Keeled liiga madalal?

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Az

Keeled liiga madalal?

Post by Az »

Tere

Probleem siuke et kui võtta mõni kõrgem noot siis nagu keel läheks kuskile vastu ja teeb siukest hästi õrna plärinat.Roobi poolse helipea ja keele vahel on umbes 1mm.Kael ei ole ka kõver.Mõtlesin et äkki aitab sadula kõrgemale tõstmine, aga kas see on ise teostatav või peab mõne asjatundija juurde minema?

Tegemist on Vintage v100 ga
Velkus

Post by Velkus »

Tõsta natuke tagumist silda ja sellega koos ka seda osa kus keeled läbi jooksevad.
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

pmst et ma timmin iga kord alumist silda ,kui keeli vahetan, pinge muutus on alati tunda ja alguses keele pläriseb kui paned uued keeled hiljem krutib tagasi, vanade ja uute keelte pinge on ikka erinev, kuigi üthe ja sama mõõtu
Thule

Post by Thule »

blindside wrote:Tõsta natuke tagumist silda ja sellega koos ka seda osa kus keeled läbi jooksevad.
Oot, kas tagumine sild peaks alati olema natukene ülevalpool kui eesmine ?
sirver

Post by sirver »

Thule wrote:
blindside wrote:Tõsta natuke tagumist silda ja sellega koos ka seda osa kus keeled läbi jooksevad.
Oot, kas tagumine sild peaks alati olema natukene ülevalpool kui eesmine ?
võrreldes millega?

Epiphone LP Special II - Boss DS-2 - HB ga5
Ibanez V70CE
Sakura akust / ülevärvitud ning nokitud
Thule

Post by Thule »

Tähendab noh, need asjad mis asuvad keelte all on sillad? Mul on seal 2 jullat ja ned saab reguleerida kui ühte kruvi seal putitada.
Endal näiteks G keel pläriseb kui seda tõmmata, tähendab kas ma peaksin seal midagi putitama? Kas nendel sildadel mingi kindel kombinatsioon kah kuidas nad olema peavad vms ?
served

Post by served »

need väikesed tõstukid kujunda kaela kumeruse järgi umbes.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
sansan

Post by sansan »

Tee endale ennem selgeks mis osadest su sild koosneb.
Stopbar on see kõige alumine osa (see kustkohast keeled läbi jooksevad) ning sild ise on see millepeal sul need keeled on. Neid väikesed asju mis on su silla küljes ja millepeal omakorda keeled on, kutsutakse sadulateks, nendega reguleerid intonatsiooni.

Stopbari reguleeri nii, et keeled oleks ainult sadula peal ning ei puudutaks silda, ma olen ise seda vähemalt nii teinud. Intonatsiooni saad häälestajaga paika panna ja keelte kõrgust reguleerid 2 kruviga mis on sadula küljes (äärtes).

Ma loodan, et see tõi natuke selgust majja :)
Thule

Post by Thule »

Tänud, midagi nüüd selgines minu jaoks. Igastahes reguleerisin neid nii, et enda jaoks oleks normaalsel kõrgusel.

Kui nendest piltidest sotti saab, siis tahaks teada kuidas praegu on? Igastahes, keeled on nendest julladest pigem eemal kui nende vastas.

Image
Image
Image
cubedude

Post by cubedude »

Aga kas akustilisel kitarril oleks võimalik vastupidist asja teha ehk keeled hoopis madalamale viia?
greenhead

Post by greenhead »

Kui akustilisel on kael poldiga ühendatud kerele siis saab (E: seda polti rohkem lahti või kinni keerates, seda võib teha ka keelte pinge all ning liialdada ka ei tasu muidu võib kitarr pooleks minna, mis mul juhtus kui vanal kitarril oli polt juba suht lõdvaks läinud, kuid eks sain selle parandatud) aga kui on lihtsalt liimitud siis vast ei saa.
Last edited by greenhead on 21 Oct 2008, 20:43, edited 1 time in total.
Kert

Post by Kert »

kui akustil muud timmimise vöimalust ei ole siis saab sadulatel olevaid keelte vahesi viilides madalamale keeli.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Thule

Post by Thule »

Ma ei tea, mina neid reguleerida ei oska. Ükstapuha kuidas proovin tundub ikkagi imelik ja vale, kuskil mingit videot vms pole kus näitab kui kõrgel need värgindused olema peaksid ?
sansan

Post by sansan »

Niikõrgele/madalale, et ei pläriseks (väike plärin võib elektrikitarril olla kui võimendist seda ei kostu)
Kert

Post by Kert »

sansan wrote:väike plärin võib elektrikitarril olla kui võimendist seda ei kostu
Noodid ei pruugi nii pikalt kölada sel juhul.Mina reguleeriks ikka nii et yldse ei pläriseks.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Locked