Les Paul Projekt
PILDID--- Panin fotoalbumisse, seal ei lase see nii suureks neid, ja panin fotokalt nii et ei teeks nii suuri, aga nüüd kvaliteet on ikka halb.
aga üsna ilus juba,
Homme lakkiks siis ära,
ja siis pidi onju paar nädalat kuivama, et lakk täiesti ära kivistuks, ja siis võib edasi sellega tegeleda? poleerida ( kui sellist varustust leiab) ja elektroonika.
http://fotoalbum.ee/photos/kidrapoizz
aga üsna ilus juba,
Homme lakkiks siis ära,
ja siis pidi onju paar nädalat kuivama, et lakk täiesti ära kivistuks, ja siis võib edasi sellega tegeleda? poleerida ( kui sellist varustust leiab) ja elektroonika.
http://fotoalbum.ee/photos/kidrapoizz

Siin 1/2 ( ei mäleta täpselt) kihti lakki kaa peal.

Sellel on 2 kihti kindalt.
Siis kleepsuga pea

Selle ma tegin algul ära ja panin 1 kihi lakki peale, aga kuna lakk hakkas ! jooksma , nagu vasakpoolse häälestaja auku juures ( ääres) on näha, ja kui ma sellele pihta läksin, siis see kõik kleepus ja ma rikkusin terve pea ära

Lihvisin ilusti ära, tõmbasin kleepsu maha, panin uue kihi musta ja uue kleepsu, ning uue laki ( see kord ettevaatlikumatl)

Siin on siis uus tulemus, kuna tegin pildi kohe peale lakki peale panemist pole veel see ühildunud ja tundub nagu väike puru oleks peal.
Mulle Väga Meeldib , See Pill
E: Peale seda kui olin uuel peal kleepsu ära pannud, tundus mulle et see nati viltu

Et Gibsoni on liiga paremal.
Alustada tuleks poleerimist siis 1000 vesiliivapaberiga ja sinna taha tuleks mingi veidike ühtlasema pinnaga si toeks panna, sest ainult käe ja paberiga nühkides võib jääda ebaühtlane tulemus. Arvatavasti oleks toeks sobiv mingi tahkem poroloonnuustik või midagi sellist. Kindlasti on olemas ka selliseid spets pabereid, mis on juba mingi toestava asja külge kinnitatud, aga ise nii peenete paberite juures pole seda kohanud. Tasub ka jälgida, et lihvimisliigutus oleks edasi-tagasi ,mitte ringikujuliselt. 1000 paberiga tulek nühkida niikaua, kuni kõik "apelsinikoor" on siledaks lastud(tulemus ei ole läikiv vaid lihtsalt sile). Edasi tuleks jätkata 1500 paberiga ja lasta sellega kõik üle, kuni enam 1000 paberi "kriimustusi" enam näha ei ole. Siis tuleb sama asi korrata 2000 paberiga. 1000, 1500, 2000 paberit soovitan selle pärast, et need on eesti poodides vist kõige peenemad saadaolevad paberid ja neid võib enamasti leida autopoodidest. Muidugi oleks hea kui saaks veel peenemaid pabereid, sest siis oleks tulemus veel parem. Iseaalse läike saavutamiseks oleks vajalik micromesh liivapaberite komplekt, mis läheks kuni 12000 välja, aga neid eesist ei saa ja need on küllaltki kallid.
Kui 2000 vesiliivapaberiga on pind kõik üle tehtud ja pind on ühtlane (sügavamaid kriime ei ole, kui matt liivapaberi tekitatud pind), siis tuleks hakata pastaga poleerima. Kuna ilmselt peenemat, kui 2000 paberit sa Eesti poodidest ei leia, siis tuleks hankida erineva karedusastmega pastasid(vähemalt kaks tükki. Üks peaks olema selline üpriski tugev ja teine peaks olema siis see, millega saavutad peegelpinna moodi pinna. Kui tahad eriti tugevat läiget, siis võid hankida ka vaha, millega peale poleerimist saad pilli ära vahatada, aga see ei pruugi vajalik olla. Poleerimiseks on põhimõttteliselt kaks varianti: käsitsi või mingi masinaga (spets poleerimismasin, reguleeritava kiirusega relakas või mingi drell). Kuna poleerimine on üsnagi aeganõudev töö, siis käsitsi poleerimine võib suht kurnav käele olla ja käsitsi ei pruugi lõpuks nii ühtlane tulemus tulla kui mingi masinaga, aga kui korralikult teha siis peaks saama sama tulemuse. Käsitsi poleerimiseks tuleks valida mingi pehmem riie ja masinaga poleerides sobibvad väga hästi poes müügilolevad villakettad.
Poleerimine on arvatavasti kõige aeganõudvam töö värvimise juures, sest seda tuleb teha rahulikult ja ettevaatlikult. Kiirustades võid üldse pilli värvikihi ära rikkuda. Käsitsi poleerides pead vaatama, et igalt poolt nühiks enamvähem samapalju ja poleerimine käib, erinevalt lihvimisest, ringikujuliste liigutustega. Kui poleerid masinaga siis pead vaatama et tald oleks ühtlaselt vastu pillikere, sest siis on tulemus ka kõige ühtlasem ja värvist läbipoleerimisoht on kõige väiksem. Kindlasti tuleks ka jälgida, et igaltpoolt poleeriks sama palju. Samas tuleb arvestada ka, et masinaga on lihtsam poleerida ja lihtsam ka pilli värvi ära rikkuda. Seega, kui tahad, et kindlasti asi õnnestuks, tasuks poleerida käsitsi. Üks asi mida kindlasti veel jälgida tuleks on see, et ei nühiks kuivalt. Alati peab olema see pind mida nühid piisavalt pastaga kaetud ja kui mingi riidetükiga poleerid, siis ürita seda pinda vahetada, millega kere vastas oled, kuna see riie kogub enda sisse lakitükke, mis võivad lõpuks kere kriimustama hakata. Kui oled ühe pastaga teinud piisavalt, siis enne peenema pasta kasutamist tuleb vaadata, et kere oleks kindlalt puhastatud eelmisest pastast ja kindlasti tuleks kasutada uut riidejuppi või kui villaketast kasutad, siis tuleks see korralikult ära pesta. Peenema pastaga tuleb siis poleerida niikaua, kuni on saavutatud piisav läige.
Hetkel tundub, et rääkisin enamvähem kõik vajaliku ära.
Kui 2000 vesiliivapaberiga on pind kõik üle tehtud ja pind on ühtlane (sügavamaid kriime ei ole, kui matt liivapaberi tekitatud pind), siis tuleks hakata pastaga poleerima. Kuna ilmselt peenemat, kui 2000 paberit sa Eesti poodidest ei leia, siis tuleks hankida erineva karedusastmega pastasid(vähemalt kaks tükki. Üks peaks olema selline üpriski tugev ja teine peaks olema siis see, millega saavutad peegelpinna moodi pinna. Kui tahad eriti tugevat läiget, siis võid hankida ka vaha, millega peale poleerimist saad pilli ära vahatada, aga see ei pruugi vajalik olla. Poleerimiseks on põhimõttteliselt kaks varianti: käsitsi või mingi masinaga (spets poleerimismasin, reguleeritava kiirusega relakas või mingi drell). Kuna poleerimine on üsnagi aeganõudev töö, siis käsitsi poleerimine võib suht kurnav käele olla ja käsitsi ei pruugi lõpuks nii ühtlane tulemus tulla kui mingi masinaga, aga kui korralikult teha siis peaks saama sama tulemuse. Käsitsi poleerimiseks tuleks valida mingi pehmem riie ja masinaga poleerides sobibvad väga hästi poes müügilolevad villakettad.
Poleerimine on arvatavasti kõige aeganõudvam töö värvimise juures, sest seda tuleb teha rahulikult ja ettevaatlikult. Kiirustades võid üldse pilli värvikihi ära rikkuda. Käsitsi poleerides pead vaatama, et igalt poolt nühiks enamvähem samapalju ja poleerimine käib, erinevalt lihvimisest, ringikujuliste liigutustega. Kui poleerid masinaga siis pead vaatama et tald oleks ühtlaselt vastu pillikere, sest siis on tulemus ka kõige ühtlasem ja värvist läbipoleerimisoht on kõige väiksem. Kindlasti tuleks ka jälgida, et igaltpoolt poleeriks sama palju. Samas tuleb arvestada ka, et masinaga on lihtsam poleerida ja lihtsam ka pilli värvi ära rikkuda. Seega, kui tahad, et kindlasti asi õnnestuks, tasuks poleerida käsitsi. Üks asi mida kindlasti veel jälgida tuleks on see, et ei nühiks kuivalt. Alati peab olema see pind mida nühid piisavalt pastaga kaetud ja kui mingi riidetükiga poleerid, siis ürita seda pinda vahetada, millega kere vastas oled, kuna see riie kogub enda sisse lakitükke, mis võivad lõpuks kere kriimustama hakata. Kui oled ühe pastaga teinud piisavalt, siis enne peenema pasta kasutamist tuleb vaadata, et kere oleks kindlalt puhastatud eelmisest pastast ja kindlasti tuleks kasutada uut riidejuppi või kui villaketast kasutad, siis tuleks see korralikult ära pesta. Peenema pastaga tuleb siis poleerida niikaua, kuni on saavutatud piisav läige.
Hetkel tundub, et rääkisin enamvähem kõik vajaliku ära.
Mul on see väga ühtlane, ei mingit apelsiini koort pole, aga tahaks lihtsalt rohkem läikimist.
et siis vaja seda pastat aint? ja poleerimis otsikut?
ma vaikselt kahtlen juba kas hakkata poleerima ültse, kuma peale 4 kihti lakki on mustade triipude üleminuked üskumatult siledad ja ühtlased,
mu kodu saarel minuteada üle 1000 pole :wink
et siis vaja seda pastat aint? ja poleerimis otsikut?
ma vaikselt kahtlen juba kas hakkata poleerima ültse, kuma peale 4 kihti lakki on mustade triipude üleminuked üskumatult siledad ja ühtlased,
mu kodu saarel minuteada üle 1000 pole :wink
mulle ka meeldib, aga see et sa sinna gibson panid 
sa oleks võind Paulus panna
või mingi laheda hüüdnime või ükskõik mida .. aga muidu väga lahe värk sul
ootan helinäidet juba 

sa oleks võind Paulus panna

Squier Affinity Strat
BC RICH WARLOCK BK BRONCE II
HARLEY BENTON GA15
BEHERINGER TO100
FENDER CD-60
SAKURA AKUST