Floyd Rose

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
elektri

Post by elektri »

ok, pane keeled niimodi häälde:
vaheta keeli välja ükshaaval ja pane enam-vähem õieti häälde. kui kõik uued peal on, siis hakkab see pikk nuss:
häälesta koguaeg keeled uuesti ja uuesti ära samal ajal kontrollides, et fr oleks ikka kerega paralleelselt, e. siis pead sa koguaeg vedrusid kas rohkem või vähem pingesse keerama. lõpuks, kui hääles on, keera locknutid kaela juurest kinni ja pane nende väikeste junnidega korralikult häälde ja voila! (igatahes point on selles, et vedrude ja keelte pinge oleks võrdne).

tegelt selle patareiga saaks isegi teoreetiliselt kiiremini :P
Kert

Post by Kert »

ei saa midad selle patareiga kiiremini.. kui paned sama paksud keeled peale, siis ju eriti lihtne.. kuna isegi vedrusi ei pea timmima.. keerad aga keele häälde ja vötad järgmise keele maha ja vahetad uue vastu.
Minu meelest suht kilplase värk see patarei systeem.

Aga see köigest minu arvamus...
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Terminaator

Post by Terminaator »

Ma tahaks ühte FR asjatundjat, kes mu pilli korda teeks. On Tallinnas selliseid, kes viitsiks natiu jännata? 8)
elektri

Post by elektri »

arvatavasti enamustes pillipoodides.
fr nüüd nii imeasi ka pole.
Ärge tulistage pianisti, ta teeb kõik, mis suudab.
J.

Post by J. »

nati uurimist ja katsetamist ja saab ise ka seadistamise selgeks.
šhuubiduubi
kolp

Post by kolp »

Terminaator wrote:Ma tahaks ühte FR asjatundjat, kes mu pilli korda teeks. On Tallinnas selliseid, kes viitsiks natiu jännata? 8)
No kui sul raha piisavalt ja tahtmist pill mõneks päevaks käest anda, siis võin ära teha. kogemusi fr, kahlerite ja edgedega küll. kas sul on double lock v single lock fr?

A btw ma ise paides, kuid liigun tln vahet ka piisavalt
Sander.S

Post by Sander.S »

kuulge mul on selline asi et ma tõmbasin selle kangi ästi alla niiet keeled läksid lõdavaks ja siis äkki tuli pool silda selle vasakpoolse sillakruvi alt ära ja kuigi ma sain selle korda siis kas ma ei tohigi kangi liiga alla tõmmata või on viga kidras
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Kert

Post by Kert »

sul on seal midagi valesti.. ma vöin endal yksköik kui alla vajutada kangi. kasvöi nii et kang läheb vastu kitarri keret juba ja keeled ripuvad nagu nöörid helipeade peal...
aga seda mis sul valesti vöib olla ma öelda ei oska ilma seda silda nägemata, kuna mul ei ole kunagi nii olnud.

E: Keelte ja vedrude pinge peaks ju silda paigas hoidma seal..
Image Image
Sander.S

Post by Sander.S »

aga võibolla on mul vedrud liiga pingul sest ma keersain neid kruve sissepoole et ta oleks yhtlasem ja see kidra on täiesti uus, sellpärast need vedrud ongi liiga tugevad ja peaks venitama veits enne kui täitsa alla hakkan tõmbama ja pealegi kui mul on Ibanez RG370DX ja sul on KH2, siis on hinnavahe ikka päris "väike"
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Kert

Post by Kert »

nu see ei loe midagi et sul on ibanez ja mul mingi KH202.. Floyd Rose peaks ikka töötama, kui ta sinna kidra peale on pandud :D vöi vähemalt kyljest ta ei tohiks ära tulla niimoodi

ja sellest see kohe kindlasti ei ole et vedrud liiga pingul on, sest nagu ma ytlesin: keelte ja vedrude pinge ju hoiabki seda silla blokki paigal seal..
Image Image
Terminaator

Post by Terminaator »

Ma rääkisin Kallustega... Ning ta ütles, et Koreas toodetud FR pillid eiole väärt midagi erilist.
Kert

Post by Kert »

ja kuidas see väärtus asjasse puutub? FR ei tohiks ära ikkagi laguneda nii... Isegi mitte köige odavam litsentsi FR

See kuidas hääles pysib on ise asi, aga vähemalt ei tohiks ta niisama kyljest ära tulla sealt.
midagi on järelikult valesti..
Image Image
Terminaator

Post by Terminaator »

Ei no küljest küll jah. Aga hääles ta igatahes ei püsi.
Kert

Post by Kert »

ma ei ytleks nii kindlalt seda, et "hääles ta igatahes ei pysi"
See oleneb selles milline sild täpsemalt on ja et milline sulle satub. odavate puhul kvaliteet vaheldub suht palju ju.
Vöid saada sellise mis ilusti hääles pysib ja vöid ka sellise saada mis kohe häälest ära on peale esimest kangi venitust.
Minul on ka litsentsi FR ja ilusti on hääles pysind yksköik palju kangitan seda... viimati vist häälestasin kuu aega tagasi, kui uued keeled panin. :roll:

Kui kohe poest ostes sild jamab siis peab poodi tagasi marssima pilliga lihtsalt.
Ja kasutatult on pöhiline viga neil see, et litsentsi Floyd Rose sillad on natuke pehmemast metalli sulamist tehtud ja kuluvad kiiremini kui originaalid. Ja kui need teravad servad, mille peal sild kiigub, ymaraks kuluvad siis ei pruugi sild alati peale venitust 0 asendisse tagasi minna täpselt, vaid peab ise käega kaasa aitama natuke.
Image Image
Sander.S

Post by Sander.S »

aga kuidas ma selle kiiresti häälde saan mul pysib see kidra väga ästi hääles aga ma häälestan seda alati miingi pool tundi ja see viskab yle juba ja see youtube lusikamees on mingi imelik...

Counterwise on sigahale
Locked