Kui ma alguses hakkasin uurima võimu kohta, leidsin Vox AD15VT ning see tundus olevat perfektne. Kuid mida rohkem ma võime vaadanud olen, siis hakkasin mõtlema tuleviku peale - Vox AD15VT on kahtlemata hea võim (olen ka proovinud), kuid korterisse on liialt raju ning bändiprooviks ka vist natuke hädine. Seega hakkasin vaatama 100 euri maksvaid nö "harjutusvõime". Bändi tegemiseks olen avastanud enda jaoks Laney LC15, mida ka paljud kiidavad(kuid see selleks).
Muusikastiil ? Põhimõtteliselt old school hard rock/heavy metal - Led Zeppelin, Judas Priest, Black Sabbath, Rainbow, Iron Maiden. Pink Floydi ja Dire Straitsi loomingut tinistaks ka.
Seltsimehed, rääkige oma kogemustest nende võimudega - millelt oodata head vastupidavust ning mis teie meelest taolise stiili jaoks sobib? Olen veel elektrikitarride ja sellega seonduva alal roheline ning kogemusi napib, et võimude puhul terasid sõkaldest eristada
Olen lugenud erinevaid teemasid foorumis, kuid osade võimude kohta ma infot ei leidnud, seega tegin ka selle teema. Loodan, et sellest on ka teistelegi kasu.
Üks neist lampvõimudest. HB ja Epiphone kohta räägitakse kõige rohkem vist. Kui elektroonikahuviline oled, siis on nende võimudega tehtud ka palju modifikatsioone. Võid neidki tulevikus ise proovida.
Seniks aga raskema muusika ja kärina saamiseks kasutada lisaks veel mõnd distortion/overdrive plokki.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Kui tahad omale head, ja kaua kestvat(kestvat selles mõttes et ei hakka vahetama seda mitte sobivuse pärast) Soovitan valiku teha clean kanali põhjal. Neid kärina plokikesi saad saa 500 krooni kaupa juurde soetada ja need on nii kui nii etemad kui digitaalsed modelleeritud efktid.
served wrote:Kui tahad omale head, ja kaua kestvat(kestvat selles mõttes et ei hakka vahetama seda mitte sobivuse pärast) Soovitan valiku teha clean kanali põhjal. Neid kärina plokikesi saad saa 500 krooni kaupa juurde soetada ja need on nii kui nii etemad kui digitaalsed modelleeritud efktid.
jah, aga heast lampeelvõimu distortionist nad etemad pole
Laney LC15-l on ka esialgu natuke nadivõitu distortion, liiga fuzzilik heavy metali jaoks(va Zeppelin), aga kui sa ei häbene paar takistit/kondekat ära vahetada, saab sellest väga hea kõlaga võimu, Marshall JCM800 2203-le identse eelvõimuga.
Ibanez SA120(Seymour Duncan Alnico Pro II Bridge, Ibanez AH5 Neck)
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)
There aint no rock and roll without glowin' glass!
Kas keegi sellise elukaga on tegemist teinud ? Paistab, et Eesti poodides sellist müüa ei ole. Pole eriti efekte ega midagi, eks see ta nii odavaks teebki.
osta epiphone VJ ja korralik attenuaator (nt. weber minimass. Pekske mind kaigastega vms, aga epi saundis paremini kui GA5, ehki peaksid olema 100% identsed (omanud mõlemaid).
kui tahad, võin sulle meilile helisample saata sellest setupist.
Nendel pidid skeemid samad olema, aga kas komponendid on ka kindlalt samad? Ja muidugi lisatud toonipote võib ka helikvaliteeti muuta, sest gaini ta ju võtab väidetavalt vähemaks.
Ja muidugi on võimalus ka see, et ostad GA5-e ja siis tellid UK ebayst selle tuuningkiti (mida müüb kasutaja alnicomagnet ja mille kohta on ka videonäide youtubes), mis peaks heli veel eriti heaks tegema ja hind peaks ikkagi jääma madalam, kui VJ hind.