Võimendi ragiseb

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
rasmus1414

Võimendi ragiseb

Post by rasmus1414 »

Isegi kui lihtsalt kätt kitarri keelte peal hoida on kuulda võimendist raginat. Mida rohkem Gaini või heli tugevust juurde keerat seda tugevamaks läheb. See tuli alles hiljuti enne oli töötades ilma mängimata vaikne. Ma ei tea kas viga on kitarris(Ibanez GRG 270B) või võimus(Vox AD30VT). Proovisin juba kahe erineva juhtmega ikka sama lugu. Olen märganud, et kui kitarri minevat juhtmaotsa liigutada, siis muutub ragin mõnikord järsult kõvemaks. Nii et kas keegi oskab öelda, mis viga võiks olla?
Faded
Moderaator

Re: Võimendi ragiseb

Post by Faded »

Proovi mõne teise kitarriga. Kui ei ragise, on viga kitarris.
rasmus1414 wrote:Olen märganud, et kui kitarri minevat juhtmaotsa liigutada, siis muutub ragin mõnikord järsult kõvemaks.
Kas see juhtub erinevate kaablitega? Kui jah, võib viga olla kitarri väljundpesas.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
aptsihh

Post by aptsihh »

üks võimalus on ka trükiplaat või transid läbi.
served

Post by served »

Trükiplaat pole riknev või iganev asi, seega trükiplaadis viga kohe kindlasti pole.
Tõenäoliselt on viga juhtmes. Kui juhe korras puhasta võimu sisendpistiku klemmid ära.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
aptsihh

Post by aptsihh »

sul on tõenäoliselt õigus, aga mul on üks veidi vanem transistor peavey ja on olnud ka vanemaid mikserpulte, mis kohati ragisevad ja kohati mitte. ma ei ole ise mingi elektroonik or sth, aga see-eest on perekonnas üks õppinud mees, kelle ütluste järgi kardavad need aparatuurid sisselülimisest tekkinud šokki vms - viga peituvat trükiplaadis (saab üleliigse laengu äkki?), aga selle vea põhjustab siis tõenäoliselt millegi muu iganemine.

veider on seletada midagi, mille hingeelu ma täpselt ei tunne, aga loodan et asjamehed said aru.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Trükkplaat on lihtsalt õhuke kiht vaske epoksiidplaadil, see ise ei karda eriti mingit šokki. Viga võivad aga saada seal peal olevad komponendid, eriti pooljuhid (dioodid, transid). Teine probleemsem komponent on elektrolüütkondekad, mis lihtsalt ajapikku aeguvad.

Aga ärme liiga teemast kõrvale kaldu. Kõigepealt võiks kindlaks teha, milline osa signaaliahelast (kitarr, kaabel, võim) raginat põhjustab, ning siis hakata konkreetset viga otsima.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
rasmus1414

Post by rasmus1414 »

Sain probleemile lahenduse. Maandusjuhe oli lahti tulnud ja vajas jootmist, muud midagi.
tykonu

Post by tykonu »

Kitarri või võimendi?
rasmus1414

Post by rasmus1414 »

tykonu wrote:Kitarri või võimendi?
Kitarril.
Locked