Millist eelistad?

Erinevate firmade pillid
Locked

Mida eelistad?

Stratocaster
28
14%
Telecaster
12
6%
Les Paul
93
45%
NoCaster
2
1%
Midagi Muud...
45
22%
SG
25
12%

Total votes: 205

liivainimene

Post by liivainimene »

Ma eeldasin, et selline tähekombinatsioon tonis_sootsi postis on pärit sellest kerekujude loendist, mille sa ise 3. leheküljele postitasid, seal oli LPS kirjas 2-sarvelise LP silueti juures.

Muidu tähendab ta arvatavasti jah Specialit.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Sander.S

Post by Sander.S »

äkki keegi seletaks mis mõte nendel archtop ja semi-hollowbody kitarridel yldse on ja kuidas see kõla muudab
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Faded
Moderaator

Post by Faded »

liivainimene wrote:Ma eeldasin, et selline tähekombinatsioon tonis_sootsi postis on pärit sellest kerekujude loendist, mille sa ise 3. leheküljele postitasid, seal oli LPS kirjas 2-sarvelise LP silueti juures.
Ma sain vahepeal targemaks :P

Sander: archtop on kumera kõlakaanega täisakustiline pill. Kasutatakse põhiliselt jazzmuusikas. Helipea, kui see on, on kaela otsas, pickguardi küljes. Veidi harvem on neil pillidel tavalised humbuckerid. Roop on neil pillidel mittefikseeruv ja püsib kere vastas tänu keelte survele (nagu ka näiteks viiulil). Keeltehoidik on tavaliselt trapets-tüüpi (trapeze tailpiece), mis koos ehituse ja helipeaga annab väga maheda heli.

Semi-hollow on poolakustiline pill, millel kõlakasti keskel on täispuidust plokk. Enamasti liimitakse küljed selle külge, ning põhi ja kaas peale, aga nt. Samick teeb poolakuste, millel raam on ühest tükist välja lõigatud (monoframe construction).
Tänu sellele saab neile pillidele paigaldada nt. tune-o-matic silla (mis nõuab sügavaid auke kere sees) ja tremolosüsteemi. Heli on selle tõttu sobivam näiteks roki või bluesi mängimiseks.

Mõlemat tüüpi pillid on tänu kõlakastile tundlikud feedbacki suhtes.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Faded wrote: Semi-hollow...
Tänu sellele saab neile pillidele paigaldada tremolosüsteemi.
Saab ju ka archtopidele - vastavad Bigsby'd täitsa olemas.

Washburn archtop > VoxAC30
EmM9

Post by EmM9 »

tonis_soots wrote:Arvamusi on nagu kolm: LP vennad, siis Strati mehed ja Muud(sg, tele, explorer jne.)
Mulle endale meeldib vist ikkagi LP
Keegi rääkis ,et LP on jama sellepärast ,et kõigil on sellised ja siis ytles ,et ise pooldab strat-i.
Minu arust on strat-e ikka kah parajalt.(jõle nõmedad on minu arust).

Ja siuke asi kah ,et kas see kitarr on LPS http://fotoalbum.ee/photos/tonisoots/9526530
See on siis semi-hollow..
- EmM9 -
Tanel84

Post by Tanel84 »

Mulle meeldivad enim Les Paulid ja igast flying v-d , aga kuju mis mulle üldse ei meedli on telecaster , sellist ei soetaks ma mitte mignil juhul.
Sander.S

Post by Sander.S »

minu unistuseks on saand Kirk Hammett'i ESP LTD'd
ehk siis stratide allal peaks hääletama aga hääl on juba SG'le antud
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Terminaator

Post by Terminaator »

Kuju poolest Strat, kuna see on mugavam, kui LP eriti kõrgetelt ktihvidelt mängides. Eks muidugi saab ka poe LP enda järgi ära kohendada. Aga heli poolest eelistan jällegi LP'd. Nii, et ma ei tea mida teha. Stratile, Gibsoni :D helipead vist panema.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Vaata parem mõnda PRS Doublecut stiilis pilli. Mahagonkere ja liimitud kael viivad sind LP soundile lähemale, kui strati lepast kere ja kruvitud kael. PAF humbuckerid muidugi aitaksid ka.

Aga kuidas sa LP-d mõtled "ära kohendada", et kõrgematelt krihvidelt oleks mugavam mängida?
Terminaator

Post by Terminaator »

Faded wrote:Vaata parem mõnda PRS Doublecut stiilis pilli. Mahagonkere ja liimitud kael viivad sind LP soundile lähemale, kui strati lepast kere ja kruvitud kael. PAF humbuckerid muidugi aitaksid ka.

Aga kuidas sa LP-d mõtled "ära kohendada", et kõrgematelt krihvidelt oleks mugavam mängida?

No kuidagi ikka annab seda ühenduskohta kerega ümber teha.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Et raspeldad puitu maha ja teed sujuvamaks ülemineku?

Minu arust on liimitud kaeltega pillidel see üleminek niigi juba käepärasem, kui kruvitud kaelaga pillidel, nagu strat ja tele. Pigem on asi selles, et LP on ühe väljalõikega, samas kui strat on kahega. See aitab kõrgemate krihvide mängimisel küll tublisti.
kikaskilla

Post by kikaskilla »

kusjuures neid hammeti customeid ekisikomblikult nimetatakse stratideks kuid seda nad pole. õige nimi oleks vist soloist. Stratil on kumerad ääred, pickguard ja 3 single coili ning 5 way switch kuid soloistil on teravad ääred, pickguard puudub, 2 humbuckerit ja 3 way switch
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Lülitite ja helipeade arv ei ole määrav. Ka strate on näiteks SSH, HSH ja HH konfiguratsioonides. Sama käib pickguardi kohta.

Soloist on Jacksoni mudel, mis oli ühtlasi üks esimesi superstrat-tüüpi kitarre. Superstrat ongi keretüüp, mille alla nood LTD Hammeti signatuurmudelid (vähemalt KH-2) kuuluvad.
Locked