Les Paul Projekt

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
paulus

Post by paulus »

indy123 wrote:mulle ka meeldib, aga see et sa sinna gibson panid :D
sa oleks võind Paulus panna :D või mingi laheda hüüdnime või ükskõik mida .. aga muidu väga lahe värk sul ;) ootan helinäidet juba :D
Gibsoni panin kuna tahtsin :), ma enda hüüdnime ja kindlasti kohe paulus ei tahaks sinna panna.
Heli näide tuleb siis kui tehnika sisse panen, millele hakkan mõtlema täna juba :), aga kahtlased on süsteemid :/
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... h_2v_2t_3w
sellel lehel on näha et humbuckerit tuleb välja 5 juhet, mul tuleb 1 suur mille sees on 2 juhet :roll:
renn

Post by renn »

Üks juhe on signaali juhe ja teine läheb maandusesse:
Image
paulus

Post by paulus »

renn wrote:Üks juhe on signaali juhe ja teine läheb maandusesse:
Image
´
nii, ma midagi sellest saan aru,

see mis humbuckerist on signaali juhe kas see on onju valge, ja teine nagu ilma kestata? ja kuhu ma selle maandan?
siis kumb on volüüm ja kumb tone?
mul on 500k A 2tk ja 500k B 2tk.

siis kuhu ma maandand jack-i ja veel et kas silda Tuno-o-maticut ei pea maandama?
paulus

Post by paulus »

ja tegelt mul on kaa Tune-o-maticuga ja 2 humbuckeriga SG et võin ka ju selle pealt vaadata asju???
tykonu

Post by tykonu »

Ma leian kohe sulle palju lihtsama diagrammi, mida olen korra kasutanud.

Edit:// http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/
Palju valikuid ja ülilihtsad skeemid.
paulus

Post by paulus »

see on ju keerulisem :/ ja mul on see diagramm juba ennem leitud ( vaata paar posti tagasi)
aga need 2 tk on erinevad, tooni potekate juurest, aga ma vaatan oma SG-pealt.
pepejalolo

Post by pepejalolo »

Mina soovitaks teha skeemi järgi, millega Gibson tegi neid kõige esimesi ja paremaid Les Paule aastatel 1952-1960. Kui huvitab, otsi googlist "gibson 50s wiring". Poted on 500Kohmi (LOG), kondekad 0,022uF ja juhtmed suurus awg 22. Võrreldes juhtmestusega, mida Gibson ja teised firmad tänapäeval Les Paulides kasutavad on see, et 50-ndatel ühendati tooni pote helipeaga läbi volüümi pote, mitte otse helipea külge.
Rohkem infot

Image
paulus

Post by paulus »

Ühendasiń kõik asjad ära, omaarust õieti (14 olen)
mis on kõige hullem asi mis võib potede, humbuckeriga või switchiga juhtuda, kui midagi on valetsti või vigane??????
ja kas 500K A on Volüüm või toon?
ja kas 500K B on Volüüm või toon?

Ma panin 500K B Volüümiks ja 500K A tooniks.
pepejalolo

Post by pepejalolo »

paulus wrote:Ühendasiń kõik asjad ära, omaarust õieti (14 olen)
mis on kõige hullem asi mis võib potede, humbuckeriga või switchiga juhtuda, kui midagi on valetsti või vigane??????

Kui midagi läheb valesti, saab alati lahti joota ja uuesti teha. Vaevalt seal midagi n-ö "läbi põleb". Ainult liiga palju kuumust ei tohi anda, isolatsioonid ja poted võivad üles öelda.

A tähendab, et on logaritmiline ja B, et on lineaarne pote. Mõlemat võib kasutada nii tooni kui volüümi jaoks. Kui panna B pote volüümiks, siis muutus helitugevuses on väga järsk. Et saada nupu keeramisel sujuvat muutust, pannakse tavaliselt A volüümiks ja B tooniks.
Last edited by pepejalolo on 03 Nov 2008, 00:42, edited 2 times in total.
paulus

Post by paulus »

pepejalolo wrote:
paulus wrote:Ühendasiń kõik asjad ära, omaarust õieti (14 olen)

Kui midagi läheb valesti, saab alati lahti joota ja uuesti teha. Vaevalt seal midagi n-ö "läbi põleb". Ainult liiga palju kuumust ei tohi anda, isolatsioonid ja poted võivad üles öelda.

A tähendab, et on logaritmiline ja B, et on lineaarne pote. Mõlemat võib kasutada nii tooni kui volüümi jaoks. Kui panna B pote volüümiks, siis muutus helitugevuses on väga järsk.
Loodan et siis liiga palju kuumust ei annud :D, homme panen keeled peale ka ajan võimu taha :P,
mul isa neid seletas jap nati.
served

Post by served »

no see peab ikka väga jube kuumus olema mis poteka läbikärsatab (metallpote)
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
paulus

Post by paulus »

kool läbi :) nii kohe lähen panen keeled peale ja võim külge :) mingi tunni pärast annan teada kuda lood on :D

aga küsimus veel selline et kuidas ma määran kindlaks kuhu tuleb rihma nupud panna?

alumine täpslt keskele, aga see teine?
proovin kuidas on mugav?
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Mhmh, metallkorpus korjab ikka väga palju kuumust endasse, enne kui see poteka sisse takistusriba kallale jõuab.

Pigem on see oht, et väga palju kuumutades voolab sulatina poteka sisse ja hakkab keeramist takistama.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Rihard

Post by Rihard »

paulus wrote:kool läbi :) nii kohe lähen panen keeled peale ja võim külge :) mingi tunni pärast annan teada kuda lood on :D

aga küsimus veel selline et kuidas ma määran kindlaks kuhu tuleb rihma nupud panna?

alumine täpslt keskele, aga see teine?
proovin kuidas on mugav?

Vaata piltide pealt kuidas teistel LP kaelapoolne punn pandud on.

E: Tee pilte ka veel, elektroonikast ka.
paulus

Post by paulus »

:roll: nii asi testitud, töötab, AGA suriseb, uriseb natuke aga kui panna näpp peaaegu kõikide metall osade vastu see väheneb aga ei kao, Siis kui panna näpp ühe tooni poteka vastu see läheb päris hulluks :wink:
E: pilte tuleb kaa varsti.
Last edited by paulus on 03 Nov 2008, 18:54, edited 1 time in total.
Locked