Potekas

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
karlapoiss

Potekas

Post by karlapoiss »

et üks potekas on kidral läbi (mitte volüüm, see tone.) ja on plaanis thomannist uus tellida. millist soovitate? apollo les paulile. http://www.thomann.de/gb/goeldo_e500m.htm kas see kölbab muidu?
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Mis mõttes see vana sul läbi on?

Üldiselt peaks too Göldo sobima küll. Kolme asja pead ainult jälgima:

1) võlli pikkus. Eriti tähtis LP-tüüpi pillide puhul, kuna erinevatel pillidel on puidu paksus potekate süvendi kohal erinev. Mida rohkem puitu seal on, seda pikema võlliga potekat vaja on. Müüaksegi eraldi "long shaft" ehk pika võlliga potekaid, mis sellistele pillidele sobivad. Kui ostad liiga lühikese võlliga poteka, ei ulatu selle ots sul pealt väljagi. Kui liiga pika võlliga, jääb nupp kitarri pinnast kõrgemale.

2) võlli läbimõõt. Kaks standardsuurust peaksid olema 8mm ja 10mm. Ilmselgelt kui ostad liiga jämeda võlliga poteka, pead augu suuremaks tegema. Kui liiga peenikese võlliga, võib see sul logisema jääda.

3) võlli muster. Täpsemalt see osa, mille külge nupp käib. Sinu antud potekas on sakilise võlliga (knurled shaft), seega ka su praegune potekas peaks samasugune olema, muidu nupp ei sobi. Ja et asja veel keerulisemaks ajada, võivad erinevate firmade potekatel olla ka erinevad mustrid. Ma olen ise selle orgi otsa lennanud. Näiteks CTS-i poted on veidi tihedama sakiga, kui Alpha omad, ning nupp, mis sobib ühele, ei sobi teisele.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
karlapoiss

Post by karlapoiss »

nagu see kui 3 way lüliti on ülesse lükatud , siis heli on vaikne ja siuke bassi heliga ja see potekas, nagu kui panen tone juurde siis ei muutu mitte midagi, uurisin täpselt. mul on lühikse otsaga.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ainult ülemises asendis? Äkki on viga siis kaelahelipeas hoopis?
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
karlapoiss

Post by karlapoiss »

Faded wrote:Ainult ülemises asendis? Äkki on viga siis kaelahelipeas hoopis?
uurisin just, seee täitsa terve. ju ma tellin siis poteka ära:P vaatab mis juhtub. kui uus potekas ka asja paremaks ei tee siis annan mõne targa kätte 8)
served

Post by served »

ütleks nii et potekas hakkab siis läbi minema kui see krabiseb või praksub, Kitarri mängu tingimustes.
Kui ta sul lihtsalt mitte midagi ei tee, siis on 80% asi milleskis muus.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
karlapoiss

Post by karlapoiss »

aa ma nüüd avastasin. mingi juhe oli selle poteka vastus. ja kui ära võttsin. töötab köik :P
Locked