Kitarri värvimine.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
AXYB

Kitarri värvimine.

Post by AXYB »

Eletrikitarril on siis nii, et võib nn kerele kasvõi 10 sendise värvi kihi peale panna?, et heli see naq ei muuda ju..
ja sellega tuli täna selline mõte,e t vana elektriaks juba suht ära kasutatud ja nati ka viga saanud aga mõtlesin, et kas keegi on teinud vms, et on ntx liivapaberiga üle käinud ja siis tõmbaks mingi muu värvi peale...kasvõi mingi pihustiga vms...
Aga no...oleks ikka kahju ka, kui täitsa pilli ära rikub niet ehk on keegi sellist asja teinud? :)
Andre
Moderaator

Post by Andre »

Võta värv maha alguses, Lükka mingi krunt kidrapeale et pind oleks tasane ja siis värvi kidra selliseks nagu tahad.. vb ei välendanud ma siin ennast hästi .. aga kui väga tahad teada lisa mind msni ..
AXYB

Post by AXYB »

Andre wrote:Võta värv maha alguses, Lükka mingi krunt kidrapeale et pind oleks tasane ja siis värvi kidra selliseks nagu tahad.. vb ei välendanud ma siin ennast hästi .. aga kui väga tahad teada lisa mind msni ..
no värvida ma oskan, aga rohkem huvitab see asi, et ega see pilli heli kuidagi riku..
Andre
Moderaator

Post by Andre »

AXYB wrote:
Andre wrote:Võta värv maha alguses, Lükka mingi krunt kidrapeale et pind oleks tasane ja siis värvi kidra selliseks nagu tahad.. vb ei välendanud ma siin ennast hästi .. aga kui väga tahad teada lisa mind msni ..
no värvida ma oskan, aga rohkem huvitab see asi, et ega see pilli heli kuidagi riku..
Ei riku see pilli heli... Pilli heli sõltub rohkem ikka sellest elektroonikast ehk helipead ja need mitte kitarrivärvi paksusest ... see ei loe jah seal peal . Värvi aga ära ja näita meile ka :lol:
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Tegelt rikub küll heli, eriti kannatab sustain. Lihtsalt odavamate elektrikidrade puhul ei tee eriti vahet, kuna nende kere ehitamisele pole anyway eriti palju tähelepanu pööratud. Mingi 3K pilli võid vabalt üle värvida, ma arvan. Aga kallite originaalpillide kallale küll kunagi ise värviga ei minda.
AXYB

Post by AXYB »

niih...midagi paintis sis:D
asi on nii, et tahaks värvida aga tahaks midagi huvitavat, mida teistel ei ole..ja
kui keegi viitsib võiks ise ka oma "unelmate" pilli joonistada:P

Image
holger15

Post by holger15 »

AXYB wrote:niih...midagi paintis sis:D
asi on nii, et tahaks värvida aga tahaks midagi huvitavat, mida teistel ei ole..ja
kui keegi viitsib võiks ise ka oma "unelmate" pilli joonistada:P

Image
Ära mustaks värvi, kui tahad midagi huvitavat!
Minule meeldib sini-must-valge idee
seesamune
mty
Moderaator

Post by mty »

ma olen mõelnud et vanasti olid auto töökojad kus tehti spreidega autodele igast ilusaid pilte, et kas kidradele ka teevad.
"You wear it very well." ; "What?" ; "You wear it very well, now play like a fucking musician"
haandi
Moderaator

Post by haandi »

kui juba värvida siis ikka mingi kujund või asi sinna, niisama kollaseks, siniseks või mustaks ei ole ju mõtet värvida, oleks võind siis kohe sedavärvi pilli osta
Ära möödu mu'st lähedalt
TnX

Post by TnX »

Tegelikult on kidra värvimine üks ütlemata keeruline protseduur. Kõigepealt vana värv maha. Krunt peale, see kuivab mitu päeva. Siis läheb esimene kiht värvi, mitu päeva kuivamist, siis järgmine kiht jne. Lõpuks erinevad lakid, mis võivad kuivada nädalaid (nitrolakid, mida kasutatakse väga kallitel pillidel kuivavat lausa aastaid). Mõned eesti pillimesistrid ei värvi juba lihtsalt selle proteduuri keerulisuse tõttu...niiet, edu värvimisel. Keera pill kenasti ikka perse, värvi tolmuses garaažis jne. Eriti kõva saundi annab!

et mõni idikas ka aru saaks, mõned asjad on iroonia!
AXYB

Post by AXYB »

Ei mustaks ma ei tahagi värvida..must hetkel on:P
aga...
tegelikult seline sini-must valge oleks suht lahe isegi..või siis mingi triibuline aga triibulist on vist küllaltki raske teha.
Aga no... vaevalt ma mingeid lakke hakkaksin sinna peale määrima..., sets naq pill on küllaltki vana ja jama seega ei huvita, kui libe või vastupidav see on vms...
TnX

Post by TnX »

Milleks siis üldse värvida, kui sa ei taha pilli paremaks teha vaid sitemaks? Aga noh, eks sa ise tead, müügivõimalusi ainult kahandad...
Andre
Moderaator

Post by Andre »

AXYB wrote:Ei mustaks ma ei tahagi värvida..must hetkel on:P
aga...
tegelikult seline sini-must valge oleks suht lahe isegi..või siis mingi triibuline aga triibulist on vist küllaltki raske teha.
Aga no... vaevalt ma mingeid lakke hakkaksin sinna peale määrima..., sets naq pill on küllaltki vana ja jama seega ei huvita, kui libe või vastupidav see on vms...
Aga mis muidu see hetkel on ? 8)
AXYB

Post by AXYB »

pill on see anttila williams, mis lollist pärast sai ostetud kunagi ja selle eest normaalset raha vaevalt saaks..
ja kuna see on suht s*tt pill sis võiks vähemalt lahe välja näha:D
hetkel on värv must täiesti..
wahur

Post by wahur »

meisterjaanil on värvimise koha pealt õigus, et mõjub sustainile.
Aga see williams... nii või teisiti vineerist tehtud, ma usun, et keegi ei vaata su peale viltu kui seda teed :)

Aga selles suhtes, et kui teed, siis tee korralikult. Ilma lakita/poleerimata ei ole mõtet asja rikkuda ning värv ja värvimistöö olgu samuti korralik. Muidu rikud pilli totaalselt ära.

Omad kogemused vene akustilisega. Mökerdasin mingi värvi peale ja siis tahtsin lakkida, aga lakk ja värv läksid tülli ja värv sulas alt ära. Enne värvide/lakkide ostmist tee kindlaks, et need üksteise peale sobivad ja värvimise/lakkimise ajal on tolm su suurim vaenlane!
Locked