overdrive pedaale, kui vöimu enda kärinast väheks jääb. nendega saab siis seda signaali veel rohkem "boostida" ja natuke ka "maitsestada"
transistorvöimudel (nagu ka see sinu vöim) on see "yleaetud" vöimu kärin väga ebameeldiva kölaga ja sellistel vöimudel peab kasutama siis eraldi fuzze ja distortion pedaale et normaalset kärinat saada.
Kui paned kidra selle tavalise vöimu taha siis tuleb sealt sama hääl mis ilma vöimuta mängides. ainult vöimendatult.
ja isegi kui kellegile meeldikski transistorite kärin siis sellest "tavalisest" vöimust seda ei saa enne kui volyym pöhjas pole, kuna need "tavalised" vöimud on ikka tavaliselt tehtud nii et nad vöimalikult vähe moonutaks heli ja mingeid kärinaid ei oleks. muusikat kuulates poleks need eriti meeldivad just.
oeh... yhesönaga, kui kärinat tahad pead eraldi ploki ostma. Kas siis mingi fuzz, distortion vöi möni muu selline pedaal.
lampvöimul on see kärin meeldiva ja pehme kölaga.
lampvöimudel on veel GAIN nupp, millega saab muuta seda vöimsust mida eelvöimendi löppvöimule edasi annab. raske seletada... yhesönaga mida rohkem gaini, seda tugevamat signaali löppvöim saab ja seda rohkem kärinat. (see gain nupp vöib mingi teise nimega ka olla olenevalt vöimust)
ja siis kasutatakse veel overdrive pedaale, kui vöimu enda kärinast väheks jääb. nendega saab siis seda signaali veel rohkem "boostida" ja natuke ka "maitsestada"
transistorvöimudel (nagu ka see sinu vöim) on see "yleaetud" vöimu kärin väga ebameeldiva kölaga ja sellistel vöimudel peab kasutama siis eraldi fuzze ja distortion pedaale et normaalset kärinat saada.
Kui paned kidra selle tavalise vöimu taha siis tuleb sealt sama hääl mis ilma vöimuta mängides. ainult vöimendatult.
ja isegi kui kellegile meeldikski transistorite kärin siis sellest "tavalisest" vöimust seda ei saa enne kui volyym pöhjas pole, kuna need "tavalised" vöimud on ikka tavaliselt tehtud nii et nad vöimalikult vähe moonutaks heli ja mingeid kärinaid ei oleks. muusikat kuulates poleks need eriti meeldivad just.
oeh... yhesönaga, kui kärinat tahad pead eraldi ploki ostma. Kas siis mingi fuzz, distortion vöi möni muu selline pedaal.
neid pedaale on väga erinevaid, ja väga erinevas hinnaklassis. eestihindadest ma yldse ei tea.. keegi teine las räägib lähemalt.
rase öelda niimoodi.. peaksid ise poodi minema ja proovima neid, siis näed millist vaja ja näed hinda kah. möne behringeri saab päris odavalt kätte.. samas mingid "tube factoryd" on ikka roppkallid.
arvutiga saab kah jah... VST pluginitega.. selleks suht vöimast arvutit/helikaarti vaja et normaalselt mängida saaks.. lahjema arvutiga vöib tulla heli väkse hilinemisega vöi siis ragiseda.
rase öelda niimoodi.. peaksid ise poodi minema ja proovima neid, siis näed millist vaja ja näed hinda kah. möne behringeri saab päris odavalt kätte.. samas mingid "tube factoryd" on ikka roppkallid.
arvutiga saab kah jah... VST pluginitega.. selleks suht vöimast arvutit/helikaarti vaja et normaalselt mängida saaks.. lahjema arvutiga vöib tulla heli väkse hilinemisega vöi siis ragiseda.
- liivainimene
Eeldades, et sa "õige elektrikitarri heli" all mõtled distortionit ehk kärinat, siis osta endale parem kohe spetsiaalne elektrikitarri efekti(ilmselt siis kärina)plokk, see töötab samas ka eelvõimuna. Need on poodides tavaliselt nii 800-1000 krooni ringis, kasutatult saad ka 400-500'ga. Näiteks Bossi DS-1 vms.
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
- Frusciante
Ei saa vist, aga parem on ju nagunii pedaal osta, sest kui keset laulu on vaja kärinat panna, siis ikka ei lähe küll sinna võimu juurde käega nuppu keerama vms.Boing wrote:Tavalise eelvõimuga ei ole võimalik kuidagi kärinat esile kutsuda?

Tokai Silver Star '84/Epiphone G-400 Custom>EHX Big Muff>Boss DS-2/Rocktron Metal Planet>Boss DD-6>Dunlop Cry Baby 535Q>Crate Powerblock
- liivainimene
Lõpeta ära, pedaalikärinad on üldjuhul siiski prosede omadest üle, pedaalid on ikka analoogtehnika (enamuses), digikärinad ei ole nii lahedad, nad on steriilsemad.AXYB wrote:pedaaliga vist kül ei saa.. vb efektprotsessoriga või midagi ma arvan... mul oli endal sama jama...
EDIT: või ot, mis sama jama sul oli?
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
MA ei tea ma ei lugenud kõii vastuseid läbi vb ma ajan sassi...
Et... mul oli endal ka naq tavaline võim ja sis kui tavalisele võimule ja enamasti ak tavalistele kõlaritele panna tavaline pedaal sis vist ei tule mingit soundi sealt või ma ei tea... ja sis... vist efektprotsessoriga sai..
Et... mul oli endal ka naq tavaline võim ja sis kui tavalisele võimule ja enamasti ak tavalistele kõlaritele panna tavaline pedaal sis vist ei tule mingit soundi sealt või ma ei tea... ja sis... vist efektprotsessoriga sai..
Oh, issand jumal küll mis teksti ma siin aastad tagasi küll ajanud olen. 

oleneb mis pedaal sul seal vahel oli. mingi delayga jah kärinat ei saa. Mis efekt see "tavaline" pedaal on?AXYB wrote:MA ei tea ma ei lugenud kõii vastuseid läbi vb ma ajan sassi...

- liivainimene
Vist ja vist...AXYB wrote:MA ei tea ma ei lugenud kõii vastuseid läbi vb ma ajan sassi...
Tegelikult on nii, et heli kipub olema nõrk kui ühendada kitarr otse tavalisse võimendisse. Siis tulevadki appi näiteks kärinapedaalid, mis ühtlasi ka tõstavad signaali tugevust. Selle jaoks on enamustel pedaalidel "level", "volume", "master" vms nimega nupp.