Märksönad, mille järgi googlest öpetusi leida.
Neck adjustments
Truss Rod Adjustment
buzzing string
Materjali netis ropult, aint, et mul tekkis pärast paari tundi lugemist kerge masendus. Soovitused on tihti risti vastu käivad. Näiteks möned soovitavad enne truss rodi reguleerimist keeled lödvaks lasta, möned jälle pingule jätta. Kui tegemist oleks ainult tavaliste kasutajate-katsetajate arvamusega, siis vöiks asja sinnapaika jätta, aga erinevalt soovitavad ka mitmed tuntud kidravalmistajad oma juhendites.
Mis puudutab väiteid, et kael läks ise korda, siis neil vöib isegi töepöhi all olla. Nimelt ei paendu kael pärast truss rodi keeramist kohe, vaid möningatel juhtudel vöib see isegi ööpäev aega vötta, enne kui tulemus näha.
Mina keerasin truss rodi öhtuti väikeste nöksudena ja vaatasin siis järgmisel päeval öhtupoolikul, kui olin koju jöudnud. Kui tulemus ei olnud rahuldav, siis keerasin jälle natuke. Töö vöttis aega nädala, siis sain kaela ideaalseks.
Pärast uute keelte panekut on vaja otsast alustada, kuna peale said jämedamad keeled, mis tekitavad tugevama tömbe.
Help!
- liivainimene
Trussrodi kohta lugege http://www.ultimate-guitar.com/forum/sh ... p?t=247109
Saab kohe tükijagu targemaks.
Saab kohe tükijagu targemaks.
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Veel plärinatest, mis ei tarvitse sugugi keeltest tingitud olla, kuigi algul vöib nii tunduda.
Plärinat vöivad pöhjustada kitarri kölakastis olevad juhtmed, klambrid, liimist lahti liistud jm vidinad.
Üheks plärina allikaks kölakasti sees vöivad olla ka liiga pikaks jäetud keeleotsad (inglise keeles ball end), mis ei ole ole korralikult kinnitustikuga (ingl k bridge pin) kinnitatud.
Plärinat vöivad pöhjustada kitarri kölakastis olevad juhtmed, klambrid, liimist lahti liistud jm vidinad.
Üheks plärina allikaks kölakasti sees vöivad olla ka liiga pikaks jäetud keeleotsad (inglise keeles ball end), mis ei ole ole korralikult kinnitustikuga (ingl k bridge pin) kinnitatud.