tehniline küsimus tele sillahelipea asjus

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
telepoiss

tehniline küsimus tele sillahelipea asjus

Post by telepoiss »

Tere,

Oleks vaja helipea-alast konsultatsiooni

Ma rikkusin ühe tele helipeaga jamamise ajal silla-helipea põhjale põhjaplaadi ja magnetite vahele pandud õhukese teibiriba laadse asja veidi ära, nii et vähemalt üks junn kuuest pistis pea teibi alt välja ja suudaks hea tahte korral saavutada otsekontakti põhjaplaadiga. Oleks vaja teada/kinnitust saada , kas see on lubatav või keelatud? . Võib asja nii jätta või tuleb tagada igal juhul magnetite otsekontakti-isoleeritus põhjaplaadist?

(Igaks juhuks veel mainin, et põhjaplaat on väikese joodetava traadijupi kaudu ühenduses helipea musta juhtme otsaga ka, kui see peaks midagi täpsustama)

Üks hästi udune pilt kah - punase ringi sees on näha seda nimetatud "teibiriba" kahjustust

tänud ette vastus(t)e eest
served

Post by served »

Ära selle pärast põe. Need magnetpulgad seal peavadki maandatud olema. Muidu tuleb härra surin ja proua pinin.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
telepoiss

Post by telepoiss »

ma ei ole selles millegipärast nii kindel

kas see teibiriba on sinna paigaldatud:

1) põhjaplaadi kinnitamiseks?
2) magnetjunnide isoleerimiseks maandatavast põhjaplaadist (et ei tekiks erijuhtu kus potensiaalselt kahjustatud lakikihiga mähisetraadike magnetijunni puutudes tüli ei tekitaks) ?
3) mõlema ülaltoodud probleemi lahendamiseks?
Last edited by telepoiss on 09 Oct 2008, 13:02, edited 1 time in total.
served

Post by served »

No minu pillidel on kõikidel need metallpulgad maandatud. Ma millegi pärast kahtlen et praegusel juhul asi teisiti on.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
telepoiss

Post by telepoiss »

Üks Nashville-i kantri-kukk vastas mulle praegu nii:

Think about it, the plate is grounded, and the poles are not hot. Now if the enamel on the wire someplace close to the poles was bare and the wire grounded to it, and the pole was touching the grounded plate it could be a problem. The odds of that happening seem very unlikely I'd say. That said, it sure won't hurt anything if it is isolated from the poles, the magnetic attraction to the steel plate will go through insulated tape etc, and the eddy currents will still be altered/effected, a brass plate not. So most use a small piece of 2 sided tape and pot it with wax and that holds it on solid and keep the plate off the poles. Some silicon it on, it has to be real tight or you will get nasty squels at volume.

Sellest teibiriba paikajätmisest (ehk siis täpsemalt terve vastu välja vahetamisest) ei olekski muidu mitte mingit probleemi, aga kuna tegu on mikrofoonilise helkuga ( mille sound mulle samas väga meeldib) , tahan seekord tagada ideaalse ja kindla pindadevahelise kontakti ja koospüsivuse plaadi ja helku põhja vahel (kusjuures seekord ilma vaha kasutamata, sest vaha-värk esiteks siiski on suuteline muutma õhemalt keritud vanakooli pea selget tooni ja teiseks antud põhjaplaadi ja helku lahenduse puhul ei taga ka selle kindlat kohal püsimist, erinevalt sellisest lahendusest kus põhjaplaat ei ole seotud kinnitus/reguleerimiskruvidega), samas sooviks seda korraldada nii , et vahe plaadi ja magnetijunnide vahel oleks minimaalne. Aga ma arvan et ma vist leidsin just praegu lahenduse.
Last edited by telepoiss on 09 Oct 2008, 15:49, edited 1 time in total.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Esiteks, magnetilised poolitükid ei ole üheski vooluringis sees, seega nende maandamine põhjaplaadi kaudu ei oma mingit efekti - ei head ega halba -, ei tule sealt härra surinat ega proua pirinat ka mitte.
Teip on seal lihtsalt põhjaplaadi kinnitamiseks.

Teiseks, kui tõesti peaks juhtuma nii, et kuskil ühe poolitüki vastas kulub mähisetraadil isolatsioon maha, on sul jah terve mähis maandatud ja helipea tumm. Aga see ei ole väga tõenäoline, sest mähisetraat ei liigu eriti palju, ning pealegi on otse poolitükkide vastas seda ainult pisike osa. Ja kui tekibki mingi hõõrdumine, mille tagajärjel isolatsioon maha kulub, läheb tõenäoliselt traat ise ka varsti pooleks ja on sul helipea lõplikult kaputgegangen ning võid ta ära visata (kui just ei viitsi ümber kerida).

Ühesõnaga, pole põhjust muretsemiseks.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
telepoiss

Post by telepoiss »

teip ei ole seal lihtsalt kõigest plaadi kinnituseks vaid siiski minu eelnevaid kahtluseid kinnitavalt ka muude probleemide vältimiseks, nagu arvab Lindy Fralin (kes OSKAB pikappida)

http://www.fralinpickups.com/bplate.asp

anyway, mul praeguseks juba tehtud aga test-kränkida enam ei õnnestu enne homset :)
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ma sealt Fralini lehelt küll midagi välja ei loe, mis selle teibi eesmärgile viitaks. Äkki on ta sellepärast, et põhjaplaadi kinnitamisel vaha mähise sisse ei lippaks?
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
telepoiss

Post by telepoiss »

ei

onu lindy pead on üleni väkspotitud ja teibist poleks selles mõttes talle tolku.

Eks see teip ole peale selle et paljudel plaadi kinnitaja, samal ajal ka nn "preventive" vahend selle teoreetilise magnetjunni-mähiselaki juhtumi vastu.
Locked