Fender Blues Junior ja ligilähedased võimendid

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Kert

Post by Kert »

aga siis jääb löpu kärin ära...
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
void

Post by void »

EmM9 wrote:Kohe kindlasti ei tasu harmony-centrali revüüsid sulatõena võtta.. See ju peaaegu Teleturg..
OK, sealt küll võib mõnikord ka kasulikku infi saada, ent rohkem ollakse ikka marketingi peal.. Kuigi mingisuguse algse ülevaate saamiseks võiks lugeda, kui asja üldse ei tunne. Aga lõppotsus peaks ikka asja reaalse proovimise käigus sündima...
Aga Laney on hea, eriti arvestades hinna-kvaliteedi suhet. Kaldun arvama, et samas hinnaklassis Eestimaalt paremat kombot saada on raske. Aga siiski mitte võimatu....
minu arust saab sealt väga palju kasulikku informatsiooni, eriti kui pöörata tähelepanu negatiivsematele ülevaadetele, kuna nad on rohkem objektiivsed reeglina.

paljusid tooteid pole võimalik proovida, eesti poed on liiga väiksed et nii suurt laovaru endale tellida. ainus võimalus on usaldada teiste inimeste sõnu ja tellida internetist. Seda arvestades, mis oleks mõni parem koht kui harmony-central ülevaate saamiseks :?:

kui võrrelda kõrvaklappide võimsustaluvust võimu poolt välja antavaga, siis on võimsuse suhe ligi 30-kordne väiksemategi võimude puhul. Nii et päris suur takustusskeem tuleks luua et vähendada klappidele endile langevat võimsust nii palju. aga kui palju kannatakse sellise skeemi puhul toon?
Ibanez SA120(Seymour Duncan Alnico Pro II Bridge, Ibanez AH5 Neck)
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)

There aint no rock and roll without glowin' glass!
telepoiss

Post by telepoiss »

aga kui laias laastus võtta, siis millise võiks nt nendest kolmest suht teada-tuntud võimust valida "garaasimusitseerimiseks", võttes arvesse ülalkirjeldatud ootusi?:

Fender Blues Junior

Peavey Valve King 112

Laney LC15R
voice

Post by voice »

Faded wrote:Ära tee seal kurje nägusid, ma ei mõelnudki kõrvaklappe lõppvõimule järgi panna. Kas kõrvaklapiväljundid üldjuhul mitte pärast eelvõimu ei ole?
Nojah, aga kõlar on ju ka vaja vait saada, muidu pole ju asjal mõtet? Kuidas lahendada lambikas see, et eelvõim töötaks, aga lõppvõim mitte?
EmM9

Post by EmM9 »

void wrote:
EmM9 wrote:Kohe kindlasti ei tasu harmony-centrali revüüsid sulatõena võtta.. See ju peaaegu Teleturg..
OK, sealt küll võib mõnikord ka kasulikku infi saada, ent rohkem ollakse ikka marketingi peal.. Kuigi mingisuguse algse ülevaate saamiseks võiks lugeda, kui asja üldse ei tunne. Aga lõppotsus peaks ikka asja reaalse proovimise käigus sündima...
Aga Laney on hea, eriti arvestades hinna-kvaliteedi suhet. Kaldun arvama, et samas hinnaklassis Eestimaalt paremat kombot saada on raske. Aga siiski mitte võimatu....
minu arust saab sealt väga palju kasulikku informatsiooni, eriti kui pöörata tähelepanu negatiivsematele ülevaadetele, kuna nad on rohkem objektiivsed reeglina.
Tsiteerides iseennast: "OK, sealt küll võib mõnikord ka kasulikku infi saada, /.../ Kuigi mingisuguse algse ülevaate saamiseks võiks lugeda, kui asja üldse ei tunne. Aga lõppotsus peaks ikka asja reaalse proovimise käigus sündima..."
Selles mõttes on sul õigus, et tasuks keskenduda pigem negatiivsele arvustusele. Ja alati on hea pinnast sondeerida. Aga usaldada teiste inimeste sõnu? Sel juhul pead sa inimest ikka läbi-lõhki tundma. Samas loeb ka maitse: ühele hea võib teisele täiesti s**t olla..
Ja nt mitmed inimesed arvavad, et nt batterflai ääbs on krdi võimas värk ja teeb nad nt saledaks, ilusaks (võimidaiganes), aga......... Ulme!

Ma kaldun arvama, et pigem on Eesti poodide omanikud mingi müstilise kasumi peal.. Siin on ka teised tegurid, aga money talks..

Parem kui harmonyC on nt kitarr.astar.ee. Ehk siis positad teema, nt 'Fender Blues Junior...'. Ja kui oled piisavalt vastuseid saanud ning leiad, et selline asi võiks sind huvitada, lähed kellegagi, kes tunneb kedagi, kellel on see asi reaalselt olemas, ja proovid seda asja päris-päriselt. Ja alles siis tellid....
Aga ma usun, et tegelikult kõike seda sa juba tead...... :D
- EmM9 -
voice

Post by voice »

EmM9 wrote: Ma kaldun arvama, et pigem on Eesti poodide omanikud mingi müstilise kasumi peal.. Siin on ka teised tegurid, aga money talks..
Olles päris mitme poe omanike-juhtide-müüjatega päris heades suhetes, võin öelda, et vähemalt Tartus ei üritata klientide arvelt mingit megakasumit teenida. Lihtsalt Eesti on nii pisike ja tähtsusetu, kui võrrelda näiteks Saksamaa turuga. Seoses sellega on poeomanikel tootjatelt suht raske välja kaubelda mingeid soodsmaid hindu, kuna soodukaid tehakse tavaliselt koguste pealt. On muidugi ka erandeid (nt. Hartke bassivõimude odavnemine kolmandiku võrra, kui Thomann ka Eestisse kaupa saatma hakkas).
EmM9

Post by EmM9 »

telepoiss wrote:aga kui laias laastus võtta, siis millise võiks nt nendest kolmest suht teada-tuntud võimust valida "garaasimusitseerimiseks", võttes arvesse ülalkirjeldatud ootusi?:

Fender Blues Junior

Peavey Valve King 112

Laney LC15R
Epiphone Valve Standart :D

Tegelikult võiksid täpsustada veel ootusi nagu: primaarne muusikastiil/vajadus, materiaalne mõjutatavus (ehk kas pigem parem või pigem odavam)jms.
- EmM9 -
Faded
Moderaator

Post by Faded »

voice wrote:Nojah, aga kõlar on ju ka vaja vait saada, muidu pole ju asjal mõtet? Kuidas lahendada lambikas see, et eelvõim töötaks, aga lõppvõim mitte?
Ma küll üsna umbes pakun praegu, aga lasta lõppvõimu sisend maasse, kui kõrvaklapiväljundisse on miski juhe sisse torgatud?
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
liivainimene

Post by liivainimene »

Kui võimul juba eraldi kõrvaklapiväljund on, siis on ju tavaline, et kõlar lülitub automaatselt välja, kui sinna juhe pista. Mille poolest lampvõimud siin teistmoodi on?
Kui välja arvata see, et neil üldiselt ei ole klapiväljundeid, vähemalt neil kolmel, mille telepoiss välja pakkus.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
telepoiss

Post by telepoiss »

a need 3, mida telepoiss välja pakkus (ok, neljandana lisandus ka mingi epiphone valve standard) - kas neile annab "juhet mitte kartva sõbra " olemaslolul selle headpone jacki ise mõistliku ressursiga ehitada lasta?

TP

http://www.youtube.com/watch?v=lxMYChh4 ... ed&search=
EmM9

Post by EmM9 »

liivainimene wrote:Kui võimul juba eraldi kõrvaklapiväljund on, siis on ju tavaline, et kõlar lülitub automaatselt välja, kui sinna juhe pista. Mille poolest lampvõimud siin teistmoodi on?
Kui välja arvata see, et neil üldiselt ei ole klapiväljundeid, vähemalt neil kolmel, mille telepoiss välja pakkus.
Ausalt öeldes ei tea ma ühtegi lampvõimu, millel oleks kõrvaklapi väljund..
- EmM9 -
voice

Post by voice »

Faded wrote:
voice wrote:Nojah, aga kõlar on ju ka vaja vait saada, muidu pole ju asjal mõtet? Kuidas lahendada lambikas see, et eelvõim töötaks, aga lõppvõim mitte?
Ma küll üsna umbes pakun praegu, aga lasta lõppvõimu sisend maasse, kui kõrvaklapiväljundisse on miski juhe sisse torgatud?
Ja mis juhtub selle peale lõputrafoga (ja tavaliselt siis ka kogu võimendi lõpuotsaga)?
Nagu EmM9 just ütles - ka mina pole näinud klapiväljundiga lampvõimendit. Ainus variant on selline, nagu eespool linkisin - dummy load koos klapiväljundiga.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

voice wrote:Ja mis juhtub selle peale lõputrafoga (ja tavaliselt siis ka kogu võimendi lõpuotsaga)?
Teeb pauku ja sinist suitsu? Ma tõesti ei tea, seepärast ma küsingi. Vastusest, et "ma pole ühtegi sellist võimu näinud" pole eriti kasu - küsimus on "miks", mitte "kas".

Ahjaa, üks lampvõim, millel kõrvaklapiväljund täitsa olemas:
http://www.b-52stealthseries.com/ST6012.html
voice

Post by voice »

Nähh, ise loll - ma toda B-52'te ju näinud, ju ei osanud klapiauku otsida. :oops:
Aga pmst saab jah pauku ja sinist suitsu, kui klappide järgilülimine samamoodi lahendada kui transikatel. Mis muidugi ei välista kavalamate (ja kardevasti ka kallimate) variantide võimalust.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Peaks vist tolle B-52 skeemi otsima kuskilt ja vaatama, kuidas seal on asi lahendatud.
Locked