Cube 30X häälestaja

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
ahsoo
Posts: 31
Joined: 10 Nov 2008, 22:32

Cube 30X häälestaja

Post by ahsoo »

Kas keegi seletaks, kuidas sellega häälestada? Pole elektrooniliste häälestajaetga absoluutselt kokku puutunud ja ei saa aru, kuidas see süsteem sellel Cube'il toimib. Channeli nupust saab keelt valida, nagu ma aru saan, aga nende punaste ja roheliste tulukeste järgi ei saa kuidagi häälde pilli. Mida ma veel peaks teadma?

Aitäh
User avatar
Rihard
Posts: 192
Joined: 05 Sep 2008, 20:08
Location: Saaremaa

Post by Rihard »

Ma ei oe kunagu kuubikut näinud aga asi lihtne, kui näitab paremat punast kolmnurka siis lase keelt lõdvemaks, kui vasakule siis natuke rohkem pingule ,kui on hääles peaks roheline tuli ainult põlema jääma. Standart häälestuses peaksid keeled ni olema paksemast keelest alustades E; A; D; G; B; e;
ahsoo
Posts: 31
Joined: 10 Nov 2008, 22:32

Post by ahsoo »

Aga vot keeled omavahel kokku ei lähe, kui niimoodi teen. Ma olen mingit sageduste juttu kuskilt kuulnud, aga täpselt ei mäleta, keegi võiks natukene selgitada seda.

Kas põhimõtteliselt pean ma helihargi vms riistapuuga õige e kätte saama, selle järgi teised keeled kuulmise järgi ära häälestama ja siis häälestajaga täpseks timmima?
Roll
Posts: 31
Joined: 20 Mar 2008, 13:30

Post by Roll »

Cube'l on selline süsteem, et vajutad ühe korra Tuneri nupule, siis kruvid selle Lead kanali keeratava nupuga õige keele peale. Seal on niimoodi näiteks:
Acoustic-> ja siin kõrval on 6E
Blackpanel-> 5A
Brit combo-> 4D
jne.

Et siis keerad häälestatava keele peale selle nupu ja siis kruvid keelt kuni kahe punase tulukese vahel roheline süttib.

Segane jutt, aga nii see käib :D

väike edit: Tulukeste järgi teed nii, et kui põleb vasakul punane tuli, siis pead keelt pingutama, kui põleb paremal, siis pead lõdvemaks laskma
Locked