Floyd Rose

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
VintageLP

Post by VintageLP »

See kes vähegi inglise keelt oskab siis siin on üks tubli video kuidas on hea Floyd Rose tremolot tuunida

http://youtube.com/watch?v=P1c-7-VMY_w& ... ed&search=
d4v3

Post by d4v3 »

VintageLP wrote:See kes vähegi inglise keelt oskab siis siin on üks tubli video kuidas on hea Floyd Rose tremolot tuunida

http://youtube.com/watch?v=P1c-7-VMY_w& ... ed&search=
Ega's midagi siis, proovib nelja vedruga ka järgi :wink:
Kert

Post by Kert »

ei noo.. täiesti möttetu mees. vaja köik keeled korraga lödvaks keerata ja siis mingit patarid toppida sinna, selle asemel et ykshaaval keeli vahetada :lol: ja seda lusikat poleks ka vaja seal kui ykshaaval vahetaks.Tuleb lihtsalt silm kätte vötta ja vaadata et sild on paralleelselt kerega peale häälestust.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
VintageLP

Post by VintageLP »

Kert wrote:ei noo.. täiesti möttetu mees. vaja köik keeled korraga lödvaks keerata ja siis mingit patarid toppida sinna, selle asemel et ykshaaval keeli vahetada :lol: ja seda lusikat poleks ka vaja seal kui ykshaaval vahetaks.Tuleb lihtsalt silm kätte vötta ja vaadata et sild on paralleelselt kerega peale häälestust.

aa et siis miks teha kergelt kui saab ka raskelt jah?
Kert

Post by Kert »

vastupidi, miks asju keeruliseks ajada mingite patareide ja lusikatega kui ykshaaval keeli vahetades ei oleks neid vaja
Image Image
VintageLP

Post by VintageLP »

aa :D ma ise ei oska kommenteerida kumb viis on parem kuna pole seda kunagi teinud... (pole Floyd Rose-ga kitarri)

korraga pandes tundub lihtsalt kergem... kiiremini saab kah vist :roll:
Kert

Post by Kert »

Kert wrote:ma kunagi postitasin yhe hea video FR-i timmimisest, aga praegu ei leia seda ja ple aega otsida kah. aga kui minu postitused viitsid läbi sobrada, siis ta on kindlasti olemas seal kusagil.
Leidsin: http://kitarr.astar.ee/forums/viewtopic.php?t=2890&

E: krdi hea soundi on endale välja timminud raisk :roll:
Image Image
d4v3

Post by d4v3 »

Jep, seesama video mul olemas.

Muidu ikkagi on probleeme hääles püsimisega, isegi 4. vedruga.Peab vist ikka laskma kellegil targemal üle vaadata, kui aega saab.

Muidu võiks välja pakkuda, mis variante oleks FR'iga kitarril, et niiöelda sild lukustada ja saaks häälestust muuta.Sinna taha saaks muidu näiteks puuklotsi panna, kui väike nurk maha freesida aga kindlasti oleks veel variante...
Kert

Post by Kert »

sa seda varjanti oled proovinud nagu seal videos öpetatakse, et pingutad seda jublakat mis keelte lukkudest yleval pool on. see mis keeli vastu lukkusi surub ja paigal hoiab?
--------------
sealt ei pea mo teada midagi maha freesima selleks et puutykki vahele panna.. ja tasuks panna kaks puutykki, mölemale poole seda plokki kus vedrud käivad. siis ta ei saa kumbagi suunda liikuda.. ja kenasti tuugalt koputad vahele mingi asjaga.

ja vedrude arvul ei ole minu arust tähtsust.. seal vöib neid 10 ka olla, aga silda sa tahapoole ikkagi viltu ei saa jätta vaid peeab ilusti keskasendis olema. lihtsalt kui on rohkem vedrusi siis ei pea neid nii pingule keerama ja nad ei veni nii ruttu välja. muud kasu vist polegi sellest kui rohkem vedrusi paned. 3 piisab, minu arust.

E: sul asukohaks tallinn-saaremaa. kumb siis? muidu ma vöiks ise ka paari ölle eest pilgu peale visata kui saarde satun. seda ainult ei tea veel täpselt millal satun...
Image Image
d4v3

Post by d4v3 »

Kert wrote:sa seda varjanti oled proovinud nagu seal videos öpetatakse, et pingutad seda jublakat mis keelte lukkudest yleval pool on. see mis keeli vastu lukkusi surub ja paigal hoiab?
--------------
sealt ei pea mo teada midagi maha freesima selleks et puutykki vahele panna.. ja tasuks panna kaks puutykki, mölemale poole seda plokki kus vedrud käivad. siis ta ei saa kumbagi suunda liikuda.. ja kenasti tuugalt koputad vahele mingi asjaga.

ja vedrude arvul ei ole minu arust tähtsust.. seal vöib neid 10 ka olla, aga silda sa tahapoole ikkagi viltu ei saa jätta vaid peeab ilusti keskasendis olema. lihtsalt kui on rohkem vedrusi siis ei pea neid nii pingule keerama ja nad ei veni nii ruttu välja. muud kasu vist polegi sellest kui rohkem vedrusi paned. 3 piisab, minu arust.

E: sul asukohaks tallinn-saaremaa. kumb siis? muidu ma vöiks ise ka paari ölle eest pilgu peale visata kui saarde satun. seda ainult ei tea veel täpselt millal satun...
Olen proovinud ja pingutanud neid, pole siiamaani midagi muutnud.Sealt on keeled juba suhteliselt alla surutud.

Seda peaks siis vaatama jah, sest vahest oleks vaja kasutada teisi häälestusi ka.

Kolme vedruga läks minul igastahes väga napiks, paksemate keelte poolelt oli maksimaalselt sisse keeratud kruvi juba, nelja vedruga on lihtsalt vedrud vähem pinges, jääb väike varuruum.

Ma ise elan Tallinnas aga satun tihti ka saarele, kuigi enamasti siiski koolivaheaegadel.
d4v3

Post by d4v3 »

Muidu uurisin natuke enda pilli ja tundub, et sellel ei saa ikka niisama seda puuklotsi sinna taha vahele panna.See äär jääb ikka täpselt ette.Sinna ettepoole roobi alla nagu põhimõtteliselt saab aga seda peaks siis hoolikalt tegema ja vedrudega piisavalt pinge alla panema, et sild paigal püsiks.Iseasi, kui kasulik see nendele pisikestele mehhanismidele on, mis seal küljes on.

EDIT: Ahjaa, veel võiks soovitada keeli, millega Floyd Rose tüüpi pillid paremini toimiks, ise kasutan praegu DRi toodangut ja võimalik ka, et kangiga venitamise probleemid sellest.
Terminaator

Post by Terminaator »

Mul muideks samad probleemid. :(
elektri

Post by elektri »

see patarei-lusika tüüp oli jah veits naljakas. (kitarri kohver, kus häälestaja ja fast-freti kõrval on lusikas).
mulle öeldi poes, et FR- i jaoks on soovitatavad 9'sed keeled, aga samas loogika ütleb, et eriti vahet ei tohiks olla.
ja sinu murele ainuske seletus on vist see, et sitt fr on. või siis pole sa pannud oma keeli õieti häälde...
Terminaator

Post by Terminaator »

Tahaks siis teada, kuidas seda õigesti häälde panna :lol:
Kert

Post by Kert »

keelte paksus ei ome mingit tähtsust. kui paksemad keeled panna, siis tuleb lihtsalt vastavalt vedrusi pingutada natuke vöi 1 vedru juurde panna.
Image Image
Locked