Akustilise projekt

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
served

Post by served »

Ise tegin kunagi vineerist lumelaudu nii. Ehitasin spets poti, kuhu sai siis see laua ots sisse lükatud. Keetsin mingi pool tundi auru käes seda. Läks pehmeks küll, edasi panin presse alla ja mitu aastat pidas ilusti ots üleval. Üsna lihtne protseduur.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
tykonu

Post by tykonu »

See, millest te siin räägite, ongi umbes sama põhimõte, nagu spooniga tehes: sulatate liimi üles ja uuesti kuivama.

Keegi rääkis, et minu meetodit kasutades ei jää püsima. Jääb küll, kui kihid üksteise suhtes risti panna.
mty
Moderaator

Post by mty »

spoonis pole mingit liimi

ja served, ma ei tea a ma arvan miskipärast et lumelaudu tehakse sama tehinkaga nagu rulalaudu, ehk mitte auruga kuumutamisega vaid, spoonidele pannakse liimi vahele ning lükatakse kuivamiseks pressi alla, kus neile pmst kuivab see kuju sisse, peaks hulga tugevam jääma sest eri spooni kihtidele ei jää selliseid pingeid nagu vineri painutamisel. (edit: aa ok, see oli sinu viis lihtsalt)

kuid foken ell, kitarri ehitamisest ei tea ma midagi, lihtsalt tahtsin need kaks punkti ära parandada.
"You wear it very well." ; "What?" ; "You wear it very well, now play like a fucking musician"
tykonu

Post by tykonu »

mty wrote:spoonis pole mingit liimi
Seda ma pole öelnudki. Ja vineer ongi ju spoonist tehtud, et vahet ju erilist pole? Ainult spoonist on lihtsam.
thePusher

Post by thePusher »

Image
Epiphone Les Paul Custom Ebony, Williams W-1010, Marshall GV2, Vox V845 Wah-wah, VOX AD50VT
thePusher

Post by thePusher »

Võib öelda, et tagumine plaat on valmis.
Image
Image
Kui hakkan kõlakasti kokku panema siis lõikan õigesse suurusesse ja teen ääred korda.
Epiphone Les Paul Custom Ebony, Williams W-1010, Marshall GV2, Vox V845 Wah-wah, VOX AD50VT
martra

Post by martra »

ma vaatasin ka, et ääred on ikka väga karedad sul.
renn

Post by renn »

Seal põhja peal tundub olema mingi pliiatsiga tehtud joon, et ehk see on päris piirjoon ja see karvane äär seal ümber on lihtsalt varu, et pärast väga täpselt saaks selle ära lõigata (et kere ja külje ühendus jääks sirge).
martra

Post by martra »

ma tean. ta rääkiski et pärast kokkupanemisel lõikab õigeks.
thePusher

Post by thePusher »

Kas kõlakasti ava tundub ikka ringi moodi olevat?
served

Post by served »

mty wrote:spoonis pole mingit liimi

ja served, ma ei tea a ma arvan miskipärast et lumelaudu tehakse sama tehinkaga nagu rulalaudu, ehk mitte auruga kuumutamisega vaid, spoonidele pannakse liimi vahele ning lükatakse kuivamiseks pressi alla, kus neile pmst kuivab see kuju sisse, peaks hulga tugevam jääma sest eri spooni kihtidele ei jää selliseid pingeid nagu vineri painutamisel. (edit: aa ok, see oli sinu viis lihtsalt)

kuid foken ell, kitarri ehitamisest ei tea ma midagi, lihtsalt tahtsin need kaks punkti ära parandada.
Kule hea nali, lumelaudu ei tehta vineerist :lol:
Me niisama ehitasime mingid lauad lolli peaga, äge oli sõita.
Ja pmtst, see lugu käis ka spooni painutamise kohta ju, sest pressialla läks ju tervelt 7 kihti vineeri. Liimi sulatamine on suht vältimatu.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
thePusher

Post by thePusher »

Praeguseks olen jõudnud need toed ära liimida.
Image
Aga praegu on mõned veel pressi all, kuivavad aga kuna vaheaeg sai läbi siis nüüd läheb asi aeglaselt edasi.
Image
Ja algab liimi ülejäägi ära kraapimine,
Rihard

Post by Rihard »

On se liimi kraapimine vajalik, või lihtsalt ei anna süda rahu, kui need lärakad seal on ? Minupoolt palju edu muidugi, loodan ja ootan ,et projekt ikka valmiks.
thePusher

Post by thePusher »

Okei, vist pole vaja liimi kraapida, Eriti ei viitsi kah.
Image
eestibloke

Re: Akustilise projekt

Post by eestibloke »

Kuidas Sa roseti tegid?

Jõudu tööle!!!
Locked