Ma saan aru, et mikrofoni ühendamisel sellega kasutatakse XLR otstega juhet, aga mis otstega juhet mul on vaja, et see eelvõimendi arvutiga ühendada?
Ning output auke on sel võimendil kaks, üks on balanced ja teine unbalanced. Mis neil vahet on?
Audio Buddy
Audio Buddy
ajaloost õpime, et inimesed ei õpi ajaloost
Re: Audio Buddy
Sõltub, milline input on sinu (arvuti) helikaardil. Kui tavaline 1/8", siis 2x1/4" TS -> 1x1/8" TSR.gala wrote:Ma saan aru, et mikrofoni ühendamisel sellega kasutatakse XLR otstega juhet, aga mis otstega juhet mul on vaja, et see eelvõimendi arvutiga ühendada?
Väljundeid on sellel eelvõimul 2 tk -- Left ja Right. Mõlemad on balanseeritud, kuid mõlemil saab kasutada ka balanseerimata signaali.gala wrote: Ning output auke on sel võimendil kaks, üks on balanced ja teine unbalanced. Mis neil vahet on?
Balanseerimata ühendus: -10dBV (+ 60Hz müra)
Balanseeritud ühendus: +4dBV
- EmM9 -
Re: Audio Buddy
Mitte päris. Balanseeritud ühendus tähendab, et signaalist tehakse kaks koopiat, millest üks on teisega 180-kraadises faasinihkes. Seetõttu on vaja ka stereokaablit - kaks signaalijuhet + 1 maandusjuhe.EmM9 wrote:Balanseerimata ühendus: -10dBV (+ 60Hz müra)
Balanseeritud ühendus: +4dBV
Balansseeritud ühenduse puhul on signaalis oluliselt vähem müra (nii 60Hz võrgumüra kui muud). Seda tänu sellele, et mõlemad signaalijuhtmed korjavad võrdselt müra üles. Lõpuks aga keeratakse üks signaalidest faasi tagasi, mistõttu müra ühes signaalijuhis satub teisega omakorda 180-kraadisesse nihkesse. Sellised signaalid aga tühistavad teineteist. Sama efekti kasutatakse nt. humbuckeris - mõlema mähise signaalid on algselt vastupidise polaarsusega (st. 180-kraadises faasinihkes). Müra korjavad mõlemad mähised samapalju üles, ning lõpuks ühendatakse mähised jälle vastupidise polaarsusega, mis paneb signaali faasi ning müra faasinihkesse.
-10dBV ja +4dBu on aga kaks erinevat signaalitaset (täpsemalt käivad liinitaseme signaali kohta). Esimene on kasutuses consumer-audios (CD-mängijad, kodukinod jne), teine professionaalses audios (enamus stuudiotehnikast). Tõsi, balansseeritud ja balansseerimata signaalid on erineva tugevusega (balansseeritud ühenduse korral kaks signaali summeeritakse), aga see pole sama, mis -10/+4 erinevus. Seega öelda, et balansseeritud = +4dBu ei ole õige. Vaata kasvõi mikrikaableid - balansseeritud ühendus, aga signaal on liinitasemest sadu kordi nõrgem.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
@Faded:
Kogu su jutt on õige.
(Samas muidugi see asi, et ma räägin harjumuslikult dBV-des ehk -10dBV = -7.78dBu.)
Aga üldiselt tegin ma lihtsat lühidalt, sest antud juhul on siiski tegemist konkreetselt riistapuuga,
mille balans.-mata vs balans.-tud väljundid on umbes sellise suhtega (dBV-des).
Ülejäänud jutt, mida tegelikult balanseeritud ühendus endast kujutab = Mr. Guugel (iomo).
Kogu su jutt on õige.
(Samas muidugi see asi, et ma räägin harjumuslikult dBV-des ehk -10dBV = -7.78dBu.)
Aga üldiselt tegin ma lihtsat lühidalt, sest antud juhul on siiski tegemist konkreetselt riistapuuga,
mille balans.-mata vs balans.-tud väljundid on umbes sellise suhtega (dBV-des).
Ülejäänud jutt, mida tegelikult balanseeritud ühendus endast kujutab = Mr. Guugel (iomo).
- EmM9 -
Ma pakun, et nii balansseeritud kui balansseerimata väljundid on -10dBV, lihtsalt esimene on veidi tugevama signaaliga.
Muuseas, vastuseks teemaalgataja sellele lausele:
Muuseas, vastuseks teemaalgataja sellele lausele:
Mõlemad väljundid võivad olla nii balansseeritud kui balansseerimata, vastavalt kaablile, mis sa sinna sisse torkad.gala wrote:Ning output auke on sel võimendil kaks, üks on balanced ja teine unbalanced.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.