baree värk

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

PS! barreed on vaja kohe algusest harjutada!
Ma olin kunagi nii loll et ei teadnudki I pos akorde,
oskasin ainult barrega duure alguses, isa õpetas, siis hiljem sain aru, et kui barre ära võtan, siis ongi ju I pos akord
Risto

Post by Risto »

kuulge. kas kui bareed hoida kas siis on kasutusel nagu 3 krihvi?. et esimesel krihvil on 1 sõrm. teisel krihvil 2 sõrme ja kolmandal 1 sõrm.[/quote]
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Mitte tingimata. Sa võid võtta suvalise sõrmestuse ja seda barre abil mööda sõrmlauda edasi-tagasi liigutada. Sõltuvalt akordist võib sul olla kasutuses 2 krihvi, või ka 5.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Risto

Post by Risto »

aga mehed..mille järgi ma võtan selle duuri..no ütleme nt. C duuri. mitmenda "täpi" juures ta on? ja mis keele järgi seda võetaxe? 6-da keele vist
mty
Moderaator

Post by mty »

wtf, mine http://chordfind.com/, seal kohe esimene akord on C, ja: nood kõige vasakpoolsemad punased märgid näitavad et keelt tõmbad vabalt (ei suru näpuga alla), X märgiga keelt ei tõmba, üleval pool on peenem keel, vasakul pool on kriffid lähemal kitarri peale.
Costa

Post by Costa »

k6ll wrote:õige tehnika on pigem see asi, mille taha barree jäeb, kui pöial on valesti siis ei tulegi õigesti, vaid on käsi krambis jne.
Selles suht et kui ma võtan mõne pilli teistpidi kätte oskan ma ka barred võtta, võid ise ka proovida, et võta pill teistpidi kätte ja vaata kas sul tuleb barre välja
no see nüüd küll õige jutt pole et kui ühe käega barre selge on võid teise käega samamoodi võtta. vbolla on see sinu individuaalne oskus aga tegelikult on ikka nii et isegi kui sul õigetpidi barre võtmine selge on ja kitarri teistpidi kätte võtad ja proovid seal võtta on see juba täiestu uus maailm, teine käsi pole harjunud sellega.see on sama hea kui väita et kui vasaku käega duuride võtmine selge võid kohe vabalt parema käega ka neid võtta.
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

võid kyll duure võtta, see sõrmede asetuslik kuju sõrmelaual on sul ju pildina ajus salvestunud, teistpidi võttes sa saad ka ju sõrmed peale panna, kuid AGA peitub vilumuses, sul lihtsalt ei ole harjumust seda teostada
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

inimene on ju bisümeetriline, kaks kätt, kaks jalga 2 aju poolkera, noh sise organid nats teisiti.
Sa võid ju vasaku käega kirjutada oma nime pastakaga, kuigi oled parema käeline. Tulemus ei ole just kõige korralikum, kuid sa ju tead millist liigutust sa pead tegema et "a" täht tekiks, kuid AGA peitub sinu kirja tehnilises oskuses, mille vilumuse tõttu näib vasaku käega kirjutatud nimi välja konarlik
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Tähendab, samamoodi ma võin pildi pealt akordide sõrmestused pähe õppida ja kohe öelda, et ma oskan kitarri mängida, ning AGA peitub ainult vilumuses?
janek87

Post by janek87 »

mul ka selline jama, et kui võtan näiteks F akordi I pos. siis läheb käsi sealt krampisealt,kust pöial pihta hakkab. ja pöial väsib lihtsalt ära.muudel sõrmedel krampe ei teki. kuigu ma hoian pöialt õigesti kaela keskel taga... ei tea... andke nõu ...
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kannata ära, küll ajapikku harjud.
Barre ongi üks raskemaid võtteid selletõttu, et pöial pidevalt krampi läheb. Aga noh, hambad risti ja harjuta edasi.
Muidugi, kui sul on pillil keelte ja kaela vahe väga suur, siis selle arvelt annab asja ehk natuke parandada. Samuti on nailonkeeltega see veidi kergem.
Kuivõrd barred on seda raskem võtta, mida suurem on keelte pinge, võid proovida ka nii, et häälestad keeled näiteks tooni võrra alla ja harjutad siis veidi aega. Keeled on siis lõdvemad ning ei tohiks nii raske olla barred võtta. Kui on ikka raske, siis kruti veel veidi allapoole, kui läheb aga kergemaks, siis pinguta jälle veidike.
mty
Moderaator

Post by mty »

ma arvan et ei tasuks madalamaks häälestada, endal on mugavam, a ikka, siis kui paned jälle tavalisse hääldse siis raske mängida kuna oled tollega ära harjund, kohe väänad täie sotiga siis harjud ära
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

üks võimalus kuidas teada saada milline on sinu lomulik asend pilli kaelal on selline, et lased oma vasakukäe rippu ja siis rabad järsku kaelast kinni, see peab toimuma ylikiiresti.
Siis saad teada kuidas sa instinktiivselt haarad kinni, kui rabasid kaelast kinni siis lased sõrmedest pinge välja ( Ps! sõrma sõrmi kuskile poole liiguta)ja libistad natuke kätt alla poole, et peapesa vastu kaela ei oleks.

Selline ongi sinu loomulik mänguasend vasakul käel.
janek87

Post by janek87 »

aga kas keegi ei tea kust saaks vaadata netist videot või pilti sellest kuidas võetakse bareed...või viitsib keegi siit foorumist mingi pildi üles panna näiteks sellest kuidas võetakse F akordi I pos. ( kui panete siis vaadake et oleks lähedalt tehtud) ja tahaks väga ka pöidla asendit näha, sest see on ka mulle paras peavalu.
Costa

Post by Costa »

Locked