Effektiprotsessorid

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
seldon

Effektiprotsessorid

Post by seldon »

Küsimus selline, et kuidas kõiki neid effekte vahetada? Näiteks kontserti ajal, kui on mingi neli pedaali ainult, aga effekte on üle 10'ne näiteks..
Please excuse Jimmy for being. It wasn't his fault.
Cheehad

Post by Cheehad »

Mnjah
http://kitarr.astar.ee/forums/viewtopic.php?t=1059
Mis protsessor sul on muidu ?
seldon

Post by seldon »

Ei ole, aga kavatsen osta ja uurisin asja natuke. Kas analoogpedaalid on need, nagu inglise keeles öeldakse compact pedals? Ma kitarritehnika kohapeal suht võhik veel.
meisterjaan

Post by meisterjaan »

seldon wrote:Ei ole, aga kavatsen osta ja uurisin asja natuke. Kas analoogpedaalid on need, nagu inglise keeles öeldakse compact pedals? Ma kitarritehnika kohapeal suht võhik veel.
Analoogpedaalid on need mida sul on mitu tükki. Enamasti on niimoodi, et üks analoogpedaal teeb ainult ühte efekti, aga on ka mõni teistsugune.
Multiefektikad (digi) on sellised mitme jalalülitiga ja paljude efektidega, sa saad programmeerida, et millise efekti peale üks või teine nupp sind suunab ja tahtmise korral ka kõik efektid ühe loo ajal läbi klõpsida, aga vaevalt et sul neid kõiki vaja läheb. Ma nimetaks pigem multiefektikaid kompaktseteks.
seldon

Post by seldon »

..aga kummad siis paremad on, kas mitu analoogi või üks multieffekt?
meisterjaan

Post by meisterjaan »

seldon wrote:..aga kummad siis paremad on, kas mitu analoogi või üks multieffekt?
Muidugi on analoogid kõvasti paremad, aga ka maksavad kõvasti rohkem. Üks analoog maksab umbes 500-1000 krooni. Ütleme, et sa tahad omale Distortioni, Kaja ja näiteks Flangerit. Sel juhul läheks sul umbes 2500 krooni ja sa saaksid kolm efekti. Aga multiefekti puhul saad sa 2500 krooni eest juba 100 efekti - muidugi kvaliteet on siis kõvasti halvem kui analoogpedaalide puhul oleks.
seldon

Post by seldon »

Aga enamasti bändide kitarristid kasutavad vist ikka multieffekti..või ma ei tea ka..
haandi
Moderaator

Post by haandi »

ma arvan, et see on suhteline. hea multiefektika saab enamasti alates 4 tuhandest, aga kui sul on väljakujunenud paar efekti mida kasutad, siis tuleb odavam osta need paar analoog efekti.
mulle multiefektid ei meeldi sellepärast, et neid on raske seadistada. ise kasutan multiefekte ja analoog efekti paraleelselt praegu
Ära möödu mu'st lähedalt
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ma ise pole kunagi multiefektikaid kasutanud, aga ühe bändi teisel kitarristil on, ja pidevalt on jama õige efekti ülesotsimisega. Lisaks ei saa efekte täpsemalt seadistada. Üksikefektipedaalide puhul on sul iga efekti üle väga peen kontroll.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
seldon

Post by seldon »

Ega vist palju neid effekte vaja polegi..võib olla mingi distortion, overdrive, sustainer, volume, wah..ja ega vist rohkem polegi eriti vaja.
Morgoth

Post by Morgoth »

seldon wrote:Aga enamasti bändide kitarristid kasutavad vist ikka multieffekti..või ma ei tea ka..
Multiefekte ei kasuta enamused, pigem väga vähesed, põhjuseks on see, et analoog efektid on PALJU paremad.
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Faded wrote:Ma ise pole kunagi multiefektikaid kasutanud, aga ühe bändi teisel kitarristil on, ja pidevalt on jama õige efekti ülesotsimisega. Lisaks ei saa efekte täpsemalt seadistada. Üksikefektipedaalide puhul on sul iga efekti üle väga peen kontroll.
Et siin midagi pour multi kah öelda, ütleks et tegelt parematel efektiblokkidel ikkagi on võimalik efekte täpsemalt seadistada ja osavamatel tüüpidel efektide ülesleidmisega kah probleeme ei ole.

P.S.
Endal pole ühtki pedaali. Kasutan võimu draivi, footswitchiga.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Eks ta harjumise asi ilmselt ole.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Cheehad

Post by Cheehad »

Faded wrote:Ma ise pole kunagi multiefektikaid kasutanud, aga ühe bändi teisel kitarristil on, ja pidevalt on jama õige efekti ülesotsimisega. Lisaks ei saa efekte täpsemalt seadistada. Üksikefektipedaalide puhul on sul iga efekti üle väga peen kontroll.
Nende multiefektikate selgeks tegemine võtab ka aega! Vb tal polnd kõik selge veel ?
KidraJobu

Post by KidraJobu »

Morgoth wrote:
põhjuseks on see, et analoog efektid on PALJU paremad.
asoo, akki ytled mone kriteeriumi ka siia, guitar.ee foorumis oli ka pikk arutelu aga yhtegi analoogi pooldaja tarka sona sealt valja ei tulnud, nii et paluks oma vaidet ka toestada. ainuke pluss mis kindlasti analoogi juures on, et neid on aastaid tehtud ja teatud plokkidel on saavutatud maksimaalne sound ja tookindlus. kuid digiaerng on olnud tormiline(just seda tanu jahutuste probleemide lahenditele) nii et mone aasta parast enam vaevalt tekib kysimust kumba plokki eelistada.
Locked