Piezo birdge elektrikale.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
margusse

Piezo birdge elektrikale.

Post by margusse »

Tekkis mõtte panna oma valmivale DIY PRS ile piezo bridge, et saada ka akustilist soundi. Olen näinud piezoga pille, millel on 2 outputi (humbuckeritest ja piezost) ning tohutult palju nuppe. Kas selline lahendus on toimuv, kui on lihtsalt üks output ning 1 lisa voluume pote piezole. Ja mida veel oleks veel kasulik teada?

Selline sound oleks hea : http://www.youtube.com/watch?v=9EHoI_ur ... re=related

Margus
voice

Re: Piezo birdge elektrikale.

Post by voice »

2 outputi sellepärast, et signaalid saadetakse eri kohta: helipeadest kidravõimu ja piesost tavaliselt otse PAsse. Pieso saatmine kidravõimu on järgi proovitud - töötab küll, aga vahe helipeadest tuleva saundiga pole eriti suur ja saund pole eriti akustilik.
margusse

Post by margusse »

Aga suht nõme on ju kui 2 juhet ripuvad ja eriti see, kui lähevad eri suunas, piirab liikumist jne. Aga kas see väike eelvõim nigu akustilistel tuleb ka panna või annab passiivina piisavalt palju signaali. Ei ole elektroonika alal just kõige teravam pliiats.... :D
voice

Post by voice »

Ikka on eelvõimu vaja. Kui kasutad elektrikaga mängides plokke, siis soovitaks kindlasti välist eelvõimu: paned selle plokirea kõrvale, kitarrist jooksevad 2 ühepikkust juhet enam-vähem ühte kohta ja PAsse läheks juhe alles sealt.
Edit: tegelikult oleks sel juhul võimalik isegi ühe juhtmega hakkama saada, aga see tähendab veel üht plokki - A/B splitter ja akustsaund nõuab sel juhul 2 lülitust: kitarri ja jagaja pealt.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Võimalik on ka stereokaablit kasutada. Üht soont pidi jookseb magnethelipeade sound, teist soont pidi piezo oma. Pedaalide juures on väike splitter, mis signaalid õigetesse kohtadesse saadab, ja ümber lülitama peab ainult kitarril.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
raunoland

Post by raunoland »

Ma olen alati tahtnud teada, et mis juhtub kui piezodel overdrive tööle panna?:D
Image

Post by Death Super Mario »

raunoland wrote:Ma olen alati tahtnud teada, et mis juhtub kui piezodel overdrive tööle panna?:D
Nõrgalt saab overdrive'ida kuna tugavama puhul hakkab vilistama või undama.
Ekitarr les paul. Võimendi roland micro cube.
Locked