Fender Blues Junior ja ligilähedased võimendid

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
voice

Post by voice »

telepoiss wrote:aga kui laias laastus võtta, siis millise võiks nt nendest kolmest suht teada-tuntud võimust valida "garaasimusitseerimiseks", võttes arvesse ülalkirjeldatud ootusi?:
Fender Blues Junior
Peavey Valve King 112
Laney LC15R
Tegelikult soovitaks otsida hoopis kasutatud Peavey Classic'uid. Classic 20 on kahjuks tootmisest maas, aga mõnikord neid ikka liigub, samas võib Saksa e-bay'st Classic 30-neid päris hea hinnaga leida.
telepoiss

Post by telepoiss »

Kas Eestis mõnel siinsel foorumlasel või vähemalt teadaolevalt kellelgi tuttaval selle Peavey Valve King 112-ga ei ole omamise/kasutamise/proovimise kogemusi?

TP
telepoiss

Post by telepoiss »

Vahepeal ostsin endale korteris tinistamiseks Rolandi MC, mis minu arvates üks üsna armas ja funktsionaalne lelu on.
Lampkastiideed ei ole ma samuti maha matnud. Fenderi Blues Juniori asemel on tekkinud huvi Laney LC15R vastu (peaaegu sama asi vähema raha eest).

Korraks torkas pähe selline "leidur Leo uitmõte", et huvitav kas idee poolest oleks võimalik pilli järel olev mikrokuubik ilma suurema suitsupahvakuta ühendada headphone/line out kaudu teinekord naljaviluks mõne ehtsa kitarrivõimu, nt selle sama LaneyLC15R-ga? :roll:

tp
void

Post by void »

mikrokuubiku line outist tuleb juba eelvõimendi poolt mitukümmend korda võimendatud signaal nii et laney sisendisse seda saata ei tohi. sellel laney'l vist ei olnud effect loopi eelvõimu järel nii et sinna ei saa ka kuubiku signaali saata (va juhul kui sul pole midagi selle vastu et natuke jootmist ise teha).

aga igal juhul need odavamad lambikad nagu blues junior, lc15, peavey classic ja valveking jt tulevad üsna köögade kõlaritega nii et need tasub ära vahetada.

ma paar nädalat tagasi küsisin thomanni meestelt et nad laiendaksid enda 10" eminence'i kõllide valikut ja üllataval kombel on nad seda ka juba kuulda võtnud! :) soovitan neid tsekkida.
Ibanez SA120(Seymour Duncan Alnico Pro II Bridge, Ibanez AH5 Neck)
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)

There aint no rock and roll without glowin' glass!
telepoiss

Post by telepoiss »

selge, panen kõrva taha
voice

Post by voice »

LC15R-il on effect loop täiesti olemas.
Enno

Post by Enno »

Ks headphone/line outile ei peaks üsna lihtsalt saama mignid lisa volume nuppu aretada, minu arust peaks see väljund üsna hästi seda välja kannatama?

Või olen ma valesti aru saanud...
EmM9

Post by EmM9 »

Müüakse veel sellist:
LANEY VC15-110,
mis on põhimõtteliselt LC-ga samaväärne...
- EmM9 -
telepoiss

Post by telepoiss »

kas keegi oskab kommenteerida, kas LC15R ja VC15 saundis ka mingeid erisusi peaksid idee poolest omama ja kui, siis millises suunas?

tp
EmM9

Post by EmM9 »

Ma ise olen korraks saanud kõrvutada 30W variante. Ja selle lühiajalise katse tulemusel võiks öelda, et
LC on pigem modern amp (nt ENGL stiilis) ja VC pigem 60-70ndate british amp (nt VOX-i laadne).
Nii pole küll päris õige liigitada, aga see on parim, mis hetkel pähe tuli..
Clean-id on küll veidi erinevad, aga (minu jaoks) võrdselt head - nii, üle keskmise..
LC-l on gaini rohkem, kuid ka VC-ga saab eduliselt Purple'it või Zeppi kaverdada..
Lampide erinevus: LC-l pre-s ECC83, VC-l 12AX7; lõpus on mõlemal EL84.

Eeldusel, et peaksin valima vaid LC ja VC vahel, siis:
VC - kui ma mängiksin bluusi, jazzi või kidrapoppi
LC - kui ma mängiksin kantrit või rokki

Notice: minu arvamus pole adekvaatne ning baseerub isiklikel eelistustel ja lühiajalisel võimude kõrvutamisel.
Aga loodan, et abiks ikka.. :)
- EmM9 -
void

Post by void »

EmM9 wrote:Ma ise olen korraks saanud kõrvutada 30W variante. Ja selle lühiajalise katse tulemusel võiks öelda, et
LC on pigem modern amp (nt ENGL stiilis) ja VC pigem 60-70ndate british amp (nt VOX-i laadne).
Nii pole küll päris õige liigitada, aga see on parim, mis hetkel pähe tuli..
Clean-id on küll veidi erinevad, aga (minu jaoks) võrdselt head - nii, üle keskmise..
LC-l on gaini rohkem, kuid ka VC-ga saab eduliselt Purple'it või Zeppi kaverdada..
Lampide erinevus: LC-l pre-s ECC83, VC-l 12AX7; lõpus on mõlemal EL84.

Eeldusel, et peaksin valima vaid LC ja VC vahel, siis:
VC - kui ma mängiksin bluusi, jazzi või kidrapoppi
LC - kui ma mängiksin kantrit või rokki

Notice: minu arvamus pole adekvaatne ning baseerub isiklikel eelistustel ja lühiajalisel võimude kõrvutamisel.
Aga loodan, et abiks ikka.. :)
seda on ka paljud teised rääkinud LCd ja VCd võrreldes(seda et üks on modernsema ja teine vintage kõlaga). kas sa neid crankida ka said proovimise ajal? :)

ah ja ecc83 ongi 12ax7. ecc82 oli 12at7 või 12au7 vist?
Ibanez SA120(Seymour Duncan Alnico Pro II Bridge, Ibanez AH5 Neck)
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)

There aint no rock and roll without glowin' glass!
EmM9

Post by EmM9 »

void wrote:ah ja ecc83 ongi 12ax7. ecc82 oli 12at7 või 12au7 vist?
Jah. Väike näpukas - tollel LC-l olid ecc803-ed, mis iseenesest on ka peaaegu ekvivalent 12ax7-le. Slightly more powerfull maybe. (ja eks see sõltub ju ka valmistajafirmast).

Crankida ei saanud...
Last edited by EmM9 on 27 Nov 2007, 15:47, edited 1 time in total.
- EmM9 -
telepoiss

Post by telepoiss »

aga miks VC15 kallim on kui LC15R ? VC on rohkem nagu "Stiilivärk" ?

Helitugevuse/valjususe (õhurõhu) tekitamisel neil vist erinevused puuduvad?

(ja kas juhul kui peaks VC-l tekkima vajadus gaini kasvatada, oleks seda reaalselt võimalik teha, pannes mingisse kohta LC lambi?)
EmM9

Post by EmM9 »

telepoiss wrote:aga miks VC15 kallim on kui LC15R ? VC on rohkem nagu "Stiilivärk" ?

Helitugevuse/valjususe (õhurõhu) tekitamisel neil vist erinevused puuduvad?

(ja kas juhul kui peaks VC-l tekkima vajadus gaini kasvatada, oleks seda reaalselt võimalik teha, pannes mingisse kohta LC lambi?)
VC15 on 2 kanalit ja Jenseni valjukas, LC15R 1 kanal ja Celestion Custom Designed valjukas -
ma usun, et sellest ka hinnavahe.

Gaini kasvatamiseks:
LC ja VC tulevad tehasest ühesuguste lampidega - seega ei muudaks see midagi
(sorry, kui mu lambijutt ennist eksitas - sellel LC-isendil, mida mina proovisin polnud stock-lambid).
Gaini erinevus nendel Laney'del peaks tulema sellest, et LC on 1 kanal - clean & drive -,
VC-l aga eraldi 2. kanal drive'i jaoks.
Preampi kaudu gaini muutmiseks peaks nt V1 vahetama TT ja V2/V3 TT, JJ või EH lampide vastu.
Lisaks saab ka lõpulampidega mässata...
Ja kõige lihtsam on kasutada lisapedaali.
- EmM9 -
telepoiss

Post by telepoiss »

ostsin ära selle vc15

tp
Locked